Šta je novo?

NOKIA 6620 pitanje!

Srbin do jaja

Čuven
Učlanjen(a)
21.02.2003
Poena
619
kakva je reprodukcija mp3-a kod nokie 6620?

Poslednja izmena:
Na 6630 bash i nije ne znam ni ja shta. Ne znam da li je do ochajnih nokia slushki ili je neshto trece. Nemam neke dobre slushke sa odgovarajucim dzekom za nokiu (2,5 obichan ako se ne varam).

Genghis Khan je napisao(la):
Na 6630 bash i nije ne znam ni ja shta. Ne znam da li je do ochajnih nokia slushki ili je neshto trece. Nemam neke dobre slushke sa odgovarajucim dzekom za nokiu (2,5 obichan ako se ne varam).

U paketu uz 6630 bi trebalo da dobiješ originalne Nokia slušalice, u kojima je zvuk perfektan (barem meni, koliko sam uspeo da čujem) 😉

P.S. Jel mi pričamo o 6620 ili 6630, Srbine?!

Poslednja izmena:
Dobio sam ja te Nokia slushke ali mi nije jasno zashto je toliko ochajan zvuk? Kvalitet je dno dna 🙁 Znam, prichamo o 6620 ali kada uzmem u obzir da 6630 ima duplo brzi procesor samo mogu da zamislim kako ide na 6620 🙁 Inache koristim UltraMP3. Ako neko ima neku ideju neka javi!

Meni je zvuk ok,sa originalnim Nokia slusalicama i standardnim playerom koji je na telefonu(a mozda i ja nisam nesto zahtevan).

Znam, prichamo o 6620 ali kada uzmem u obzir da 6630 ima duplo brzi procesor samo mogu da zamislim kako ide na 6620 🙁

Nenene, pitao sam Srbina Do Jaja da li i dalje misli na 6620 ili možda 6630, jer koliko znam, ova prva se još uvek nije pojavila kod nas, a kad će - ne znamo :smoke:

Ladno nisam do sada probao default nokia player! Kvalitet zvuka je jedno 10x bolji nego sa UltraMP3 Playerom! I konektor naravno nije 2,5 nego totalno nestandardni nokia konektor 🙂
bira, upravu si! Zvuk je super!

Jedino Genghis, je "mali" bedak sto u 50-ak MB i ne moz' da stane mnogo pesama, a? 🙂

To jeste ali nema veze. Polako. Ranije nisam silazio sa diskmena (7-8 godina) i onda BUM. Ne slusham vishe nishta uopshte dok hodam. Pocheo sam malko da razmishljam "u hodu" :d Ovih 64 mi je taman da ubacim 10ak-15 pesama i PUNA KAPA!

Ladno nisam do sada probao default nokia player! Kvalitet zvuka je jedno 10x bolji nego sa UltraMP3 Playerom! I konektor naravno nije 2,5 nego totalno nestandardni nokia konektor 🙂
bira, upravu si! Zvuk je super!

Pa naravno da je bolji preko default Nokia plejera, poshto on koristi poseban dekoderski MP3 procesor, dok 3rd party MP3 plejeri koriste glavni procesor telefona za dekoding.

tako nekako. Soft podrzava samo do 18kzh mono mislim , hardverski ide "punom snagom". Zato SE telefoni nemaju te prepreke, pa ja koristim na p800 ogg player, a zvuci 🙂 🙂 🙂

zar nije 6620 američki telefon? tj 800/1800/1900... ovde kod nas će samo da se preklopi sa 1800MHz, i nisam siguran da će baš po svim kućama da ima prijem, a dalje po Srbiji tek...

jedino ako si lociran negde drugde van GSM900/1800 😀

po meni vrlo skup mp3 plejer, ako će samo za to da služi...

Poslednja izmena:
jeste, ali i coek je u USA, tako da moze da ga koristi

prevashodno me interesuje da li moze da se koristi kod nas? ako ne moze, koji cemi?! netreba mi za svaki kontinent poseban telefon! 😉

pa ni'ta onda, ne moze. trazi neki quad bend ili triple band za eur trziste.

joriq je napisao(la):
tako nekako. Soft podrzava samo do 18kzh mono mislim , hardverski ide "punom snagom". Zato SE telefoni nemaju te prepreke, pa ja koristim na p800 ogg player, a zvuci 🙂 🙂 🙂

Mene je odusevio MP3 na Z1010 (moze cak da se poredi sa plejerima iz klase MSI Megastick-a), kao i sluske (stereo hands-free) koje idu sa njim (koje su i bolje od onih sto idu uz pomenuti MSI). Jedini problem jeste sto prima samo non-Pro Memory Stick Pro kartice, znaci max 128Mb 🙁.

Zasto sam ovo pomenuo, zato sto sam probao MP3 i na 6600, i ocajan je.

6600 nema hardverski mp3 player i kad pustis mp3 preko nekog programa, em je mono em zvuci kao na nekom nejakom Pentium 1
@Delija: pusta li taj 1010 .acc format?

Da

da, al ne mozes da pustas ogg s njim. p800 ima sve to, ali i mogucnost mijenjanja plejera i pustanja ostalih formata (al sam dosadan vec sa ovim 😀 ). Za 150e za polovan (koliko sam ga ja platio) + 37e za 128MB memory stick, mislim da mu nema ravnog! 🙂 p900 isto prima samo do 128MB, dok p910 prima do 1 GB, ali i takve kartice kostajuuuuu 🙂
z1010 je jednostavno preveliki za ono sta nudi, s obzirom da jos nema 3G na ovim prostorima. Mislim da 6230 nudi skoro sve opcije kao i on, s tim sto koristi jeftiniji MMC. Oba nemaju symbian, pa se meni licno ne svidjaju, al eto...

