Joker je napisao(la):
@Sasa_NS
Napisao je da nema softver koji obavestava onog koji te poziva da je tvoj broj trenutno nedostupan, ni ja nisam nasao takav softver, ako ga ima podeli to sa nama. Svi programi koje sam probao daju ton zauzeto.
Prvo se žalio da telefon zazvoni jednom pre nego što program odreaguje i to je po meni glavni problem (kod oba programa), a tek kasnije je poželeo i da onaj ko zove dobije obaveštenje da je nedostupan, što, istina, nisam primetio... Ne, ne znam ni ja program koji tako radi (mislim da trenutno ni ne postoji).
Dalje, kakva je razlika uopšte u tome da li je onaj ko vas zove dobio poruku da ste zauzeti ili da ste nedostupni? Vrlo važno. Nije dobio vezu i nije vas smorio/uznemirio - to je najbitnije.
Smaračima i ostalima koje već stavim na "crnu listu" uopšte nemam potrebe da se pravdam zašto mi je broj stalno zauzet.
Još nešto. Mislim da programi ovog tipa ipak svoj posao rade najbolje baš kada tako simuliraju zauzetost telefona... Zašto?
Pa, da bi onaj ko poziva dobio poruku da ste trenutno nedostupni, program bi morao u tom trenutku da odjavi telefon sa mreže (mreža ispisuje tu poruku, a ne program u vašem telefonu), a u tom trenutku bili bi sigurno nedostupni i za sve ostale potencijalne sagovornike, što sigurno nije cilj...
Pitanje je kako bi se to stalno odjavljivanje/prijavljivanje odrazilo na bateriju, odnosno autonomiju telefona, pa i sam telefon. Zamislite da je neko jako uporan (što mi se dešavalo x puta). Telefon bi stalno prekidao i tražio mrežu, a vama bi stizale i piskutale porukice o propuštenim pozivima... Haos.
velko je napisao(la):
namesti u diverts: if busy da preusmeri na +38163 ili neki broj za koji znas da je uvek nedostupan. ne secam se tacno kako ovo ide posto sam zadnji put koristio blacklist i sl. programe pre jedno dve godine. tada bi trebalo da se cuje da nisi dostupan.
Velko, zgodan štos. Nisam probao ali dobro zvuči. Imam čak i broj koji je skoro stalno nedostupan - broj moje supruge (he, he). Ne uključuje telefon po nekoliko dana, zaboravlja da ga napuni, itd. Taj je broj maltene mrtav - niko je više i ne zove... Zvali pa odustali.
E da, i šurjak mi ima jedan broj koji uopšte ne koristi. Može i taj...
Znači, ipak ima rešenje i za ovaj "problemčić". Black List ili Black Baller (naravno, neka potpuno funkcionalna verzija) u kombinaciji sa "diverts if busy". Vredi probati...