Šta je novo?

Nokia 6230i - bestbuy???

Em kvalitet, em sto srce bateriju, em sto onda mora da se razgovara preko handsfree-ja sa sluskama, a na ovim prostorima ljude koje idu ulicom i pricaju na taj nacin jos uvek gledaju kao ludake :)

Ja cenim da ce definitivno resenje za muziku i ljubitelje nokije biti N91... Samo jos da izadje i da sacekamo godinu, dve da mu cena bude normalna :).

max ja doduse nemam iskustvo sa iriverom ali procitaj sta kaze covek na sajtu mobilni svet o jednom motorolinom telefonu koga poredi sa iriverom 1) telefon ima ugradjen (siromasan sa podesavanjima) mp3 player.... i sa dobrim slusalicama (koje dolaze uz njega) pravi jezivo dobar zvuk... kad kazem dobar, uporedjujem ga sa iriver mp3 player-om. basovi su korektni, cuje se relativno glasno. rec je o motoroli a925 koja ima simbian i kosta samo 200 evra.

momci... pricamo o 6230i zar ne!? manite se price o mp3 glupostima i slicnim stvarima. Ovo je poslovni telefon sa prosecnim mm mogucnostima i tu nema mesta daljoj diskusiji. Osnovno pitanje je da li ga kupiti ili ne, a ne sad sta drugi telefoni rade ili sviraju ili tancuju ili setaju kuce... drz' te se teme.

Pa pričamo o 6230i i držimo se teme. Poslovni telefon ili ne, ja ga možda neću "tako koristiti", nego mi se baš sluša muzika, ako to Nokia reklamira kao feature. Opusti se bre malo MM...

marti nisi razumeo poentu moga posta. ja sam hteo da kazem da ako nokia 6230i ima losiji zvuk od irivera kako kaze max a motorola a925 ima zvuk istog kvaliteta kao iriver to znaci da motorola a925 ima bolji zvuk od ove nokie. moja greska je billa samo to sto nisam citirao max jer sam smatrao da za tim nema potrebe buduci da je njegov post iznad mog. ova dva telefona se mogu porediti po kvalitetu zvuka iako ti tvrdis suprotno jer je i motorola a925 poslovni telefon i oba telefona slicno kostaju. poenta mog posta je ako nekom treba telefon za slusanje muzike neka uzme neki motorolin telefon u tom rangu cena. inace stverno nesvatam kakve veze imaju sonierikson w800 i nokia n91 sa temom posta jer sigurno nijedan ni drugi nisu trenutno best boy jer je prvi mnogo skuplji od nokie 6230i a drugi jos nije ni izasao. i reci mi molim te zasto nemozemo da poredimo mp3 i druge gluposti koje imaju drugi telefoni u tom rangu cena sa ovim telefonom kada je to najbolji nacin da pomognemo coveku da odluci dali da kupi ovaj ili da se odluci za neki drugi telefon. naprimer ja mogu da napisem nemoj da kupis ovu nokiu jer nepodrzava 3g mrezu i video razgovore nego bolje kupi sonierikson z1010 jer podrzava 3g mrezu sto po meni ima veze sa temom i moze coveku pomoci da se odluci za neki drugi telefon. a ti mi naprimer mozes obrisati post i reci alane mani se podrske za 3g mrezu i drugih gluposti koji imaju drugi telefoni a ovaj telefon nema jer to nema veze sa temom dali kupiti nokiu 6230i ili ne.

alan ford je napisao(la):
marti nisi razumeo poentu moga posta. ja sam hteo da kazem da ako nokia 6230i ima losiji zvuk od irivera kako kaze max a motorola a925 ima zvuk istog kvaliteta kao iriver to znaci da motorola a925 ima bolji zvuk od ove nokie. moja greska je billa samo to sto nisam citirao max jer sam smatrao da za tim nema potrebe buduci da je njegov post iznad mog. ova dva telefona se mogu porediti po kvalitetu zvuka iako ti tvrdis suprotno jer je i motorola a925 poslovni telefon i oba telefona slicno kostaju. poenta mog posta je ako nekom treba telefon za slusanje muzike neka uzme neki motorolin telefon u tom rangu cena. inace stverno nesvatam kakve veze imaju sonierikson w800 i nokia n91 sa temom posta jer sigurno nijedan ni drugi nisu trenutno best boy jer je prvi mnogo skuplji od nokie 6230i a drugi jos nije ni izasao. i reci mi molim te zasto nemozemo da poredimo mp3 i druge gluposti koje imaju drugi telefoni u tom rangu cena sa ovim telefonom kada je to najbolji nacin da pomognemo coveku da odluci dali da kupi ovaj ili da se odluci za neki drugi telefon. naprimer ja mogu da napisem nemoj da kupis ovu nokiu jer nepodrzava 3g mrezu i video razgovore nego bolje kupi sonierikson z1010 jer podrzava 3g mrezu sto po meni ima veze sa temom i moze coveku pomoci da se odluci za neki drugi telefon. a ti mi naprimer mozes obrisati post i reci alane mani se podrske za 3g mrezu i drugih gluposti koji imaju drugi telefoni a ovaj telefon nema jer to nema veze sa temom dali kupiti nokiu 6230i ili ne.

