Šta je novo?

Nokia 6510: dva pitanja za vlasnike

mikis

Čuven
Učlanjen(a)
06.01.2002
Poena
619
Dva pitanja za vlasnike N6510/8310, ako ovde ima takvih. Čudne mi se stvari dešavaju, da li je neko imao slična iskustva? Prvo, kada me neko zove sa ISDN centrale, bez obzira što je u imeniku ne pokaže ne njegovo ime nego samo broj telefona -- i to ne ni ceo broj nego samo +38111... (na Call Register posle pokaže ceo broj).

Drugo, čemu služi dugme na handsfree-ju, osim za menjanje radio stanice? Telefoni (ni 6510 ni 8310) neće da se odgovore na poziv pritiskom na dugme, ni sa originalnim HDD-1 ni sa Logitechovim hendsfrijima. Ima li neka opcija u meniju koju sam promašio?

mikis je napisao(la):
Dva pitanja za vlasnike N6510/8310, ako ovde ima takvih. Čudne mi se stvari dešavaju, da li je neko imao slična iskustva? Prvo, kada me neko zove sa ISDN centrale, bez obzira što je u imeniku ne pokaže ne njegovo ime nego samo broj telefona -- i to ne ni ceo broj nego samo +38111... (na Call Register posle pokaže ceo broj).

Drugo, čemu služi dugme na handsfree-ju, osim za menjanje radio stanice? Telefoni (ni 6510 ni 8310) neće da se odgovore na poziv pritiskom na dugme, ni sa originalnim HDD-1 ni sa Logitechovim hendsfrijima. Ima li neka opcija u meniju koju sam promašio?

Pazi ne znam da li me je nekad neko zvao sa ISDN-a poshto nisam iz bg-a pa ne mogu da ti kazem al kod mene to dugme odgovara na poziv...!!!??? Probrljaj malo po meniju pa vidi shta ima...Koliko si platio te Logitech handsfree i gde...Inache je imam 6510...

Ja imam upravo HDD-1 handsfree i javljanje/prekidanje poziva radi savrseno preko onog tastera.

Cini mi se da ti se telefon blago "raspada" jer mene kad zovu sa 30x brojeva (ISDN linije u BGD) telefon regularno prikazuje ko zove.
6510 je u pitanju.

Pozdrav!

Interesantno... Čudi me što se ista stvar sa handsfree-jem dešava i na sestrinoj 8310, koja nije ni kupljena ovde?! Ipak ću probrljati po menijima. Što se ISDN brojeve tiče, to sam primetio sa dva koji počinju sa 3282 i 3096. Koje su verzije softvera kod vas na 6510?

Logitech slušalice sam uzeo u ComputerLandu, cene se kreću od 15 do 25€. Ima nekoliko modela, možeš ih pogledati ovde:

http://www.logitech.com/index.cfm?page=products/productlist&crid=1626&countryid=16&languageid=1

Moj je:

v03.30
30-01-02
NPM-9

Tako kaze *#0000#

Pozdrav!

Vrlo interesantno... Kod mene je:

V 04.12 28-08-2002

Pa ti posle upgrade-uj softver ;)

Kako ti radi keyguard tj. automatsko zakljucavanje tastature.

Na ovom mom to je jedina zamerka, ladno auto.zakljuc. radi samo ako si van svih opcija, dakle na ekranu kad pise "provajder/profil".

Ako ga ostavim na kucanju poruke, u sred igre ili bilo gde drugde ne zakljuca.

Glupog li softvera :)
Srecom ne smeta, navikao sam da sam zakljucavam Nokia-e.

Pozdrav!

Huh... sad mi tek ništa nije jasno?!? Javljanje na dugmence ipak radi na mom telefonu (bez čačkanja po meniju), ali kod sestre ne radi? A zakleo bih se da ni kod mene nije htelo...