6620 je telefon koji je kodiran za americko trziste, ali moze da radi i kod nas
koliko ja znam u prodaji se ovde uopste nece pojavljivati
inace model je isti kao 6600 samo ima vece mogucnosti

Mirko BGD je napisao(la):
6620 je telefon koji je kodiran za americko trziste, ali moze da radi i kod nas
koliko ja znam u prodaji se ovde uopste nece pojavljivati

1) lose si skapirao za kodiranje
2)
pa to nije "samo".

joriq je napisao(la):
da, al ne mozes da pustas ogg s njim. p800 ima sve to, ali i mogucnost mijenjanja plejera i pustanja ostalih formata (al sam dosadan vec sa ovim 😀 ). Za 150e za polovan (koliko sam ga ja platio) + 37e za 128MB memory stick, mislim da mu nema ravnog! 🙂 p900 isto prima samo do 128MB, dok p910 prima do 1 GB, ali i takve kartice kostajuuuuu 🙂
z1010 je jednostavno preveliki za ono sta nudi, s obzirom da jos nema 3G na ovim prostorima. Mislim da 6230 nudi skoro sve opcije kao i on, s tim sto koristi jeftiniji MMC. Oba nemaju symbian, pa se meni licno ne svidjaju, al eto...

Nokia N-Gage polovna u full opremi sa 512MB MMC za iste pare, sa nenadjebivim hardverskim stereo zvukom i odlicnim sluskama,plus konverter za normalne, plus zvucnik na njoj, plus izlaz za "spoljni" zvucnik, line-in za snimanje, plus symbian, plus radio,plus BT, plus USB, plus/minus fenomenalne 3d igre 🙂 bla bla :-devil-:
Ne pljujem po P800 i 6600 naravno... ali kao visenamenski uredjaj N-gage prosto izuva
pozdrav :wave:

trinitrol, zavisi koliko imaš godina i čemu ti služi telefon... dok se ne obezbede dovoljno dobre baterije za sve modele pomenute klase telefona o kojoj pričamo, ne bi trebalo previše zamerati pojedinim modelima što nemaju dovoljno dobro rešen MP3 plejer ili neku drugu sasvim sporednu opciju za mobilni telefon...

Ko malo više ćaska mobilnim, a još bi voleo (a i ima vremena) da pika već veoma zabavne i kvalitetne igrice, a pomalo i da piči MP3, mora već da razmišlja i o još jednoj bateriji ne bi li mu mobilni izdržao čitav dan. Pogotovo što ne verujem da bilo koji mobilni uistinu pušta kvalitetnije MP3 od nekog običnog stick USB playera, da ne pominjem neki iole kvalitetniji uređaj... 😉

da li su prošla vremena kada su se mobilni punili jednom nedeljno? 🙂

trinitrol je napisao(la):
Nokia N-Gage polovna u full opremi sa 512MB MMC za iste pare, sa nenadjebivim hardverskim stereo zvukom i odlicnim sluskama,plus konverter za normalne, plus zvucnik na njoj, plus izlaz za "spoljni" zvucnik, line-in za snimanje, plus symbian, plus radio,plus BT, plus USB, plus/minus fenomenalne 3d igre 🙂 bla bla :-devil-:
Ne pljujem po P800 i 6600 naravno... ali kao visenamenski uredjaj N-gage prosto izuva
pozdrav :wave:

mnogo si ti tu nesto pluseva naveo ako mislis da poredish sa p800 (da on to nema)
😛 A evo ti odma jedan maxi minus: za slusanje muzike, prakticno je upotrebljiv samo taj hardverski mp3 plejer. Ostali ne koriste hw dekoder, kao ni ogg, divx, real one i ostali plejeri. Sluske nisam probao, ali da su bolje od Sony Ericsson, tj. prakticno Sony (pa jos kad dodas sundjercice! ,) ), nisam nesto ubijedjen.
I dodaj odma jos 1 minus: kamera 😀

Pa zavisi kako shvatas pluseve 🙂 ovde je bilo u funkciji nabrajanja, a eto moze i kao atribut da bude "plus" hehe
Ne poredim sa P800, nego cisto nabrajam. Slusalice stvarno jesu kvalitetne, neznam da li su bolje od Sony-jevih, nisam neki audiofil, ali su dosta bolje od sluski koje dobijes sa nekim mp3 playerima. Pazi, sad kamera mi nesto nije bitna, vise cenim dobar mp3 i radio nego slabasnu kameru, iz prostog razloga sto ih vise i koristim
pozdrav 🙂

P.S. za nidzu... da prosla su ta vremena 🙂 Mada baterija na N-Gage je 1050 miliampera, znaci za 200 jaca od one iz 6600, i ista ako ne i jaca od legendarne iz 6310, u prevodu da ovu iz N-gage stavis u 6310, drzala bi i vise od nedelju dana koliko njena izgura... al sta ces, placamo danak dzidzabidzama a i ponekim korisnim stvarcicama na aparatu za razgovaranje 🙂

Poslednja izmena:
e sad se vec slazemo 🙂 Inace, i ja sam mom dobrom drugu predlagao ngage kao dobar izbor do 150e za nov tel, al ipak, nacin na koji se razgovara sa njom (stariji model), malo je... :d Tako da ga je to odbilo.

Nazad
Vrh Dno