Šta je novo?

Nokia 5510

legend

Čuven
Učlanjen(a)
29.06.2000
Poena
649
Ako neko ima neka iskustva sa ovim telefonom molio bih da
postuje utiske.

Naime, kupio bih ga za 205 evra, full oprema, u Nemackoj
pa me interesuje da li se isplati ili ne po Vasem misljenju.

Pozdrav

moj drugar ga ima i ja sam odusevljen sa telefonom, on je ustvari 3210 sa dopunjenim opcijama mp3/fm i sl.
jedina mana je sto je glomazan ali ako ti to ne smeta onda je super izbor
DOBRA FONTELE BRE :)

Rockwell je napisao(la):
moj drugar ga ima i ja sam odusevljen sa telefonom, on je ustvari 3210 sa dopunjenim opcijama mp3/fm i sl.
jedina mana je sto je glomazan ali ako ti to ne smeta onda je super izbor
DOBRA FONTELE BRE :)

Al si ga isporedio!!! kakav bre 3210..pa ako cesh tako moze da se poredi sa bilo kojom nokiom!
Telefon je stvarno dobar.. ima 64 MB za mjuzu shto je sasvim dovoljno i chini mi se da je moguce reprodukovati jedno 5 sati muzike dok mu ne lipche baterija.. Nisam bash siguran za specifikacije ali u imeniku mozesh da smestash pored imena i telefona i fiksni i fax i home i e-mail i kucnu i josh po kou zabeljeshku.. E sad mislim da ima tako 500 mesta a mozda i vishe..stvarno to ne bih znao da ti kazem..Inache imash odlichnu cenu..uzmi ga u svakom sluchaju pa ako ti se ne svidi mozesh ovde da ga prodash za vece pare:))) Meni se jedino ne svidja shto ima ekran an sredini..ali boze moj..

Taj fontele ovde kosta manje od 500DM... pa ti vidi da li se mnogo isplati...

kad se skine zadnji poklopac, baterija i prednja maska sa tastaturom ostaje 3210 naravno ne bukvalno nego telo tako izgleda, barem je tako bilo na ovom koji sam ja video, a na njemu jos pise MADE IN FINLAND ali nikad se nezna :)

Rockwell je napisao(la):
kad se skine zadnji poklopac, baterija i prednja maska sa tastaturom ostaje 3210 naravno ne bukvalno nego telo tako izgleda, barem je tako bilo na ovom koji sam ja video, a na njemu jos pise MADE IN FINLAND ali nikad se nezna :)
Mislio si da izgleda kao 3310, a ne 3210.

Telefon je stigao i mogu vam reci da su prvi utisci
sasvim ok. Najvise mi se svidja sto mogu da ga koristim kao prenosivi disk. Naime, ubodem USB, pokrenem WinCommander
i punim ga raznim stvarima, naravno do 64 mb. Muzika (player) i radio zaista dobro rade i ima kristalan zvuk. Sluske su sasvim ok.
Ima i mogucnost snimanja sa radio, diktafon, WAP, kao i znatno lakse kucanje poruka zbog pune tastature na telefonu. Pozivanje glasom i ostale standarden funkcije Nokia telefona su i dalje
prisutni. Telefon ima mesta za 100 telefona + sim kartica.
Batrija je Li-Ion (litijum jonska).

Sve u svemu dobar telefon i prvi multimedijalni sa pristupacnom cenom.

Kad ga bocnes u USB da li ti trazi drajver ili ga odmah prepozna. Koji OS?

Mislim da nije, i WinME vidi Removable Disk. Mada sam ja pre nego sto sam ga bocnuo u USB instalirao Nokai Audio Manager koji ide uz telefon pa je mozda isti i "posadio" drajvere. Mada mislim da nije.

byMaX je napisao(la):
Taj fontele ovde kosta manje od 500DM... pa ti vidi da li se mnogo isplati...

gde to moze da se nadje za manje od 500? :)
ja se dvoumim izmedju njega i 5210...
i nasao sam ih za oko 470 (5210) i 780 (5510)...

iNCUBUs je napisao(la):
gde to moze da se nadje za manje od 500? :)
ja se dvoumim izmedju njega i 5210...
i nasao sam ih za oko 470 (5210) i 780 (5510)...

Nesto ti nije u redu sa tim cenama. Pogledaj Halo oglase: 5210 - oko 630, 5510 - 510 do 550.

mikis je napisao(la):
Nesto ti nije u redu sa tim cenama. Pogledaj Halo oglase: 5210 - oko 630, 5510 - 510 do 550.

ovo sam video na oglasu jedne nase vece firme...
i nelogicno mi je da 5510 bude jeftiniji ali nema veze, tim bolje po mene :)

Jede definitivno.........razmisljam da uzmem neku jacu ako uopste ima negde da se kupi.....

posto ga imam tek par dana, moraces da sacekas za neke konkretne odgovore. jos je rano i nisam mogao realno da ocenim koliko baterija drzi i pod kojim optercenjima.

