Šta je novo?

Nokia 3510 utisci

Stevs

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
20.08.2000
Poena
649
Interesuje me da li je neko probao ovaj telefon i kakvi su mu utisci. Po kojoj ceni može da se nađe i gde? Posebno me interesuje trajnost baterije sobzirom da ima Li bateriju.

i ja se prikljucujem tvom interesovanju :) i dodajem da li zna neko nesto o modelu 3510i koji treba da izadje ili je vec izasao i navodno ima kolor displej?

O 3510..

Evo, koristim 3510 od jula.
To mi je 4. telefon, posle Nokija 2210, 3310 i Simensa M35.
Telefon mi se generalno svidja, navescu neke utiske.

Poredjujuci ga sa 3310, veci je, ali je laksi. To, i cinjenica da ima *velike* dugmice mi se jako dopala, jer imam ogromne sake i mrzim male telefone sa malim dugmicima, pa nek imaju i 30 grama.
U izradi i dizajnu imam utisak jeftinoce i namene tinejdzerima - lako menjanje maski, dizajn dugmica, posvecenost SMS-u, itd.
Prijem i kvalitet telefoniranja je izuzetno dobar, mnogo bolji nego na SImensu M35. Baterije traju jos duze nego na 3310 (jer su Li). Ja ga punim jednom nedeljno, a imam par kracih razgovora dnevno. Puni se veoma brzo.
Softver je dosta bolji nego na 3310, dodate su nove navigacione dirke, meniji u vise redova, imenik u tel., kalendar i dve stvari meni veoma bitne - automatsko zakljucavanje i alarm (koristio cesto za budjenje). Sa profilima se zaista lako barata i ima jos novih caka. Polifoni tonovi su mnogo lepsi i puniji, ali zato nema kompozera! Jedino da se skinu sa Web-a (telefon ima WAP), a to em treba podesiti, em kosta. A za to ne dam ni zutu banku!
Tel. ima i WAP i GPRS, ali mi nekako nije uspelo da mi to proradi, verovatno posto mi i ne treba. Svojevremeno sam sa Simensom u radnji proveravao da li imam dovoljno para na racunu u banci.

Moji zakljucci:
- Telefon ima znatno bolji SW od 3310, veci ekran, vece dugmice, duze trajanje baterija. Jedina mana je sto, mozda deluje neozbiljnije.
- Simens 35M je imao nekao bolje organizovan SW, s manje lutanja po menijima, ali me izludjivala njegova klackalica i ocajan kvalitet veze.

3510 je izuzetno upotrebljiv telefon sa prijemom i baterijama iz mnogo vece klase, mnogo boljeg SW nego ranije Nokije 3xxx serije. Jedine mane kojih bi se setio su (uslovno) tnejdzerski dizajn i nemogucnost komponovanja tonova.

Sve pozitivne kritike.
Nemam nishta da dodam na Aleksandrov post. type;

imas cenu recimo ovde:
http://www.mp-soft.co.yu/cenovnikgsm.asp

po ovim cenama mislim da 3510 (12.380 din) ne vredi toliko koliko je skuplji od 3330 (8.666 din).
Po navedenim cenama jos je vrlo zanimljiv Erikson T65 (9.285 din). Dopao mi se dosta, samo su mi smetali zaista mikro dugmici.

Re: O 3510..

Aleksandar je napisao(la):
... Simens M35 je imao nekao bolje organizovan SW, s manje lutanja po menijima, ali me izludjivala njegova klackalica i ocajan kvalitet veze...

Mozda je offtopic (cisto da ne bude dezinformacija) ali samo da dodam da si ti sigurno naleteo na los telefon, posto je x35 serija Siemens -a (mada su i ostale) poznata po veoma dobrom kvalitetu veze i jako dobrom dometu. I sam imam C35, a devojka M35 tako da pricam iz iskustva. To mogu sigurno da potvrde svi vlasnici doticnih telefona.

Cena je znatno niza,npr. kod poslovicno skupog Roaming-a je 10540 din.
a mozes ga naci i za oko 160 eura.

Re: Re: O 3510..

