Šta je novo?

Noctua NH-D14

Dracula

Cenjen
Učlanjen(a)
04.11.2012
Poena
170
Kao sto tema kaze, ne vidim ga nigde kod nas po prodavnicama, bas sam i zvao one kojima na sajtu stoji da imaju i kazu da nemaju.
Uzeo bih to jer je odlican hladnjak, a u ovom kucistu nemam problema sa visinom i velicinom, uz to sam gledao da uzmem ram koji ima clearance sa noctua sajta.
Ako ga stvarno nigde nema koju bi alternativu preporucili a da je uopste dostupna po nasim prodavnicama?
Hvala.

Ja sam taj kuler video u Novom Sadu, po ceni od oko 8.500 din. Nazovi ih, pa pitaj....

Po meni je bacanje para ta Noctua. Odlican je kuler ali je bas bas preskup.
Jesi li razmisljao o CM Hyper 212+ EVO? Odlican kuler. I ja sam razmisljao o toj Noctua-i ali sam na kraju prelomio i uzeo EVO i nisam pogresio. Lepo hladi a vise je nego duplo jeftiniji.

Edit: Imas Noctua-u u oglasima ovde. Prodaje neki lik. Nadam se da ces biti brz.

Poslednja izmena:
Nije bas, bacanje para za pomenuti kuler. Jer to se ne kupuje svaki dan :) A kuler je i vise nego odlican :D Samo ako budes kupovao polovan, izbegavaj u sirom luku ako je poliran, tj lapovan! JEr mnogi se uce, pa posle kad zeznu ''bazu'' stavljaju na oglas kuler, da prodaju, nekom nesretjniku uz foru, hladi bolje nego nov, ''strucno lapovan'' :wall: :wall: :wall:

Poslednja izmena:
Ma klasicno bacanje para sto Shone kaze, taj kuler je bio em jeftiniji, em nije toliko bolji razlike u ceni. Da ne pricam sto sa njim pola memorija nece moci da se uglavi jer imaju visoke hladnjake.

Za te pare je bolje uzeti h100 i samo da uzivas.

Ovako, prvo hvala svima na odgovorima.
@Max, sto se rama tice iz tog razloga sam i napisao da nije problem jer sam uzeo ram koji nece smetati.
E sad, gledao sam ja i h100, ali mi je par ljudi reklo da je dosta bucan i da ima problema, bas ovaj sto ga ima u prodavnici pre revizije. I stvarno, kad sam pregledao forume, i to ne samo druge, nego i Corsair forum, ljudi se konstantno zale na pumpu koja je losa ili ispusta neke zvukove, ili su jednostavno fan-ovi neverovatno glasni, koliko ne bi trebali biti. Samo sto je to Amerika, pa oni lepo posalju nazad i ovi im posalju reviziju tog istog koji nema problema. A zato kod nas, posto je jedan jedini nabavljen za celu Srbiju imacu velikih problema ukoliko odlucim da vratim ili zamenim.
Zato mi je nekako noctua dobar izbor, a i kao sto kazem, kuciste mi ima mnogo dobar protok vazduha pa je dobar i taj air cooler. Samo je problem sto ga nema. :) Polovan ne bih uzimao kad vec imam za novi, mada ako ga ne nadjem za par dana uzecu verovatno neku privremenu opciju.

Haha, vidis ja nisam dodao k, sad cu to da uradim, inace postoji. Nisam valjda budala da hladim stock procesor sa noctuom. :D
Iz k serije je, zato i pitam :)

Vizuelno mi uopste nije problem, mozda je smesno, ali meni se i noctua svidja. Ne izgleda toliko lose koliko svi misle, onako, zanimljiv je. :D A u kucistu imam mesta tako da nema problema. E sad, nije mi problem toliko u novcu koliko u tome sta je dostupno. Npr ovo sto si mi naveo ne mogu da nadjem, ako znas gde pusti mi pm. Ja sam nasao i Cooler master V8 i Cooler master Seidon, za ovaj drugi kazu da nije nista posebno iznad Hyper Evo, a za ovaj prvi nisam siguran. Da izgleda zanimljivo i lepo, izgleda, ali to mi je najmanje bitno. :)
Nece biti neki veci OC sad u startu verovatno, kasnije kad vec dolazi vreme za novi bice pushovan do kraja siguran sam, a kad vec kupujem, nije mi problem da kupim unapred..
Tako da, kakav je ovaj V8?

Losiji od Noctue! Noctua ima i dobre ventove kakvi drugi kuleri kod nas na trzistu nemaju, boja jeste diskutabilna ali kvalitet je na mestu ako ne zelis da se zezas sa zamenom kasnije. Sve u svemu kvalitetan proizvod, ako zelis da ustedis imas i tu opcija... onaj CM navedeni, a taj Seidon ti je isti djavo kao i Cors vodena...

