Šta je novo?

NOKIA 6600 i par problema

Goxy

Čuven
Učlanjen(a)
06.03.2002
Poena
710
Neki dan sam postao srecni vlasnik ovog fona ali imam par problema i pitanja, pa se nada m da cete mi moci pomoci.

1. Nemogu nikako da nateram Nokia PC suita da radi odnosno nece da mi konektujem telefon. Probao sam i preko InfrRed Donglea i preko BlueTooth donglea. Na 3 porta radi Connecring ali to je sbe nikada Connected.
Softver koji sam dobio uz USB dongle radi dobro, jer vec sam nesto slao sa kompa na telefon uspesno, ali sa telefona na komp beyuspesno. Jel zna neko kako da nateram PC Suite da radi, ima li neko posebno podesavanje ili tako nesto. BTW mRouter ne prepoznaj BloeTooth. Tamo ima samo Cable, Infrared ipar unknown COMova.

2. 32Mb memorijska kartica dosla mi je sa 21Mb popunjenog. Sta na njoj ima. Ima li nekih bitnih fajlova ili mogu da je formatiram. Znam da ima neki program za puteve koji mi ne treba u zivotu.

E ovo je ono ukratko sto mi smeta pa ako neko moze da pomogne. Inace i InraRed i BlueTooth mi rade jer sam povezivao sa drugim telefonom jedin sto telefon nece uopste da komunicira sa infrared dongleom, dok mi SonyEricsson T610 kominicira sa svim i svacim.

Skini najnoviju verziju PC Suit sa Nokia sajta. Kod BT-a tu i tamo ima problema, ali bi IR trebao da radi. Tokom instalacije je trebalo da izaberes port na kojem ti je IR, i da preko ikonice u systray selektujes da zelis IR vezu. Nakon toga ukkljucis IR na telefonu, sacekas par sekundi, da se Nokiini ikonica u systray promeni, startujes program PC Suite, sacekas nekoliko sekundi da skapira da je telefon na IR i to je to.

Proveri podesavanja jos jednom, IR bi trebalo da radi bez problema.

Hvala probacu. Samo jos nesto da pitam. Kod telefona sam prilikom razgovora i u toku znak zvonjenja kod zovem primetio da postoji odredjen nivo suma. Mislim nisam neka picajzla ali je sum dosta izrazen. To sam primetio i kod mog brata koji takodje ima 6600 (kupio je telefon na drugom mestu), pa neznam jeli to uobicajeno kod ove Nokie. Do sad sam koristio T610 kome je zvuk u toku razgovora bio kristalan.

Poslednja izmena:
Nema sanse. Druga stvar meni je Infra red povezan na USB. Neznam kako da utvrdim koji je to COM port. Druga stvar mene nikad ne pita prilikom instalacije za COM port. Kad izaber Infra Red iz Systraya on ide na connecting. ali nikad ne uspeva da se konektuje

Skoro svaki IR se kaci na USB. Prilikom instalacije IR ti saopsti na kojim portovima ti se nalaze IR serijski i IR printer port. POsto si ocigledno napravio grsku u koracima, moj ti je savet sledeci:

- deinstaliraj Nokia PC Suite uz korisscenje Registry cleaner-a koji se takodje nalazi na njihovom sajtu
- Iz Control Panela deinstaliraj IR uredjaj
- odvoj IR od kompjutera
- restartuj racunar
- prati uputstvo za IR i ponovo ga instaliraj. Vodi racuna da je kod nekih potrebno zapoceti proces instalacije pre povezivanja na racunar, pa ti zatrazi da IR povezes tokom instalacije drajvera
- tada ce ti tokom instalacije izaci koji su virtuelni portovi dodeljeni IR uredjaju.
- kad to zavrsis, ukljuci IR na telefonu i vidi dali ce ti racunar pronaci novi hardware - noki6600
- kad to zavrsis restartuj kompjuter i pocni instalaciju PCSuite-a. Pazljivo gledaj ekrane koji ti se pojavljuju i izaberi odgovarajuce opcije. Jos bolje je da pre instalacije prelistas pdf uputstvo kako se PC Suite instalira
Nakon instalacije obavezno restartuj kompjuter. U start up-u bi trebalo da imas dva nokiina fajla koja pokrecu deo za povezivanje telefona.
Nakon toga bi trebalo sve da radi bez problema. Ja sam ovo nekoliko puta uradio u kombinaciji sa Windowsom XP i uvek je proradilo iz prve, sto se nemoze bas uvek reci za BT vezu

dali ti samo neke ili sve melodije suste?