Ne, ni kod mene ne radi autolock ako si u meniju. Mada mi to više liči na feature nego na bug :) Mada i ja Nokiju zaključavam isključivo ručno, na Siemensu sam koristio automatsko zaključavanje ali mi na Nokiji to uopšte ne nedostaje.

ja imam 6210 i zovu me sa kucnog ISDN telefona - umesto Home, pise mi 011301#### a ne Home.... uzas! znaci, nisam jedini

to i mene zanima.... 6210 traje izmedju 5 i 7 dana (bez iskljucivanja nocu i razgovora dnevno od 45 minuta do 1 sat... nekada i po dva sata!) - posle godinu i po dana, palo je na izmedju 4 i 6 dana...

Meni oko 3 dana.
Nista gasenje, dosta price, a ponekad i radio (koji koliko sam primetio brzo trosi bateriju).

Mada, ja imam punjac od 7210, koji napuni bateriju za oko sat vremena.
Koliko se secam starijih Nokia, one su se punile 3+ sati.

Sigurno da je da bi i meni duze trajao ovaj 6510 da koristim stariji, sporiji punjac.

Pozdrav!

Sasa je napisao(la):
Meni oko 3 dana.
Nista gasenje, dosta price, a ponekad i radio (koji koliko sam primetio brzo trosi bateriju).

Mada, ja imam punjac od 7210, koji napuni bateriju za oko sat vremena.
Koliko se secam starijih Nokia, one su se punile 3+ sati.

Sigurno da je da bi i meni duze trajao ovaj 6510 da koristim stariji, sporiji punjac.

Pozdrav!

OLSOU 3 dana (6510) a na iskljuchujem ga,shaljem milion poruka dnevno i pricham izmedju 30min-120 min dnevno...prosek po 45 min dnevno...Inache i radio koristim ali kao i sasa ne chesto...

Ja imam v 04.06 softwarea :)
keygard radi samo kada se izadje iz menija (ko je rekao root :)) sto i nije tako lepo... ali dobro moguce da ce na novim nokiama malo napredovati :)

Sto se tice hands free (nokia hdd-1) sve radi super... onim dugmencetom se javlja/prekida i lepo menja stanice :)

baterija traje oko 4-6 dana... ne nesto preterano price, dosta porukica, radio povremeno

5-6 dana, originalni punjač, bez gašenja, umereno malo priče i po nekoliko poruka dnevno. I bez radija, naravno.

Max: nisi jedini... Nisam imao prilike da eksperimentišem, ne znam da li to zavisi od toga da li je broj u telefonu ili na kartici? Ili je to samo do ovih naših blesavih telefonskih centrala (mada sumnjam) pa se zato niko ne žali.

Ne zavisi od toga da li je u telefonu ili na kartici, to je provereno...

a handsfree?

Meni je 6510 savršena Nokijica, služi me već tri meseca i kad je počela da "žvaće" plastika od omota samo sam fino ubacio komadić novine na pravo mesto i rešio problem.

Nego, imam problem sa handsfree-jem. Kad slušam radio, preslab je zvuk (isto važi i za razgovor). Taman ja krenem u radnju da zamenim fon, a ono se zvuk naglo pojača (duhovi?). I tako mi je desetak dana radio fino i sada opet slabo. Nikakvu zakonitost kada radi jako/slabo nisam uspeo da provalim (npr. kontakt na džeku, kabl i sl.). Da li je imao neko ovaj problem?

Firmware je 4.00

Savrsena nokiica, od 300e, a ubacuju se novine u nju... :( :( :(

byMaX je napisao(la):
Savrsena nokiica, od 300e, a ubacuju se novine u nju... :( :( :(

Po meni ovaj telefon baš vredi toliko. Na stranu to što mi je ispao jedno 20-ak puta i raspao se na komade, ja ga lepo spakujem i ništa.

Niko ne može da me ubedi da postoji bolja marka mobilnih telefona od Nokie. Da ne ispadnem neki proklamator iste firme, ali ve?ina ?e se verovatno složiti samnom.

ko ti to kaze - ja sam samo kritican. Pa naravno da ne postoji bolja marka od Nokie.. ti verovatno ne citas moje postove :) :) :)

Izvinjavam se, tek sam skoro pročitao "onaj" thread. :wave;

Elem, da li je imao neko problema kao ja sa hands-free-jem (slab zvuk na radiju)???

Nazad
Vrh Dno