Šta je novo?

NOKIA 3220 - PC via. DKU-5 "Nemoguca misija"

Sovlja

Slavan
Učlanjen(a)
20.04.2005
Poena
301
Imam problem sa konekcijom mobilnog aparata NOKIA 3220 sa PC-jem. Kupio sam kabel DKU-5. Instalacija drivera i softvera sa pripadajuceg diska nije dala rezultate pa sam skinuo sa Interneta (NOKIA sajt) najnoviji suite, ali opet nista. Ne vidi aparat! Ni zamena prvog kabla nije pomogla. U Sistem properties/hardware/device manager pod other devices pojavljuju se upitnici cim instaliram driver za Nokiu. I sad sta?
Video sam da je prosle godine vodjena diskusija na tu temu, ali bez posebnog saveta osim sto je coveku problem resila njegova zena magicno ustekavsi USB u ne znam koji serijski port. Ja sam kabel ukljucivao na sva moguca mesta gde god moze da udje pa opet nista.

AKO JE NEKO IMAO SLICAN PROBLEM PA GA RESIO, NEKA POMAGA! MOJ SIN ME URNISE KAD CU DA MU TO NAMESTIM.

HVALA!

mislim da postoji odgovor na tu temu na site-u mobilnisvet.com u komentarima koji se nalaze ispod karakteristika telefona, saljem samo jedan deo koji mislim da bi trebalo da pomogne....ima toga jos....

emsgrl wrote: If anybody is still having trouble with the non-Nokia DKU-5 USB, I found a solution that worked for me at <-link-> Quote: 1. Install the DKU-5 drivers, without plug the cable 2. Install the Nokia pC suite software, again without plug the cable. 3. Now, the most important, you must install the drivers for TUSB3410. This driver creates a virtual COM port based on a USB connection. You can find the driver at: <-link-> there's a lot of information on that page, but you can find the ling at the bottom, with the label: "TI Virtual COM Port Windows Drivers and Firmware" 4. Once the TUSB3410 driver is installed, now you can plug the USB cable on you usb port, without be connected to the phone. You 'll see a message informing that windows found a TYSB3410 device and couldn't find the driver. Select the option to locate the driver yourself, selecting the folder where the driver was installed (commonly, c:\Program Files\Texas Instruments\USB-Serial Adapter). This message will appear twice, once for the new device and the other for the new port. 5. Finaly, you can plag the phone to the cable. 6. Open the Nokia connection manager, select Serial Cabe DKU-5, click on setup, and select the new "USB - Serial Port (COMx)" Notice that you should do this step every time you unplug the cable. This is because the port is removed when the cable is unplugged. mozda ovo pomogne

Jos nisam resio problem jer nisam uspeo da pronadjem driver na netu, ali cu valjda uspeti u dogledno vreme.
Puno ti hvala na ulozenom trudu i vremenu.

E,ajde,da ne otvaram novu temu..
Nokia 6230,DKU-2 kabl...
Znaci,sve je OK,prebacujem poruke i podesavanja,slike sa telefona,prebacujem slike na telefon,sve je OK,ali ne mogu da prebacim pesme!
Do skora je to radilo,otprilike sam svaki 2.-3. dan menjao pesme,sada samo prijavljuje da je nemoguce da to uradi..Sta tu ne valja??

Probajte sa MobiMB Mobile Media Browser,najnovijom verzijom.Ne znam sta vam moze biti problem,ali mozete pokusati sa ovim.Probao sam i ja sa Nokia PC Suite,ali mi nije prepoznao telefon tako da...
Poz

Pa kad sam vec naceo temu, da je (u mom slucaju) i zavrsim. Vratio sam problematicni DKU-5 kabel prodavcu i otisao u drugu radnju i kupio drugi. Uz njega sam opet dobio uputstvo (isto kao i uz prvi kabel), ali na moje iznenadjenje drugaciji CD sa softverom. U pisanom uputstvu pise jedno (ne konektovati se dok se ne instalira driver itd...), a u uputstvu na CD sasvim drugo (pre intalacije drivera konektuj kabel u PC i u telefon). Nakon toga jednostavno Windows XP odradi svoje. Pokupi sa diska sta mu treba, instalira driver bez problema. Onda instaliras Nokia PC suite.... i sve radi ko' zmaj. Eto, tako je to sa uputstvima. Pozdrav svima.

Nazad
Vrh Dno