Šta je novo?

Nokia 5300 xpress music - Problemi

EagleOne

Čuven
Učlanjen(a)
05.07.2000
Poena
619
Ovako, telefon je pre nekog vremena poceo da odbija da snimi uslikane fotografije, i to recimo 3x nece cetvrti put snimi. Iako ima mesta na kartici. Onda se desavalo da kliknem na jednu, a on pocne da pusta neku drugu pesmu. A brljao je i sa drugim stvarima.
Od danas uopste ne radi data storage mode za konekciju sa kompjuterom. A telefon vise ne vidi mem. karticu.
Rekao bih da je kartica crkla.
Inace telefon nije moj, kupljen je u inostranstvu pre koji mesec, uz njega je dosla microSD kartica od 512MB, nije skidan sa mreze, dekodiran i sl, znaci potpuno regularan telefon.

Prilicno je koriscen za prenos podataka (prikljucivan na razne usb portove, desavalo se da ne rade, verovatno nepravilno prikljuceni - na prednjem panelu kucista), a cesto skidao podatke sa kompa koji je bio izvor jedno milion raznih virusa. Koliko znam ovaj telefon ima Nokia OS i nisam siguran koiko je podlozan virusima za mob. telefone ?

Pitanje je sta raditi ? Najlakse bi bilo odneti ga u servis, ali to ovaj put otpada kao opcija, da ne objasnjavam zasto.

Karticu ne vidi, a pojavljuju se i drugi sitni bagovi. Mozda reinstalacija OS-a=firmware-a pomogne, ovo je firmware update strana http://europe.nokia.com/A4176089?5300 da li ovo moze pomoci, ili reinstalaciju treba uraditi na neki drugi nacin ??

Znam sta bih uradio sa symbian ili win mobile, ali veze nemam sta raditi u ovom slucaju, svaka pomoc mi je dobrodosla. Hvala!

p.s. da li je neko sa neispravne microSD kartice uspeo da povrati podatke ?

Poslednja izmena:
Mislim da bi trebao update softvera da pomogne,nista probaj pa vidi.Skini Nokia software updater i probaj da uradis update.

Nazad
Vrh Dno