Šta je novo?

Nokia 6230 VODAFON

• Začetnik teme Začetnik teme Ripper
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Ripper

Čuven
Učlanjen(a)
25.07.2000
Poena
650
Caos,

Upravo sam kupio ovaj telefon, i skapirao da je skinut sa VODAFONa!
Pa me zanima kakve su izmene u softveru u odnosu na obicnu NOKIU??
Ver. softvera je 4.44
Znaci sem iritirajuceg crvenog VODAFON znaka sa zadnje strane...

Cuo sam razne glasine, tipa da su redukovane neke funkcije telefona, da baterija krace traje, da ne moze da se konfigurise GPRS...

Sta je od ovoga tacno? I ako je VODAFON bas veliki krs koliko kosta fleshovanje u normalnu Nokiu i da li je to rizicno, tj da li se preporucuje??
P.S. Meni stvarno ne smeta sto je VODAFON...ali nisam nikad probao "obicnu" pa da mogu da kazem da je identicna!

Hvala unapred!
[email protected]

Ne mogu reci da znam sigurno, ali cisto sumnjam da postoji nekakva razlika. Osim, naravno u tim reklamnim fazonima. vjerovatno ima tih slicica i u meniju i sl. sto nije slucaj sa normalnim softverom. Mozda ima i par drugacijih zvukova. Alio to su sve razlike kozmeticvke prirode. Funkcionalnost je ista.

Flesovanje je 10-15 evra zavisno od toga ko flesuje softver ali neki put ako se ne odradi savesno ima vise stete nego koristi i to se primeti posle par nedelja...

Sto se tice softvera, nema nikakve restrikcije! Fles manje-vise svi rade isto, samo zavisi koja je verzija i kako ga ubacuje ( da li mu masina radi stabilno, putem kabla, tornada...)! Kod Vodafonovih, T-zonovih i Eplus telefona mogu biti zakljucani GPRS profili ali se to retko srece kod Nokie! Tu nedoumicu ces resiti tako sto ces zvati 789 ili 9863 i traziti da ti posalju konfiguracionu poruku za GPRS i ako radi znaci da telefonu nista ne fali!!

Poslednja izmena:
Hmmm na Mobtelovom sajtu nisam video da postoji Konfiguraciona poruka za 6230... Nadam se da nije zakljucan GPRS... Probacu sutra, pa nek mi je Bog u pomoci!
Hvala ljudi!

na mojoj 6230 vodafone nece da radi gprs, moram da nosim na flash

Oooops, MY Bad! I nema poruka za 6230 ali mozes ga podesiti i rucno, sve je isto kao i na 6100, 6610, 3510i, 7210, samo sto unosis port 8080 i Secundary Proxy Server: 8080!

Svaki telefon s40 serije se isto podesava.
A sto se tice gprs i sl stvari.. moze da se desi lako da ti je sve zakljucano jer recimo na tmobile jeste, mora da se telefon flashne pa sve lepo radi.

Jedini "stos" za upotrebu GPRS-a preko BT je da u settings>connectivity>GPRS upises da AP "internet" kod aktivnog profila.

Ja imam drugi problem: ne mogu da pristupim Mobtelovoj stranici za proveru racuna. Dobijem poruku da je stranica samo za 063 post-paid korisnike. NAravno, kada ukucam *121# dobijem poruku da nisam pre-paid korisnik.....pa sta sam ja onda?!?! 🙂

Jel zna neko kako se ovo resava?
Napominjem da mi je do juce sve sasvim korektno radilo na T630...sa istom karticom...

Slanje poruke za konfigurisanje GPRS-a i MMS-a možete uraditi i direktno sa Nokia sajta! Ali mislim da je podržana samo 063 mreža. Probao sam danas i radi.

Poslednja izmena:
Problem je bio sto nisam upisao 217.065.192.033:8080, vec sam ostavio samo 8080....ono sto me cudi jeste, kako je bez ovog IP-a GPRS uopste i funkcionisao?!?!

O, VelikiDone, na navedenim stranicama nema konfiguracije za telefon iz subjecta, a ove ostale nece da primi....

U svakom slucaju sada sve sljaka OK....

