Šta je novo?

[Nokia 5800] problem posle firmware update

lucky_phd

Slavan
Učlanjen(a)
09.07.2007
Poena
301
Pozdrav svima,
Resio sam da uradim update software na telefonu. Delovalo mi je prosto, sto mozda i jeste, ali meni uspelo nije. Pratio sam uputsta sa zvanicnog Nokia sajta. Skinu sve sto je bilo potrebno, iskliktao sta je trebalo i telefon je krenuo u update sa 2.0??? u 5.0??. Sve je to bilo lepo, medjutim telefon se u poslu pokocio, ili je zavrsio, kako god nije davao nikakve znakove te sam ga iskljucio. Nakon toga kada sam ga ponovo ukljucio on bi samo dao pocetnu Nokia sliku, ukocio se i sam iskljucio. Kada izvadim memorijsku karticu sve radi kako treba, kada je ubacim ista prica. Prva slika, ukoci se i iskljuci. Da li neko ima ideju kako da resim ovaj problem?

Prilikom update-a, telefon se iskljuci i "ne daje znakove zivota" neko vreme... Posle se opet restartuje u zivot. Meni deluje da si ga ti iskljucio pre nego sto je progress bar na monitoru dosao do 100%...

Probaj nekako da formatirash karticu, ne ostaje ti nista drugo, i da vratish fon na factory settings

To ti je za nauk da sledeci put radis backup preko ovi suit-a :D

Inace ja sam radio update na tom fonu ovako:

- konektujesh se na wireless mrezhu
- kucas *#0000# i on ce sam da ti udje u jedan meni gde ti pishe par stavki o telefonu, takodje i koja je verzija
- ides u options, pa na update, i onda izaberesh da ide preko tog wireless-a na kome si vec konektovan
- on skine update, i sve sam odradi
- pazi da ti je baterija na 100% tada, u suprotnom ako je slaba sve ce se *******

Eto, nadam se da ce ti to pomoci :)

Ja ipak mislim da je mnogo bezbednije preko usb kabla.

+1 Ili preko memorijske kartice, sto moze kod nekih HTC telefona.

A problem ces resiti ponovnim flashom telefona. Ali neces moci preko Nokijinog update softvera. Ili google ili nosi u servis da ti oni odrade to kako treba.

Pozdrav svima,
Resio sam da uradim update software na telefonu. Delovalo mi je prosto, sto mozda i jeste, ali meni uspelo nije. Pratio sam uputsta sa zvanicnog Nokia sajta. Skinu sve sto je bilo potrebno, iskliktao sta je trebalo i telefon je krenuo u update sa 2.0??? u 5.0??. Sve je to bilo lepo, medjutim telefon se u poslu pokocio, ili je zavrsio, kako god nije davao nikakve znakove te sam ga iskljucio. Nakon toga kada sam ga ponovo ukljucio on bi samo dao pocetnu Nokia sliku, ukocio se i sam iskljucio. Kada izvadim memorijsku karticu sve radi kako treba, kada je ubacim ista prica. Prva slika, ukoci se i iskljuci. Da li neko ima ideju kako da resim ovaj problem?

kao sto su ti rekli...probaj da formatiras mem. kart.ali je tebi sad prbl. kako kada tel. ne radi kad je mc u telefonu...mozda da probas da ga spojis na komp. tako kako radi (ne radi, blokira i restartuje se, tacnije) i vidis da li ce komp da vidi tel. kao mass storage.
Inace i ja sam ranije imao prob. sa tim blokiranjem, pojavi se belo prilikom paljenja, ali nece dalje...kad treba one ruke da se pojave.
p.s. mozda hard reset resi problem (90%) da hoce, a ostace ti poslednji fw50, ako si update uradio do kraja...imas u Nokia 5800 Zvancina tema, kako se radi hard res.

Vrh Dno