Šta je novo?

Nokia 6120 Classic - neka pitanja...

abc011abc

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
06.07.2008
Poena
169
Dobio sam Nokia 6120 Classic, pa sad imam neka pitanja... Unapred zahvaljujem na odgovorima :)

1. Da li je moguće nekako dobiti mogućnost da levi ili desni funkcijski taster dobiju funkciju FAVORITES, kao na S40 Nokijama (pa da tu lepo potrpam sve korisne shortcutove)

2. Da li je moguće nekako naterati ovaj tel da nakon pročitane SMS poruke, odmah prikaže kada je poruka pročitana (a ne da moram da idem na Options, pa tek tu negde da vidim to)

3. Evo jednog pitanja, na koje odmah dajem i odgovor (za slučaj da nekoga interesuje): kako namestiti da se ekran ne gasi kad ode u standbay i da tada prikazuje sat, datum, sms poruke i slično? Rešenje: cClock http://pachome1.pacific.net.sg/~welic/cClock.html

4. Da li je moguće postaviti wallpaper preko celog ekrana, tj. da se ne vide onaj kao "taskbar" i gore "titlebar"? Ili je to moguće samo pomoću teme, koja će simulirati te delove wallpapera?

5. Kako da ubacim broj iz imenika u SMS? Na staroj Nokiji sam to radio tako što bih izabrao opciju "Insert number" i onda bih našao u imeniku taj broj...

toliko za sada :)

Poslednja izmena:
2. Rešenje je program Best FS Message
5. Neverovatno, tek sad vidim na svojoj N82 da ne postoji opcija (barem ne očigledna)

3. menu/settings/general/personalisaiton/standby mode/
4. to sam i ja trazio ali ne moze
5. ako hoces nekom da posaljes drugi broj iz imenika to jedino mozes kao opcija "send business card"

nadam se da je pomoglo :wave:

3. menu/settings/general/personalisaiton/standby mode/
4. to sam i ja trazio ali ne moze
5. ako hoces nekom da posaljes drugi broj iz imenika to jedino mozes kao opcija "send business card"

nadam se da je pomoglo :wave:

3. ne, to ne funkcioniše - ekran se potpuno ugasi (postane skroz crn) posle max. 90 sekundi! tada nema ni sata ni bilo čega...

5. Ja to uradim tako što otvorim imenik, iskopiram broj, pa ga pejstujem u SMS... ali, to je malo suviše "zaobilazni" način.

@ Laza: videću taj Best FS ;)

1. Da li je moguće nekako dobiti mogućnost da levi ili desni funkcijski taster dobiju funkciju FAVORITES, kao na S40 Nokijama (pa da tu lepo potrpam sve korisne shortcutove)
Smart Settings. Ima čak i opciju left softkey (no delay).

3. Evo jednog pitanja, na koje odmah dajem i odgovor (za slučaj da nekoga interesuje): kako namestiti da se ekran ne gasi kad ode u standbay i da tada prikazuje sat, datum, sms poruke i slično? Rešenje: cClock http://pachome1.pacific.net.sg/~welic/cClock.html
Gasi se i tad ekran posle 2 minuta. Ona njegova opcija da simulira keypress je malo bzvz.

4. Da li je moguće postaviti wallpaper preko celog ekrana, tj. da se ne vide onaj kao "taskbar" i gore "titlebar"? Ili je to moguće samo pomoću teme, koja će simulirati te delove wallpapera?
Napraviš svoju temu

5. Kako da ubacim broj iz imenika u SMS? Na staroj Nokiji sam to radio tako što bih izabrao opciju "Insert number" i onda bih našao u imeniku taj broj...
Onako kako si kasnije napisao...

Poslednja izmena:
Vojkane, sad ću da vidim i taj Smart Settings. Inače, kod mene se ne gasi ekran sa cClock-om (treba samo pravilno namestiti kada da se gasi ekran, a kada da se aktivira scrsaver - malo experimentisanja pomaže ;) )

Ma znam nego loše radi to. Automatski pali auto keylock a i tad nešto baguje, čas je lockovan čas nije.

Dobar je Smart Settings :) Fala za info...

Nazad
Vrh Dno