Poslednja izmena:
Neša je napisao(la):
Skoro svaki IR se kaci na USB. Prilikom instalacije IR ti saopsti na kojim portovima ti se nalaze IR serijski i IR printer port. POsto si ocigledno napravio grsku u koracima, moj ti je savet sledeci:

- deinstaliraj Nokia PC Suite uz korisscenje Registry cleaner-a koji se takodje nalazi na njihovom sajtu
- Iz Control Panela deinstaliraj IR uredjaj
- odvoj IR od kompjutera
- restartuj racunar
- prati uputstvo za IR i ponovo ga instaliraj. Vodi racuna da je kod nekih potrebno zapoceti proces instalacije pre povezivanja na racunar, pa ti zatrazi da IR povezes tokom instalacije drajvera
- tada ce ti tokom instalacije izaci koji su virtuelni portovi dodeljeni IR uredjaju.
- kad to zavrsis, ukljuci IR na telefonu i vidi dali ce ti racunar pronaci novi
hardware - noki6600
- kad to zavrsis restartuj kompjuter i pocni instalaciju PCSuite-a. Pazljivo gledaj ekrane koji ti se pojavljuju i izaberi odgovarajuce opcije. Jos bolje je da pre instalacije prelistas pdf uputstvo kako se PC Suite instalira
Nakon instalacije obavezno restartuj kompjuter. U start up-u bi trebalo da imas dva nokiina fajla koja pokrecu deo za povezivanje telefona.
Nakon toga bi trebalo sve da radi bez problema. Ja sam ovo nekoliko puta uradio u kombinaciji sa Windowsom XP i uvek je proradilo iz prve, sto se nemoze bas uvek reci za BT vezu

dali ti samo neke ili sve melodije suste?

Sto se tice IR/a je nisam dobio drajvere za njega.
Sto se sustanja tice ne suste mi melodije nego glas sa druge strane zice kao i zvonjenje telefona kad zovem.

Poslednja izmena:
Vidi koja ti je oznaka na IR adapteru, pa trazi drajvere na netu. Bez drajvera nece moci.
procitaj i ovo sto sam samo paste-ovao sa nekog sajta pa vidi dali moze da ti pomogne - radi se o kodovima za ukljucivanje modova na telefonu. Savetujem ti da pre nego pokusas na internetu proveris dali rade za 6600, posto sam ih ja isprobavao na starijim modelima.

javi sta si uradio

*3370#
Aktiviranje EFR (Enhanced Full Rate). EFR pruža bolji kvalitet zvuka, ali smanjuje trajanje baterija za oko 5%. Ta tehnologija pruža bolji kvalitet zvuka uz isti broj bita kao starija FR (Full Rate) tehnologija. Takodje, trebala bi dati znatno poboljšanje prijem u slucaju vrlo slabog signala. Svi noviji modeli, imaju EFR aktiviran kao standard. Nakon unosa koda aparat ce se sam iskljuciti i ponovo ukljuciti sa aktiviranim EFR nacinom rada.

#3370#
Deaktiviranje EFR (Enhanced Full Rate). Nakon unosa tog koda aparat ce se sam iskljuciti i ponovo ukljuciti sa deaktiviranim EFR nacinom rada.

*4720#
Aktiviranje HR (Half Rate). Half Rate daje lošiji kvalitet zvuka, ali produžuje trajanje baterije za oko 30%. Nakon unosa tog koda aparat ce se sam iskljuciti i ponovo ukljuciti sa aktiviranim HR nacinom rada.

#4720#
Deaktiviranje HR (Half Rate). Nakon unosa tog koda aparat ce se sam iskljuciti i ponovo ukljuciti sa deaktiviranim HR nacinom rada

Ne radi to na Symbian Nokiama, za ostale ne znam...

Thabx. Instalirao sam sve kako je nesha objasnio, skinuo sam drajvere za IC ikao mi nije javio port, radi PC Suite bez problema. Iako je ovde piraterija zabranjene postavicu jedno pitanje za koje nisam siguran dali spada u tu kategoriju, ako spada nemorate mi odgovoriti.
Dakle, postoje programi na telefonu kao sto su WorldMate, ZipMan, TravelMate, CNN, Financial Times koji mogu da se pokrenu odredjeni broj puta. Obzirom da traze neki serijskibroj ili nesto u tom fazonu, ima li neko resenje za ovo?

Poslednja izmena:
Neša je napisao(la):
Vidi koja ti je oznaka na IR adapteru, pa trazi drajvere na netu. Bez drajvera nece moci.
procitaj i ovo sto sam samo paste-ovao sa nekog sajta pa vidi dali moze da ti pomogne - radi se o kodovima za ukljucivanje modova na telefonu. Savetujem ti da pre nego pokusas na internetu proveris dali rade za 6600, posto sam ih ja isprobavao na starijim modelima.

javi sta si uradio

*3370#
Aktiviranje EFR (Enhanced Full Rate). EFR pruža bolji kvalitet zvuka, ali smanjuje trajanje baterija za oko 5%. Ta tehnologija pruža bolji kvalitet zvuka uz isti broj bita kao starija FR (Full Rate) tehnologija. Takodje, trebala bi dati znatno poboljšanje prijem u slucaju vrlo slabog signala. Svi noviji modeli, imaju EFR aktiviran kao standard. Nakon unosa koda aparat ce se sam iskljuciti i ponovo ukljuciti sa aktiviranim EFR nacinom rada.

