Šta je novo?

Nokia 6600 i ignore lista poziva

J@mmer

Čuven
Učlanjen(a)
05.03.2002
Poena
619
Da li neko zna sofware za Symbian koji moze da mi omoguci da napravim ignore listu poziva po broju telefona, znaci da ne dudem dostupan za odredjen broj telefona i da mogu da podesim odredjenu grupu telefona za koju nisam dostupan. Idealno bi bilo da se u odredjeno vreme aktivira ta lista npr. radim do 17h a posle toga mi se automatski aktivira blacklist-a za koju nisam dostupan !

Pozdrav !!! :type:

postoji vise programa koji rade upravo to ali je problem sto nisu dovoljno brzi. :) ipak ce neko ko te zove za trenutak cuti kako zvoni pa ce tek onda dobiti poruku da si nedostupan ili sta vec.

To radi samo Blacklist program,dok BlackBaller odmah izbaci zauzetu vezu a i ima opcije za odbijanje i SMS-ova tako da njega preporucujem!
Pozdrav ,)

ma to odmah tako lepo radi kod tebe na 6680 kad imas brzi procesor nego ja na 6600 ;)

salim se malo. probacu ga bas ovih dana, nadam se da si u pravu.

Znaci, Blacklist ne radi kako treba ?
Da nadjem Blackballer ?

Da li neko ima mozda program za daljinski Total Infrared Remote sa crackom (stariju verziju) koja ne proverava registraciju preko GPRS-a jer ove nove iako imas crack odmah provere preko GPRS-a i prebace se u Trial verziju.

I jos jedan zahtev da li ima neko neki dobar antivirus za Symbian (npr. Kaspersky) sa crack-om ?

Kod mene (3650) Black List radi kako treba, odnosno brz je - odmah izbaci poruku da je zauzet broj i ne čuje se pre toga zvonjenje...

Probao sam Blacklist 1.02a i prvo mi zazvoni telefon i onda automatski prekine vezu, to mi ne resava problem, probacu BlackBaller da vidim da li on bolje radi !!!

Ako neko ima BlackBaller sa crackom neka mi poslaje private message da mu dam mail !!!

Pozdrav !!!

Poslednja izmena:
Izgleda da Black List različito radi od verzije do verzije Symbiana i firmware-a... Verovatno je dobar na matorijim uređajima (konkretno Symbian 6.1 i firmware 2.50 za 3650), što govori da ga odavno nisu "osvežili"...
Kod mene, kada je uključena crna lista, ništa se ne čuje - samo se na displeju ispiše dolazni broj (u deliću sekunde) i to je to. Ponekad, ako se nalazim pored nekog uključenog zvučnika, po krčanju mogu da naslutim da imam poziv. Onaj ko me zove ima uvek samo obaveštenje da je broj stalno zauzet...
Imaš Black Baller na Yahoo grupama i Burek-u...

Probao sam i BlackBaller i ponekad odmah izbaci zauzeto onom koji zove a ponekad mi zazvoni jedanput a onda automatski izbaci zauzeto ! Tako da mi ni BlackBaller ne radi kako treba ! Znaci nema softver koji govori onom koji zove da je broj trenutno nedostupan ! Cudi me da to nema u opcija kao npr. u Divert-u da ne mogu da navedem za koje brojeve sam nedostupan (GLUPOST), sve zivo sam pretrazio !!!

Problem je očigledno u tvom telefonu (firmware). Probaj nekoliko različitih verzija oba programa i nađi onu koja sarađuje sa softverom u telefonu (ili pitaj nekog na forumu kod koga sve radi kako treba koja je dobitna kombinacija)... Možda se i nešto od već instaliranog softvera sukobljava sa tim programima? Formatiraj telefon ako je potrebno. Dakle, nemoj odmah da daješ ocene tipa "ne postoji". Kako ne postoji kada nekima radi kako treba?
Ako i pored svega ne uspeš da nađeš dobitnu kombinaciju, a ovaj program ti je baš toliko važan, "flešni" telefon odgovarajućim firmware-om i trebalo bi sve da radi kako treba...

Poslednja izmena:
@Sasa_NS
Napisao je da nema softver koji obavestava onog koji te poziva da je tvoj broj trenutno nedostupan, ni ja nisam nasao takav softver, ako ga ima podeli to sa nama. Svi programi koje sam probao daju ton zauzeto.

Joker je napisao(la):
@Sasa_NS
Napisao je da nema softver koji obavestava onog koji te poziva da je tvoj broj trenutno nedostupan, ni ja nisam nasao takav softver, ako ga ima podeli to sa nama. Svi programi koje sam probao daju ton zauzeto.

namesti u diverts: if busy da preusmeri na +38163 ili neki broj za koji znas da je uvek nedostupan. ne secam se tacno kako ovo ide posto sam zadnji put koristio blacklist i sl. programe pre jedno dve godine. tada bi trebalo da se cuje da nisi dostupan.

Joker je napisao(la):
@Sasa_NS

Prvo se žalio da telefon zazvoni jednom pre nego što program odreaguje i to je po meni glavni problem (kod oba programa), a tek kasnije je poželeo i da onaj ko zove dobije obaveštenje da je nedostupan, što, istina, nisam primetio... Ne, ne znam ni ja program koji tako radi (mislim da trenutno ni ne postoji).

Dalje, kakva je razlika uopšte u tome da li je onaj ko vas zove dobio poruku da ste zauzeti ili da ste nedostupni? Vrlo važno. Nije dobio vezu i nije vas smorio/uznemirio - to je najbitnije.
Smaračima i ostalima koje već stavim na "crnu listu" uopšte nemam potrebe da se pravdam zašto mi je broj stalno zauzet.

