Šta je novo?

Nok 3310 ili Sim C45

milo

Čuven
Učlanjen(a)
05.10.2002
Poena
609
Potrebna pomoc oko izbora telefona: Nokia 3310 ili Siemens C 45. Pribliznih su cena, zanimaju me misljenja ili iskustva.

milo je napisao(la):
Potrebna pomoc oko izbora telefona: Nokia 3310 ili Siemens C 45. Pribliznih su cena, zanimaju me misljenja ili iskustva.

Ja lichno imam sa siemensim odlichna sikustva...Imao sam prilike da koristim oba pomenuta i ja boh se lichno za siemens opredelio...Ti telefoni nizih klasa iskreno i nemaju neke velike razlike medju sobom...Smo treba videti koliko ti koji software,oblik...odgovara...Takodje proveri koliko se koji kvari ali mislim da ni jedan ni drugi model nisu problematichni...Kazem da bi moj izbor definitivno bio siemens...

milo je napisao(la):

Pazi sad, najbolje da odes do prodavnice i oba da vidis!
Mene licno irirtira , na C45 oni dugmici sa skrolovanje menija (gore dole,ko zna razumece) koji suvise blizu jednui drugima tako da je meni licno vrlo tesko da se naviknem jer posedujem Siemens M35 gde je to bar lepo odradjeno!
E sad sestra je pazarila Nokiu 3310 , a njena drugarica ima C45 tako da sam oba isprobao, da ne ispadne da pricam bezveze!
Oba su dobra , mada ja naginjem Simensu , jer sam se navikao na njegov softver(samo me ona blizina dugmica iritira ,ali valjda se covek i na to navikne!), mada sve pohvale za nokiu!Jos ako pazaris, nokiu sa
Li-On baterijom(tel. je znatno laksi sa njom) onda je ok!
Tisad vidi , mada ja bi ti licno savetovao da pazaris neki noviji tpa Nokiu 3410 , jer mislim da razlika u ceni nije velika!

Meni je 3310 2 godine radila perfektno, u svakom pogledeu, i ne da je ispadala nego sam je urnisao talefon je izgledao ko da je presao Galipolje, ali i meni i drugaru koji smo je uzeli kad je kostala cak 380 DM baterija je riknula posle godinu i malo jace?!?

naravno Siemens, ta Nokia se vec malo ubudjala od starosti, bila je neeeeekada solidan telefon, ali sada ti treba torbica da bi ga nosio.

George je napisao(la):
naravno Siemens, ta Nokia se vec malo ubudjala od starosti, bila je neeeeekada solidan telefon, ali sada ti treba torbica da bi ga nosio.

Zaista mi nije vazno koliko je model star, vec da ima dobar prijem i bude pouzdan, dok su finese tipa grafika i sl. od minorne vaznosti. Ipak, hvala na misljenju.

milo je napisao(la):
Zaista mi nije vazno koliko je model star, vec da ima dobar prijem i bude pouzdan, dok su finese tipa grafika i sl. od minorne vaznosti. Ipak, hvala na misljenju.

Onda C45!

milo je napisao(la):

Onda 3310! (Ipak, kako kaze stara narodna izreka: Nokia je Nokia, ostalo su blede kopije!)

ZoNi je napisao(la):
Onda 3310! (Ipak, kako kaze stara narodna izreka: Nokia je Nokia, ostalo su blede kopije!)

Tako isto ljudi koji se ne razumeju bas mnogo (ovo se ne odnosi direktno na tebe) kazu i za Mercedes-zato sto je najskuplji misle i da je najbolji, kad ono mucak.
Dobre su Nokie, kao i Mercedes ali bas nista vise od toga, a basnoslovno su precenjene.Ja sam svojevremeno uzeo Siemens S-35 koji je tada isto kostao!!! kao Nokia 3310-telefoni se ne mogu ni blizu porediti, tada je S-35 bio skoro sa vrha ponude a Nokia sa dna njihovih modela, jednostavno ih dele dve klase a cena ista, pa ti razmisljaj sta je bolje-ime ili stvarna upotrebljivost i vrednost!!!