#3370#
Deaktiviranje EFR (Enhanced Full Rate). Nakon unosa tog koda aparat ce se sam iskljuciti i ponovo ukljuciti sa deaktiviranim EFR nacinom rada.

*4720#
Aktiviranje HR (Half Rate). Half Rate daje lošiji kvalitet zvuka, ali produžuje trajanje baterije za oko 30%. Nakon unosa tog koda aparat ce se sam iskljuciti i ponovo ukljuciti sa aktiviranim HR nacinom rada.

#4720#
Deaktiviranje HR (Half Rate). Nakon unosa tog koda aparat ce se sam iskljuciti i ponovo ukljuciti sa deaktiviranim HR nacinom rada

Probao kodove i rade.Kada ukucam kod telefon me pita: CHANGE ACTIVE SPEECH CODEC? Ako kliknem OK, tel. se ugasi i uplali. Znaci radi.

Tel je. NOKIA 6610.

Dobra fora, sada cu da vidim kakav je kvalitet zvuka!

Pa jel to znaci da ce raditi i na 6600 ? i BTW gde se upisuju kodovi

Goxy je napisao(la):
Pa jel to znaci da ce raditi i na 6600 ? i BTW gde se upisuju kodovi

samo ukucas kod kao kad bi hteo da pozoves nekog.

primer: *3370* i telefon te onda pita da li hoces to da potvrdis ili ne!

a da, zaboravih da vam kazem, zvuk je bolji, cujem jasnije ali mislim da jede bateriju. jos par dana mi treba da ga testiram do kraja i da vidim da li je baterija znatno prazna ili ne. mislim da se isplati ma koliko brzo trosi bateriju jer ipak je bitnije da cujes bolje sagovornika a tel. uvek mozes da punis.

Poslednja izmena:
ajde vidi to a i bilo bi lepo da neko kaze da li se stavljaju tarabe ili zvezdice ispred i izad cifara

Goxy je napisao(la):
ajde vidi to a i bilo bi lepo da neko kaze da li se stavljaju tarabe ili zvezdice ispred i izad cifara

da, stavljaju se obavezno. pa napisao sam ti primer kako da to ukucas!

jel citas ti te postove pazljivo? :sceptic:

Citam ja postove, ali kod Neshe ide na pocetku zvezdica, pa cifre, pa taraba, a kod tebe je zvezdica i na pocetku i na kraju. Ko je u pravu?

Goxy je napisao(la):
Citam ja postove, ali kod Neshe ide na pocetku zvezdica, pa cifre, pa taraba, a kod tebe je zvezdica i na pocetku i na kraju. Ko je u pravu?
Pa probaj care nije da mozes nesto da zeznes.Ako pogresis samo ti javi request not complited.

Zna li neko od vas kako mogu sa Nokie 6600 da saljem melodije, (tu racunam i na one koje su gabricki postavljene) putem Bluetootha na drugi telefon. Ja sam pokusao (samo sam nasao one koje sam ja skidao, one su na Mem.kartici) ali mi nije poslo za rukom obzirom da kad stanem na melodiju u opcijama nema opcije send, samo ima move do folder, copy,save, exit, help isl. U helpu pisa da se salju pritiskom na call dugme, mada kad ga pritisnem nista se ne desava. Tako ako neko zna kako se salju melodije neka postuje, takodje bi me interesovalo i za one melodije koje su fabricke koje su vidljive samo u profilima. Nemoguce da ovakav telefon nema tu opciju

Goxy je napisao(la):

Nesa je upravu. Koristi njegove kodove a i LaKosta ti je lepo rekao, ne mozes nista da zeznes!

za slanje melodija i drugih fajlova mozes da iskoristis Psiloc eFileManager. jedna od opcija kada izaberes neku datoteku je send files, pa onda mozes da izaberes dali zeli da je posaljes BT-om, IR-om, elektronskom postom ili mms porukom.

Neznam zasto bi slao fabricke melodije, posto su one namenske za odredjene modele telefona, i svaki korisnik kojem one trebaju vec ih ima?

Pa dobro. Melodije koje sam skinuo sa Viva su mi u File Manager-Memory Card-Sound Clips-Digital Tones. ali tu nema opcija send. Vec sam napisao gore. A taj file manager koji pominjes jeli to program za PC ili za telefon i gde ima da se skine, jer meni treba da saljem melodije direktno sa mog na drugi telefon.

Vrh Dno