Još nešto. Mislim da programi ovog tipa ipak svoj posao rade najbolje baš kada tako simuliraju zauzetost telefona... Zašto?
Pa, da bi onaj ko poziva dobio poruku da ste trenutno nedostupni, program bi morao u tom trenutku da odjavi telefon sa mreže (mreža ispisuje tu poruku, a ne program u vašem telefonu), a u tom trenutku bili bi sigurno nedostupni i za sve ostale potencijalne sagovornike, što sigurno nije cilj...
Pitanje je kako bi se to stalno odjavljivanje/prijavljivanje odrazilo na bateriju, odnosno autonomiju telefona, pa i sam telefon. Zamislite da je neko jako uporan (što mi se dešavalo x puta). Telefon bi stalno prekidao i tražio mrežu, a vama bi stizale i piskutale porukice o propuštenim pozivima... Haos.

velko je napisao(la):
namesti u diverts: if busy da preusmeri na +38163 ili neki broj za koji znas da je uvek nedostupan. ne secam se tacno kako ovo ide posto sam zadnji put koristio blacklist i sl. programe pre jedno dve godine. tada bi trebalo da se cuje da nisi dostupan.

Velko, zgodan štos. Nisam probao ali dobro zvuči. Imam čak i broj koji je skoro stalno nedostupan - broj moje supruge (he, he). Ne uključuje telefon po nekoliko dana, zaboravlja da ga napuni, itd. Taj je broj maltene mrtav - niko je više i ne zove... Zvali pa odustali.
E da, i šurjak mi ima jedan broj koji uopšte ne koristi. Može i taj...

Znači, ipak ima rešenje i za ovaj "problemčić". Black List ili Black Baller (naravno, neka potpuno funkcionalna verzija) u kombinaciji sa "diverts if busy". Vredi probati...

Poslednja izmena:
ma to radi garantovano. cak se secam da sam znao i neki 063 broj koji kad pozoves kaze da nemas ovlascenje da kontaktiras pretplatnika, tako nesto.... e to je bilo lepo staviti odredjenim osobama koje ne zelim da cujem :D ako se setim kako ide broj javicu...

Neznam kako je tako,cas odma odbije,cas posle jednog zvonjenja!?Meni ni najnovije verzije Blacklist-a nisu htele da odmah odbiju,a one starije nisu uopste ni odbijale poziv!?
A nesto sam primetio i kod BlackBaller-a,kod mene odbija samo pozive sa mobilnog a nece sa fiksnog,iako dam tacan broj koji izadje na ekranu kad me poziva!?Zato je i leteo u kantu,ionako mi vise i ne treba!
Pozdrav ,)

Veoma dobar program, ali izgleda manje popularan sa vise mogucnosti nego blacklist i black baller je Phone pilot. Neke od mogucnosti su mu:
* Accept
* Voice Response (answer machine)
* Send busy tone
* Reject + send the SMS texts that you defined
* Divert calls to (implemented by call diversion)
* Record conversation
* Mute the ringer.
Za detalje:
http://my-symbian.com/7650/applications/applications.php?fldAuto=1490&faq=2

Odbijanje poziva na trazeni nacin najbolje odradjuju SONY ericsoni, koji tu opciju imaju u sebi negde od 2002 g. ako se ne varam (za godinu) Pozivara moze da dobije ton zauzeca ili nepostojeci broj ili govornu postu.Ali se ovde ne odredjuje black lista nego pozitivna lista.

Lomnica_city je napisao(la):
Neznam kako je tako,cas odma odbije,cas posle jednog zvonjenja!?Meni ni najnovije verzije Blacklist-a nisu htele da odmah odbiju,a one starije nisu uopste ni odbijale poziv!?

U najvećem broju slučajeva problem je u loše krekovanoj aplikaciji... Zato potraži više istih verzija programa, ali krekovanih od strane različitih likova. Meni je to upalilo više puta, ne samo kod ovog programa (Black List)...

Konkretno, probao sam jedno 6-7 različitih varijanti iste verzije programa dok konačno jedna nije proradila kako treba. Recimo, prva nije uopšte radila, druga bi sprečavala sve pozive, treća je jedno vreme radila kako treba - pa zatim otkazala poslušnost, četvrta je dozvoljavala da telefon zazvoni jednom pre odbijanja, itd.

Opet, da ti pošaljem ovu koja kod mene savršeno radi, velika je verovatnoća da bi kod tebe zezala. Znači, treba biti uporan dok ne ubodeš dobitnu kombinaciju (verzija programa - dobro krekovana/verzija Symbiana/verzija firmware-a)....

Poslednja izmena:
Ne radi se o losim firmware-ima ili crackovima. Konkretno sa Nokiom 6600 postoje dva problema:
1. Spora je - sporo reaguje na pozive - kad imam poziv, prvo mi se upali pozadinsko svetlo, iscrta ekran, pa tek onda cujem zvono.
2. Nokia 66000 nema api za odbijanje poziva, pa svi programi za blacklist na ovom telefonu rade tako sto prvo moraju da detektuju poziv, pa da ga prekinu. Ostale Symbian nokie ga imaju, pa zato ovi programi na njima rade mnogo brze.

Inace zbog ovog telefona sam napustio Nokiu - nekada jedan od najskupljih telefona a trenutno jedini (ili jedan od retkih) koji ne radi sa novim verzijama Nokia Suita, a originalni je najblaze receno mizeran. Zbog nje sam presao na WIndows mobile i vise sam nego zadovoljan. Nokia - nikad vise! - sve sto moze ona moze i pocket pc phone edition brze i bolje

Vrh Dno