Sto se tice mog pominjanja nokije n91 ono je vezano za neciju konstataciju da jos uvek nema telefona koji moze da bude i tel i mp3 player tj. zamena za isti, sa kojom se ja slazem. Do njene pojave kao i gore pomenutog w800 to je apsolutno tacno. Ja sam veliki fan motorolinih telefona (pa i sam imam mpx200), ali oni ne mogu biti zamena za mp3 zbog jako slabe autonomije baterije od koje pati i a925 (posebno on bez obzira sto dobijas dve) koji ti predlazes... Bez uvrede za doticnog konstataciju da motorola a925 ima zvuk kao i-river je postovao neki obican user na mobilnomsvetu i nije rezultat nekog ozbiljnijeg testa.

A da budem u toku sa temom thread-a cisto napomena da se prilikom kupovine 6230i obrati paznja na telefon, posto pouzdano znam da se vec par ljudi zalilo na problem sa memorijskom karticom (doduse sa onom koja ide uz telefon) izgleda da je telefon ne prepoznaje dobro i posle svakog ukljucivanja telefona on prikazuje da je neformatirana i mora da se ponovo formatira, a samim tim se gube svi podaci sa nje... Greska u kartici, softveru ili telefonu vreme ce pokazati...

Mnogo je bolje da uzmes motorolu a925 koja je trenutno telefon sa najpovoljnijim odnosom cene i mogucnosti kod nas. Veruj mi taj telefon po ugradjenim funkcijama nadmasuje i neke dvostruko skuplje telefone kao sto su sonierikson p900 i p910i. Tacno je da ima losiju kameru od nokie 6230i i nema radio ali zato ima ogroman ekran osetljiv na dodir , gps satelitsku navigaciju, podrzava 3g mrezu i video razgovore i ima ugradjen simbian koji nokia 6230i nema.. posto vidim da ti neki savetuju da uzmes nokiu 6630 jer ima simbian i podrzava 3g mrezu moj savet ti je da je zanemaris jer taj simbian telefon nemoze da se kao pda uredjaj meri sa motorolom a925 jer nema ekran osetljiv na dodir i olovku. Takodje motorola a925 ima i prednost velicine i tezine u odnosu na njega jer nokia 6630 podrzava video razgovore samo sa dodatnim postoljem sa kamerom sa kojom tezi preko 250 grama sto je mnogo vise od tezine motorole a925. Da negovorim o drugim manama nokie 6630 kao sto su nedostatak ic porta i njena cena koja je mnogo veca od cene motorole koju sam ti predlozio. One druge nokine simbian telefone koji su ti predlozili necu ni da komentarisem jer su veoma losi. Sto se tice nokie 6230i njena glavna mana jeste velicina ekrana i savetujem ti da uzmes u ruke motorolu a925 ili sonierikson p900 i uporedis velicinu njihovog ekrana sa velicinom ekrana nokie 6230i da bi se sam uverio koliko je ekran na noki 6230i mali. Druga velika mana nokie 6230i jeste sto nepodrzava video razgovore i 3g mrezu koja uskoro treba da se uvede kod nas. Ova i nije tolika velika mana ako cesto menjas telefon kao naprimer moj brat koji menja telefon najmanje 2 puta mesecno ali ako planiras da kupis telefon koji ces dugo koristiti i koji nece brzo zastariti moj savet ti je da je uzmes u obzir. Cena motorole a925 se krece izmedju 150 i 200 evra a takodje sa njom dobijas i blutut slusalice koje same kostaju oko 40 evra tako da i nemoras da vadis telefon iz dzepa da bi odgovorio na poziv ako ti je a925 prevelik ili te nezanimaju simbian telefoni bolje umesto nokie 6230i uzmi neki 3g telefon kao sto su sonierikson z1010 i motorola e1000.

pazi, prednosti Nokie su "menu" koji je postao default i na koji sam navikao, i jednostavnost koriscenja. Kamera mi je manje vise nebitna. Sumnjam da cu slikati u vise od 640x480. Svidja mi se sto radi kao USB disk, sa direktnim pristupom

Sto se Symbiana tice, meni to nikako ne treba... Imam kuci komp, ne treba mi jos jedan u dzepu :d

Slayer da li si najzad kupio tu nokiu i da li su tacne price koje sam cuo da je spora? Takodje ako si je kupio mogao bi da izneses i neke svoje utiske o njoj.

nisam jos... nedostatak kesha, ali sam odlucio da je uzimam. Uskoro cu nadam se biti u mogucnosti da napisem neki "review"

Nazad
Vrh Dno