Znam da nema, ali bi trebalo da moze da radi sa 7250 auotmatskom konfiguracijom

Ja sam sve ručno konfigurisao po uputstvu za 6220 i radi i GPRS, MMS, E-MAIL...Sve! Oduševio sam se telefonom, znači brz, slike perfektne, mp3 kao zvono, (u kombinaciji sa MSI bluetoothom i internim čitačem kartica RULZ!
Hvala vam na svemu!
P.S. Izbrisao sao sam VODAFON potpuno iz svega od right buttona do bookmarksa! 😀
jedino je ostao onaj crveni znak sa zadnje strane telefona ali zato postoji 2000 smirgla! :lol

Ripper je napisao(la):
Ja sam sve ručno konfigurisao po uputstvu za 6220 i radi i GPRS, MMS, E-MAIL...Sve! Oduševio sam se telefonom, znači brz, slike perfektne, mp3 kao zvono, (u kombinaciji sa MSI bluetoothom i internim čitačem kartica RULZ!
Hvala vam na svemu!
P.S. Izbrisao sao sam VODAFON potpuno iz svega od right buttona do bookmarksa! 😀
jedino je ostao onaj crveni znak sa zadnje strane telefona ali zato postoji 2000 smirgla! :lol

Gde si nasao to "rucno" uputsvo za 6220?

E bash tu! 😀

Calibra 4WD je napisao(la):
Ja pre sat vremena poslao poruke sa oih linkova i nista nisam dobio?!?!?

P.S Posto nije bilo na spisku Nikoie 6230,kliknuo sam na 7250

Nece ti ni stici. Nisu ist meniji u koje se unose podatke, pa je verovatno i struktura fajla koji ti salju razlicita i tvoj telefon je ne prepoznaje.

Otvori bilo koje uputstvo i se mozes rucno da podesis. Racunaj da je IP adresa kod 6230 proxy adresa i obavezno ostavi port 8080....eto....

Telefonom nisam zadovoljan, vec prezadovoljan.....samo malo smara baterija.....dok se nije formirala trajala je po 12h, a sada ce valjda da izgura 2 dana.....imao sam po 30-alk minuta razgovora, po 20-30 poruka i 200-300kb preko GPRS-a......doduse, bilo je vise desetina logovanja na GPRS....

PJ je napisao(la):
Nece ti ni stici. Nisu ist meniji u koje se unose podatke, pa je verovatno i struktura fajla koji ti salju razlicita i tvoj telefon je ne prepoznaje.

Otvori bilo koje uputstvo i se mozes rucno da podesis. Racunaj da je IP adresa kod 6230 proxy adresa i obavezno ostavi port 8080....eto....

Telefonom nisam zadovoljan, vec prezadovoljan.....samo malo smara baterija.....dok se nije formirala trajala je po 12h, a sada ce valjda da izgura 2 dana.....imao sam po 30-alk minuta razgovora, po 20-30 poruka i 200-300kb preko GPRS-a......doduse, bilo je vise desetina logovanja na GPRS....

Neces se usreciti sa baterijom,definitvno ne moze da izgura 2 dana,ako se koristi intenzivnije

PJ je napisao(la):
Ja imam drugi problem: ne mogu da pristupim Mobtelovoj stranici za proveru racuna. Dobijem poruku da je stranica samo za 063 post-paid korisnike. NAravno, kada ukucam *121# dobijem poruku da nisam pre-paid korisnik.....pa sta sam ja onda?!?! 🙂
Džast korisnik? :d:d:d

Calibra 4WD je napisao(la):
Neces se usreciti sa baterijom,definitvno ne moze da izgura 2 dana,ako se koristi intenzivnije

Izgleda da nema druge varijante nego da kupim i auto punjac, a da mob kod kuce stalno drizm na punjacu 🙁

Baterija je formirana (valjda) i sada traje duze nego prvih nekoliko dana, ali 50h deluje nedostizno....bar uz moju upotrebu....a mislim da ne preterujem...

Cekaj... tebi baterija na 6230 traje krace nego nekom sa 6600 ili 7610?!

Pa da l' je moguce???

Ja pricah za tu bateriju da je krs nevidjeni..ali ljudi ne veruju

Koliko traje baterija na 6600?

10 sati kad se igras sa njim ceo dan

Posto je to u osnovi telefon, a ne igracka, koliko traje baterija kada ga koristis u tu (telefonsku) svrhu? 🙂

Nazad
Vrh Dno