Šta je novo?

Nokia 6600 i MTS064 - internet problemi...

Knight_rider

Slavan
Učlanjen(a)
14.08.2005
Poena
319
Hm..neznam koliko ću jasno moći da iznesem svoj problem, ali imam veliki problem u radu GPRS interneta na mojoj Nokiji 6600...
Korisnik sam 064 mreže, downloadovao sam uputstvo za kreiranje GPRS konekcije, ali imam probema sa korišćenjem e-mail-a i www browsera, tojest Opere....
GPRS parametre sam podesio kako je pisalo u uputstvu (prvi put sam zvao korisnički servis 064-789 pa sam uz njihovu pomoć podesio), wap internet mi radi, ali imam problem sa redovnim www internetom u Operi i e-mail accountom...
Sve gore navedeno mi je radilo do pre nedelju dve dana, i onda odjednom, na volšeban način više ne radi...
Neznam stvarno do čega je, jednostavno pokušao sam više puta podešavati parametre za GPRS vezu i ništa...
Odradio sam i opciju "restore originally phone settings" i ništa...
Da li je neko imao sličan problem i šta mi je činiti?
:type:

probaj da kao access point upishes "gprsinternet" umesto "gprswap" u profilu koji koristish za gprs ;)

To je to!
Uspeo sam!
Sada moram imati dva access pointa, jedan za gprswap, a jedan za gprsinternet da bi imao i wap i internet....
Mnogo hvala na brzom odgovoru!!!

Knight rider, kazes da koristis Operu u 6600 i da mozes da vidis obicne sajtove. Jooooj, sad ce me kamenovati zbog pitanja :S: Nikada u zivotu nisam video kako izgleda neki sajt u Operi na 6600-ici (a imam nameru da je uzmem). Da li bi mogao da uslikas neki sajt... recimo Benchmark forum, pa da okacis sliku negde da vidimo?

cheers

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Auuuu brate, forum je opasan, posrče kredit čas posla....Mislim puno podataka downloaduješ dok učitavaš forum, prilično skupa zabava,mada postoji opcija u Operi da isključiš slike i animacije...ali videću...ako budem imao volje (kredita) uslikaću...
A meni je lično mnogo važniji e-mail, www koristim samo kad mi nešto zatreba a nemam komp u blizini, najčešće je neki review hardware-a itd..

Mogao bi neko da okrene 789 i da im objasni da su im netačna podešavanja koja diktiraju i šalju ljudima. Potpuno slučajno sam i ja došao do rešenja sa gprsinternet APN-om umesto gprswap...

pa pazi, podeshavanja su ustvari tachna.
na ap: gprswap mogu se bez problema otvarati wap strane, ali su verovatno zatvoreni ostali portovi...
na sajtu ima i uputstvo za nameshtanje neta na kompu preko gprsa a tu se kaze da se stavi ap:gprsinternet, gde sve radi bez problema pa chak i WAP ;)

Poslednja izmena:
Knight_rider je napisao(la):
Auuuu brate, forum je opasan, posrče kredit čas posla....Mislim puno podataka downloaduješ dok učitavaš forum, prilično skupa zabava...

Au da, jeste, u pravu si. Eto, kad nisam razmisljao na taj nacin, nego... ovako mi na kompu ucita stranicu... da li je ona 100, 200, 500, 1000 ili 2000Kb, nema veze. A ovde ipak ima veze... dok se svi ti "fini" :D elementi stranice ucitaju. Pa evo, npr. ovaj baner gore "Leadtek, WinFast..." ima 52Kb. No frx, samo ako budes imao zelju... ok :)

Pozdrav!
MrBigJump.gif

@ KizaTheDeath:
Imao sam volje, ali jednostavno nisam mogao da uslikam, a nisam imao ni jedan program na telefonu s kojim bih odradio screen capture, pogledaj na netu, sigurno ima nekih screenshotova...

Isključite slike u browseru. Potpuno su nebitne za sadržaj stranice. Ja surfam bez slika, otkad naplaćuju GPRS. Sa druge strane, e-mail i instant messaging su stvarno gotovo besplatni.

@ nidza:
Podesio sam i ja da mi ne prikazuje slike, ali morao sam i ja da vidim na šta one liče (kada sam kupovao telefon), a sada sam pokušao da uslikam da i KizaTheDeath to vidi, ali nissam uspeo...Sh*t!

Pazi da nisam procitao ovaj post mislio bi da mi je tel neisprava, elem i ja sam imao isti problem i sa ovim gprsinternet sam resio sve probleme, idalje mislim da je objasnjenje MTS konfuzno i da bi za sve trebalo da stoji ovo gprsinternet

Trebali bi momci u Telekomu da razjasne neke stvari oko podešavanja...A ne da nas dovode u ovakve situacije!

Ma nije njihovo objasnjenje ni konfuzno ni netacno nego je to do telefona,niste vi prvi koje to zeza dok meni recimo SVE super radi na 6680 na klasicnim podesavanjima koje sam narucio preko broja 770.Cudno da dosta ljudi ima taj problem bas na 6600?
Pozdrav ,)

Lomnica_city je napisao(la):
Ma nije njihovo objasnjenje ni konfuzno ni netacno nego je to do telefona,niste vi prvi koje to zeza dok meni recimo SVE super radi na 6680 na klasicnim podesavanjima koje sam narucio preko broja 770.Cudno da dosta ljudi ima taj problem bas na 6600?
Pozdrav ,)

Ma i meni je radilo u početku, podesio sam i internet i e-mail i wap pozivom korisničkog servisa 789, ali su pre mesec dana odjednom otkazali i e-mail i www servis, a wap je radio, pa sam mislio da je do telefona, ali sam i restore-ovao fabrička podešavanja, 1000 puta pravio GPRS podešavanja i e-mail account i ništa, tek sa sa unošenjem gprsinternet za access point uspeo da podesim da mi radi e-mail i www servis, a zašto-ne znam....

Moze biti da je do njih a da su"zaboravili"da o tome obaveste korisnike kao ono kad su menjali IP adress-u za MMS poruke...
Ali opet je cudno da ja mogu da otvorim recimo i wap i www sajtove sa istim podesavanjem a vlasnici 6600 (dobar deo njih) moraju da prave novu konekciju!?
Pozdrav ,)

Kad čovek bolje pogleda, i ima logike:

gprsWAP za WAP,
gprsINTERNET za INTERNET...

Mada generalno ne vidim nikakvu korist od toga, eventualno će u budućnosti nekim korisnicima da ukinu pojedini AP.

Vrh Dno