Šta je novo?

Nokia 6230 pitanja!

cvejanovics

Slavan
Učlanjen(a)
23.04.2004
Poena
304
Dosta nov telefon ali za cudo nema Symbian O.S. sto i nije pohvalno,
pa da li neko zna kako ga ubaciti ili ako ne neke linkove za malo softvera?

Pa znas...ne mozes da ubacis Symbian u telefon koji nije predvidjen za to...sorry :(

cvejanovics je napisao(la):
Dosta nov telefon ali za cudo nema Symbian O.S. sto i nije pohvalno,
pa da li neko zna kako ga ubaciti ili ako ne neke linkove za malo softvera?

6600 7610

Zoni mozda covek hoce da uziva u svim blagodetima smartphone-ova(naravno i baterijom koja izdrzi jedva 2 dana pri nekoj normalnoj upotrebi).No ne skrecite sa teme :) odgovor nema symbiana za taj fon .

[Miki] je napisao(la):
Zoni mozda covek hoce da uziva u svim blagodetima smartphone-ova(naravno i baterijom koja izdrzi jedva 2 dana pri nekoj normalnoj upotrebi).No ne skrecite sa teme :) odgovor nema symbiana za taj fon .

To za bateriju inace nije tacno...
6230 je verovatno vrhunac serije 40

ZoNi je napisao(la):
ma, sta ce ti symbian? brzi su non-symbian telefoni...

Slazem se ali imam ceo disk softvera za Symbian i mogu samo da ga bacim i da trazim na netu nesto free za ovaj!sto i nije tako lako!

[Miki] je napisao(la):

To za bat. je tacno a i tel nije moj ja bi pre kupio 6600,nego sam osakacen za softver

E, pa sta da vam radim kad imate lose baterije.
Nego, kad ti se vec toliko svidja symbian (sto ja potpuno razumem) uzmi lepo 7610 i milina!

Markosmi da si pazljivo citao video bi da nisam rekao za 6230 da ima bateriju rekao sam da smartphoneovi imaju baterije koje dosta krace traju...a 6230 nije nikako smartphone...a to za 7610 svako ko otkuca vise od 2 poruke u jednom danu ne treba nikad ali nikad da razmislja o 7610 jer je uzas za kuckanje.

Hm, mislim da nisam pogresio, jer se nisam ni ogranicio na spartphonove po pitanju trajanja baterije. Mislim, slazem se da smartphone vuce vise baterije, ali to rade i polifone/kolor displej/ o GPRSu i da ne govorim. Samo kazem da moja baterija traje vise od 2 dana.

Nisam probao 7610, tako da si mozda tu u pravu. Ali s druge strane, zar nije i 3650 pakao za kucanje dok se ne navikne covek(Like me)?

7610 ima najgoru tastaturu za kucanje naravno tu je odmah i 3650 ali na 3650 tasteti su kruzni i iste su velicine sto nije slucaj sa 7610 gde se tasteri smanjuju sto doprinosi losem kucanju..
A sto se tice baterije...dosad sam imao 6 smartphoneova i svi ali svi su drzali izmedju 2 i 2.5 dana nijedan vise. Da polifone melodije trose bateriju/gprs/kolor displej..ali pogledaj koji telefoni imaju najveci displej-smartphone-ovi.Zato sam se ogranicio na njih kada sam rekao da im je losa baterija bas zbog ogromnog displeja.

[Miki] je napisao(la):
Zato sam se ogranicio na njih kada sam rekao da im je losa baterija bas zbog ogromnog displeja.

Baterija je OK kod Nokie 6600 i ostalih smartphonova,problem je u tome sto imaju procesore koji dosta trose i mnogo vece displeje koji isto vuku mnogo energije

razocarao sam se kada sam video video snimanje na 7610 ... ladno mnogo vise secka nego na 6230 tako da ti fon sa symbianom i nije nesto posebno ... osim naravno ako ti je bas potreban ... a ajde ako nadjes neke dobre programe i sve ostalo za mobilne javi mi ... poz ;)

zendraqla je napisao(la):
razocarao sam se kada sam video video snimanje na 7610 ... ladno mnogo vise secka nego na 6230 tako da ti fon sa symbianom i nije nesto posebno ... osim naravno ako ti je bas potreban ... a ajde ako nadjes neke dobre programe i sve ostalo za mobilne javi mi ... poz ;)

secka?
nesto sa softverom tu ne valja.
pa ni na legendarnom 7650 nikad nista nije seckalo.