Artz je napisao(la):
Mozda je offtopic (cisto da ne bude dezinformacija) ali samo da dodam da si ti sigurno naleteo na los telefon, posto je x35 serija Siemens -a (mada su i ostale) poznata po veoma dobrom kvalitetu veze i jako dobrom dometu. I sam imam C35, a devojka M35 tako da pricam iz iskustva. To mogu sigurno da potvrde svi vlasnici doticnih telefona.

Od telefona koje sam imao ili ih imam i dalje mogu da rangiram kvalitet razgovora na kriticnoj lokaciji.
1. T20 odlicna cujnost i primo-predaja,
2. S25 dobra cujnost i odlicna primo-predaja
3. 3310,3210 odlicna cujnost, losa primo-predaja
4. S35, C35 losa cujnost, losa primo predaja

Zadnje sto sam koristio su 5210(telefon u telefonskom smislu mi definitivno ne lezi) i me45 simpa telefoncic ali je jos svez da bi dao konacan sud.

U oglasim sam nasao 3510 za 150€, da li neko ima jeftinije?

sada ti je nokia 3510 u YU oko 123 eura! u Roamingu (sad moraju da mi plate za reklamu) i dobijas godinu dana garancije!

ajde nek neko da jos utisaka o koriscenju ovog telefona

Svima Srecna Nova Godina!!!

cheers cheers cheers cheers

Re: O 3510..

Da li ima foldere/memoriju za SMS, ili moze da prihvati samo onoliko koliko moze SMS kartica(10, 13, 35)?

Re: Re: O 3510..

stormbringer_bg je napisao(la):
Da li ima foldere/memoriju za SMS, ili moze da prihvati samo onoliko koliko moze SMS kartica(10, 13, 35)?
Memoriju ima. Trenutno imam 54 poruke memorisane i necu da ih brishem da proverim koliko moze da stane.:)

Kapacitet je ogroman.
Ja sam ga nosao dva mjeseca.
Moglo je 150 Sms i 30 slikica.
Ali je to tzv. dinamička memorija, ako imaš 25 slikica može samo 130 SMS.
Imenik je ogroman. 500 brojeva a po 4 informaciej o svakoj osobi.

Ali sam postiram da navedem negativnetačke ovog telefona:
- polifone melodije su super, ali one obićne kad dobiješ preko neta ili od drugog telefona jako su tihe i nisu upotrebljive.
- ako tvoja mreža nema GPRS, telefon ništa ne vrijedi tj. počnu kasniti poruke, a slikovnu jednu možeš dobiti i nikad više nećeš vidjeti slikovnu poruku da ti se pošalje sa drugogo telefona, onda samo preko neta može
- baterija mu traje 7 dana garant, iako je li-on, ali nakon višemjesećne uporabe kapacitet i tajnost se smjanjuju
- velik je

PS. Ja sam imao MM35i pa 3510, a sad T65.

Najbolji jeste T65, ali best buy MM35i.

Ne preporučujem kupovinu ovog telefona ako vaša mreža ne podržava GPRS.

Kapacitet je ogroman.
Ja sam ga nosao dva mjeseca.
Moglo je 150 Sms i 30 slikica.
Ali je to tzv. dinamička memorija, ako imaš 25 slikica može samo 130 SMS.
Imenik je ogroman. 500 brojeva a po 4 informaciej o svakoj osobi.

Ali sam postiram da navedem negativnetačke ovog telefona:
- polifone melodije su super, ali one obićne kad dobiješ preko neta ili od drugog telefona jako su tihe i nisu upotrebljive.
- ako tvoja mreža nema GPRS, telefon ništa ne vrijedi tj. počnu kasniti poruke, a slikovnu jednu možeš dobiti i nikad više nećeš vidjeti slikovnu poruku da ti se pošalje sa drugogo telefona, onda samo preko neta može
- baterija mu traje 7 dana garant, iako je li-on, ali nakon višemjesećne uporabe kapacitet i tajnost se smjanjuju
- velik je

PS. Ja sam imao MM35i pa 3510, a sad T65.

Najbolji jeste T65, ali best buy MM35i.

Ne preporučujem kupovinu ovog telefona ako vaša mreža ne podržava GPRS.

Gde ima u Beogradu DATA KABL ?

Gde ima u Beogradu DATA KABL ?

Vrh Dno