George je napisao(la):
Tako isto ljudi koji se ne razumeju bas mnogo (ovo se ne odnosi direktno na tebe) kazu i za Mercedes-zato sto je najskuplji misle i da je najbolji, kad ono mucak.
Dobre su Nokie, kao i Mercedes ali bas nista vise od toga, a basnoslovno su precenjene.Ja sam svojevremeno uzeo Siemens S-35 koji je tada isto kostao!!! kao Nokia 3310-telefoni se ne mogu ni blizu porediti, tada je S-35 bio skoro sa vrha ponude a Nokia sa dna njihovih modela, jednostavno ih dele dve klase a cena ista, pa ti razmisljaj sta je bolje-ime ili stvarna upotrebljivost i vrednost!!!
Imam i ja nesto da kazem po ovom pitanju, ja sam ova dva telefona imao kad je nokia bila 240 a simens 380, mogao sam da uzmem koji hocu jer su oba vec bili moji, u direktnom suceljavanju tada je koriscena 064 mreza.
-Simens S35 bogat opcijama, lagan, baterije slicne mada je Simensova LI-ION bolja ali niko me ne cuje cak i tamo gde su me sa Nokiom sasvim dobro culi, u slusalici sterilan zvuk kao preko krpe da razgovaram(ovo sa signalom je ok na 063).Plastika preko bispleja se pomera levo desno.
-Nokia 3310 solidne opcije, lepsi i glasniji zvuk u slusalici, bolja predaja signala ali ne dovoljno dobra(kao s25 ili T20 ili motorola 920). Robusan telefon otporan na maltretiranje, super tastatura. Kupis orginal maskice i izgleda ko nov.
Nokia nikad ni jedan bug, dok se Simens tokom eksplatacije par puta skucao. Baterija na Simensu je trajnija na nokii radi oko godinu i po uz svu paznju.
A sto se vrednosti tice,pre par nedelja ja sam dve godine staru Nokiu prodao za 100 e, a S25 koji je bio 800 dm, mogu da prodam za 60 e

... i jos nesto S25 je bolji od S35 u svakom pogledu sem mozda u vizuelnom, velicina (stvar ukusa)....Imam oba tako da znam sta pricam.
Da ne bude da hvalim Nokie imao sam 5210 nedavno, prodao sam je brze bolje, ali 3310 je pouzdan aparat za ljude koji su u pokretu.

Bax je napisao(la):
... i jos nesto S25 je bolji od S35 u svakom pogledu sem mozda u vizuelnom, velicina (stvar ukusa)....Imam oba tako da znam sta pricam.
Da ne bude da hvalim Nokie imao sam 5210 nedavno, prodao sam je brze bolje, ali 3310 je pouzdan aparat za ljude koji su u pokretu.

A da ti nije mozda S-35 uleteo neki skart, ja nisam imao nista od tih problema koje si nabrojao, mozda samo malo slabiji zvuk, ali nikakvo pomeranje na display-u, i kakvi crni bagovi, besprekoran telefon i otporan i fizicki i softver, a sto se tice prijema-ja na 063 nisam nasao mesto gde nisam bio dostupan, cak i po raznoraznim rupama i podrumima gde su mnogi i dobri telefoni gubili prijem.a u odnosu na 3310 mnogo je manji i laksi kao prvo, a i ima mnogo vise upotrebljivih funkcija i mnogo brzi za upotrebu sa mogucnoscu biranja precica na svim dugmicima i sama funkcionalnost bukvalno svakog pojedinacno,mnogo mocan telefon, samo kada se malo udje u stos, na prvi pogled ne izgleda tako ali jeste.

Bagove nisam nesto narocito istakao za godinu dana se 2,3 puta skucao, pomera se ona plastika koja je lepkom zalepljena(ona koju brises kad ti je prljav ekran) stisni je malo jace da vidis kako zvace, a za ostatak koji si rekao isto sam i ja napisao...

Nazad
Vrh Dno