Calibra 4WD je napisao(la):
Baterija je OK kod Nokie 6600 i ostalih smartphonova,problem je u tome sto imaju procesore koji dosta trose i mnogo vece displeje koji isto vuku mnogo energije

na 6600 mi baterija trajala maximalno 16 sati, znaci ujutru kad ustanem, do 2,3 nocu i to je to.
onda sam kupio novu bateriju, formirao je i trajala mi je 14 sati.
onda sam ih menjao naizmenicno.
jako su slabe baterije.

nije do softwear-a ... sigurno secka ... mozda nisi obratio dovoljno paznje ...

Da se vrnemo malo na 6230,jel ima novijih revizija sorftvera koje su ispravile mnostvo bagova koje su imale 3.14 i 3.15verzije

mislim da nema jos uvek !!!

trebao bi da idem sa ortakom ovih dana da kupi mob pa cu ga voditi kod ortaka u radnju i raspitacu se ...
poz ;)

Uf bre, nisam u toku sa mobilnima, a ova Nokia 6600 me odusevila...
ali, pojma nisam imao da baterije tako kratko traju!
Posto nema sanse da uzimam mob kome baterija ne drzi bar tri-cetiri dana, koji mi onda preporucujete do nekih 300EUR, ne mora simbian ali je ok camera must have!!!

zendraqla je napisao(la):
nije do softwear-a ... sigurno secka ... mozda nisi obratio dovoljno paznje ...

evo upravo gledam filmice nema ni jednog "preskocenog frejma"...

ti si to sigurno prebacio na komp pa ti ne secka. ja govorim o tome kako na telefonu secka ili ko zna mozda imas neki krs komp pa ti i divx secka pa si navikao ;) salim se ... obrati malo bolje paznju i primetices mada ajde da se ne pravim toliko tvrdoglav mozda i jeste do softwear-a a gledao sam pre mesec dana sa najnovijim softwear-om i seckalo je ... a sto se tice koji mob za 3ooe ja ti preporucujem siemens s65 malo je skuplji ali bi trebao da bude fenomenalan. ja ga jos nisam video ali icicu za koji dan da se raspitam detaljno ... poz ;)

gledaj. na 6600 zaista nema nikakvog seckanja.
na p900 mi se desi nekad u toku gledanja filma od 10 minuta da jednom il dvaput secne, al to je normalno...ono malo se ubaguje, al to traje delic dekunde.
100% softver, lose optimizovan/instaliran.

ajd da ti poverujem ali cu bas proveriti ako je to tacno onda menjam misljenje i najbolji fon tj bestbuy ce opet biti 6600 !!! mada ko hoce mob da mu ne spadaju farmerke onda neka kupi 6230 jer od toga trenutno nema bolje naravno dok ne proverim s65 mada on bi trebao da bude 10x bolji od oba ova modela ...

proveri, slobodno, best buy je svakako nokia.
daleko su jos ostali aparati od kompletnog utiska koji ostavlja 6600.

brate nokija sigurno nije best buy ! da li si ti normalan ? ono sto nudi nokija mozes da nadjes kod drugih proizvodjaca za 50e jeftinije u nizim klasama do 150-200e jeftinije u high klasi !!! jedino sto ko kupi nokia-u toliko se navikne na nju tako da posle nje ne valja ni jedan fon ! ja bi sada vrlo rado uzeo s65 zato sto je fenomenalan ali toliko sam navikao na nokia-u da prosto ne mogu . mrzi me da se navikavam na neki drugi meni i te gluposti ... poz ;)

Vrh Dno