5510 je mnogo mocan

Imam isi model i platio sam ga 520dm pre mesec dana.
To je bilo najjeftinije sto sam nasao u gradu.
Mnjuze staje otprilike oko 30-ak pesama, posto konvertje mp3 u neki svoj audio fajl koji je jos manji od mp3-a.
Telefon ima i radio, a sta me je najvise odusevilo ima record opciju i line in na samom telefonu. Tako da mozete skidati muziku sa bilo kog uredjaja:) ili snimati direktno sa radija:) .
Sve je to jako jako lepo, ali ja imam jedan strasn problem.

Do sada sam koristio nokia logo manager za ubacivanje slicica na mobilni.
Ali vise ne mogu posto doticni program detektuje uredjaje samo preko com porta ili irc-a. Posto se 5510 kaci na usb vise ne mogu nista da radim.

Dal neko zna neki takav program samo koji bi radio i preko usb-a?

Reci mi kakav je za kucanje poruka? Pretpostavljam da je kucanje jednom rukom nemoguce?

evo reko da se javim posle prvih 10-tak dana koriscenja i iznesem utiske.

konkretno najveci problem je baterija koja drzi dva-tri dana pod
optimalnim opterecenjem (muzika + prica). tu je iproblem velicine
ali ko nema problema sa tim moze lepo da mu koristi.

fantasticna stvar je tih 64 mb koja meni pretezno sluze za prenos podataka sa jedno racunara do drugog i tako redom. sve to lepo sljaka preko USB-a i nezahteva instaliranje drajvera ponaosob na svaki racunar kojem pristupate. windows commander ga vidi kao prenosivi disk. znaci jako zgodno za osobe koji imaju ovakve potrebe.

takodje tu je i recorder pa mozete skinuti neku pesmu sa bilo kojeg audio uredjaja koji ima odgovarajuci dzek.

tastatura za pisanje je sasvim solidna ali mozete imati problema ako imate malo deblje prste. malo vezbe i ovo se moze prevazici.

sto se tice mp3 kvaliteta, ja recimo drzim u njemu trenutno 23 pesme kompresovane na 48kb/s 24000 khz, i to sasvim lepo zvuci a memorija je tek nesto vise od 50% popunjena. znaci ako malo ustedite na kvalitetu (neprimetno) mozete smestiti i 40-tak pesama. reprodukcija je odlicna.

ako nekome trebaju dodatne informacije o radu neka postuje.

nazalost ne.

legend, cuo sam da software ne radi kako treba pod XPom, tj moj ortak nije uspeo da natera mp3 plejer da radi?

Namam iskustva sa radom pod XP-om.....

JOBAH je napisao(la):
Kad ga bocnes u USB da li ti trazi drajver ili ga odmah prepozna. Koji OS?
Netreba nikakav drajver, Meni su ga oma prepoznali i 98 i XP i 2k

iNCUBUs je napisao(la):
legend, cuo sam da software ne radi kako treba pod XPom, tj moj ortak nije uspeo da natera mp3 plejer da radi?
Reci ortaku da je operisan od zivota.
Ja ga koristim na XP-u bez problema.

bobanstosic je napisao(la):
Reci ortaku da je operisan od zivota.
Ja ga koristim na XP-u bez problema.

nemoj odmah da ga pljujes, evo sta pise na zvanicnom sajtu i sta je on morao da uradi da bi proradilo:

Is Nokia Audio Manager 2.0 compatible with Windows XP?
Current version of Nokia Audio Manager 2.0 does not have "Designed for Microsoft Windows XP" certification. Nokia is going to provide official Windows XP support for Nokia Audio Manager 2.0 during 1st quarter 2002. However you can enable current version of Nokia Audio Manager 2.0 to work with Microsoft Windows XP by following instruction below:

How to make Nokia Audio Manager 2.0 work under Windows XP?

Install NAM 2.0

Reboot computer

Attach Nokia 5510 via USB

Wait till drivers install

Reboot computer

Attach Nokia 5510 via USB

Goto My Computer - Control Panel - System

Goto Hardware tab and click Device Manager

Browse to Universal Serial Bus Controllers
Right mouse click on the USB Mass Storage Device

Select Update Driver...

Hardware Update Wizard will open

Select Install from a list or... and click Next

Select Don't search. I will... and click Next
Select Nokia 5510 from the list and click Next

Now Windows will warn you that the driver you selected hasn't passed Windows Logo testing...

Click Continue Anyway

Driver installs... Click Finish

Another Found New Hardware Wizard opens

Select Install from a list... and click Next

Select Don't search. I will... and click next
Select Internet Audio Device Interface from the list and click Next

Driver installs... Click Finish
Now you can use your Nokia 5510 with Nokia Audio Manager 2.0 under Windows XP

Izvinte, ako sam zvucao bahato.:(
Nije mi bila namera.
Sto se tice uputstva meni jednostavno nije trebalo.
Sve je odma samo proradilo:confused:

Ma cool je fontele, samo sto je malo skup... za tu kintu moze bre da se uzme Asus Gf3 Ti200 Deluxe ;)

Vrh Dno