Šta je novo?

Nokia 1020

SretenBG

Slavan
Učlanjen(a)
19.09.2008
Poena
445
Da li je neko pazario ovaj telefon, vidim da se nigde ne pominje nista u vezi njega? Kakvi su ustisci?

Jos ih nema kod nas, bar ne legalno..

zanimljiv telefon, ne znam da li se isplati cimati se za njega ili cekati zver 1520 kao sto je su najavili. U svakom slucaju meni je zanimljiv, posto imam i 808 pa bih hteo da ih uporedim sto se tice kamere.

Cenim da je do kraja meseca najkasnije u Telenoru... Pa ko voli nek izvoli :)

Videcemo koliko para ce biti. Cenim da je brutalan telefon iako ne mirisem nesto wp8 sistem.

zanimljiv telefon, ne znam da li se isplati cimati se za njega ili cekati zver 1520 kao sto je su najavili. U svakom slucaju meni je zanimljiv, posto imam i 808 pa bih hteo da ih uporedim sto se tice kamere.

Pa 1520 sigurno neće imati ovakvu kameru. Ili sam ja nešto pomešao...

Verovatno nece, imace ''onaj losiji'' pure view kao neke druge lumie.

@ sreten

Imas temu za 1020, na poslednjim stranama par linkova sa testovima i (dobrim) fotografijama :)

Ako operateri dobiju 1020 racunajte da ce biti prilicno skup fon pa ko hoce i ima kesa..

Racunam da ce 1020 pasti crna cim se pojavi 1520, a i ekran od 4.5" mi vise odgovara od 6" :)

ako ti se svidjaju napucane boje i preostre slike svidjace ti se i 1020 :)

Sto da ne. Vise bih je uzeo da probam taj wp a i svidja mi se dizajn.

Sacekaj da dobiju operateri, onda ce se pojaviti po oglasima sa bolesnim cenama, sacekas jos malo da prodavci ukapiraju da niko nece da kupi za te pare i onda cekas sansu da kupis za razumne pare :)

Koji si sistem do sad koristio?

Koristim trenutno lg g2. Ali koristim i nokiu 808pv.

Ne bih ja trosio pare bezveze, imas G2 koji je odlican a imas i 808PV koji po mom misljenju ima bolju kameru od 1020, mozda nekad auto vs auto daje losije rezultate bez blica u low light uslovima ali uz malo podesavanja PV 808 pravi bolje fotografije nocu. L1020 sa druge strane masi WB pa to cesto mora da se podesava kao i u low light + xenon uslovima, da fotografije ne bi bile kompletno zute. 808 ima i vise detalja i dosta realnije boje.

Prednost 1020 je OIS koji bas i ne radi savrseno ali eto.

E jedino ako hoces da prodas i G2 i 808 i da koristis jedan fon koji ima sve odlicno a ne smeta ti WP8, tada je 1020 odlicno resenje samo ipak treba sacekati da se pojavi pa onda i normalne cene..

Poslednja izmena:
808 bih prodao zbog malog ekrana, i zato sto je mqnuelni mod jako lose odradjen. A i belle me nervira, da ne nabrajam sta. Takodje ako mi se svidi kamera i sam os na 1020 verovatno bih onda prodao i lg g2 jer bi mi tada bio suvisan.

Taj mod je dobro odradjen na 1020 a i izgleda odlicno, uopste UI kamere pa kad se pojavi L1020 i kada se malo unormale cene.. sto da ne probas ako vec hoces.

Poslednja izmena:
Videcemo. Sad vidim da ima po oglasuma za 560 sto mi je mnogo. A preko operatera necu moci, imam ugovor do decembra sledece godine.

Pa sta sam rekao.. kao Note 3 cena :d

Steta, ovo je odlican WP8 fon tj najbolji, da su cene normalnije prodavao bi se bas dobro, ovako ce morati da se ceka po oglasima za realnih 350e (samo zbog kamere).

Nego ima vec tema, samo neka neko prebaci postove i promeni ime stare teme : http://forum.benchmark.rs/showthread.php?308346-Nokia-EOS/page36

I oko 400, 450 je realno, sto da ne, top model WP8 telefona i kamera kao na digitalcima od oko 150, 200e, ali se mora uzeti u obzir i to sto to sve postaje jedan uredjaj koji je uvek u dzepu..

808 bih prodao zbog malog ekrana, i zato sto je mqnuelni mod jako lose odradjen. A i belle me nervira, da ne nabrajam sta. Takodje ako mi se svidi kamera i sam os na 1020 verovatno bih onda prodao i lg g2 jer bi mi tada bio suvisan.

preporučujem ti da flešuješ novi Delight (izašao je juče), šta te to nervira kod manuelnog moda?

Ajde mi reci sta su na kameri promenili. Jel brzi fokus i jel ima dodatnih podesavanja?

Vrh Dno