Ma nije mi do stednje nego sto ga nema nigde. Kad bi nasao negde odmah bi narucio, ali zvao sam par sajta, gde je bio, i cim sam pozvao rekli su mi nema i odma sledeceg dana skinuli sa liste... Pa ako neko zna nesto super bi bilo...

vip je valjda uvek imao njihove stvari... a ako ne onda kontaktiraj direktno njih, jednom clanu su doneli neke komponente, tj neko iz noktue je dolazio u srbiju pa mu fazon predao tih par komponenti... mozda ti posalju iz au.

To je viphouse? Kontaktiracu ih sutra i videti sta moze da se uradi. Bilo bi super ako mogu da nabave, da ne bih isao na alternative. Znam da je Hyper Evo odlican, ali kao sto sam rekao, nije problem da se izbacim jos malo, to ce ionako trajati. Ja sigurno necu neke ogromne clock-ove u startu, ali znam da ce me svrbeti da poteram "malo vise" kad dodje vreme, i onda bih tad morao da dokupim. Uz to, normalno da je sto manja temp bolja, pa samim tim ulazem i u neku sigurnost...

Pozdrav svima, samo da javim da sam uspeo da nadjem doticni kuler. Naime, Pin Computers je uvoznik za njih kod nas, ali imao sam dosta obaveza ovih dana i nikako da ih pozovem. I slucajno dok sam gledao mejlove vidim da mi je stigao iz Atom Computersa, ljudi se setili da sam im pisao, i odgovorili mi da sutra dobijaju, pa da bi mogao da rezervisem. I ja lepo to uradim, to je bilo prekjuce, juce ga poslali, danas stigao.
Montirao sam ga, lako se ubacuje, sve je ok, malo je teze ubosti one pinove za kulere zbog blizine vrha kucista i samog kulera, to sam uradio srafcigerom, ali pazio da mi ne odleti da ostetim nesto. Kablovi su malo kraci, ali ako se lepo postave sve je ok.
Prve impresije su da je odlican. Ja sam oc-ovao proc na 4.8 sa stock-om, i isao je do 76-77 u prime, sad mi je u prime-u 50 maksimalno. E sad, verujem da ce i to da se smanji kad ga sledeci put budem skinuo pa opet montirao jer cu znati tacno sta da radim, dok sad kad sam ga montirao nisam lepo pogodio vrhove srafova, i uspeo jednu stranu da zakacim, ali dok sam drugu zakacio jedno 4-5 puta mi se kuler odvojio od procesora pa samim tim napravio zvaku od paste. Koristio sam njihovu neku pastu, mada sam ja kupio dodatno, a dobio potpuno istu uz kuler, tako da mi dokupljena nije ni trebala, pa ako nekome treba nisam je ni otpakovao, stavljam je u oglase u pitanju je nt-h1. :)
U svakom slucaju sve pohvale za Noctua, savrseno pakovanje, skupo jeste, ali nista ne pobedi onaj osecaj kad skapiras da si sve dobio i da ti nista vise ne treba (obicno uvek nesto fali kad se stedi :) )

Cekaj, cekaj, jesam li ja to razumeo da si ti 3570k sa stock coolerom terao na 4.8GHz?

Cekaj, cekaj, jesam li ja to razumeo da si ti 3570k sa stock coolerom terao na 4.8GHz?

Dobro si razumeo. Pravo da ti kazem da sam stavio normalnu pastu a ne onu koja je isla, terao bi i na 4.0 ispod 80 stepeni.. Pogledaj kuciste, imam 6 fan-a tako da je unutra promaja...

mirza, nista nemoj da se cudis, i moj i tvoj avatar lice na veverice.

Haha, greska drugari, mada se i po post-u iznad vidi kad sam napisao 4.0, mislim sto bi od 4.8 isao na 4.0 i mislio da je to vise. :D Naravno mislio sam na 3.8, sad cu da editujem gore da neko drugi ne pomisli isto, jer ako to uradi verujem da lagano moze kaficu da skuva na onom intelovom heatsink-u. :D Mislio sam na 3.8, isao bih i na 4.0 sa stockom jer realno temperature nisu ni visoke bile. 4.8 sa ivy bridge-om nisam siguran ni da cu uspeti, zavisi kakav mi se zapao, sad cu to da pregledam... U glavnom sam post-om hteo da kazem samo preporuka za noctua kuler, realno za te pare i vredi. Jeste da bih mogao i Hyper Evo da uzmem i dodam push/pull za upola cene, al jednostavno ovo ce da me drzi na duze staze, a kakav god oc bio opet bolje da su manje temperature. :) Inace se ne cuje uopste, sto je veliki plus, jeste da mi je nebitno, al opet, sto da ne.
Imam Intel Extreme Masters ram, to je isti onaj kao Patriot Viper ramovi, sa potpuno istim heatsinkom, samo drugim natpisom, uzeo sam ga zato sto Viper Red nije bio na stanju, a ista je cena, imam 4x4, i Noctua strana sa kulerom mi pada skroz do zadnjeg slota na P8Z77-V PRO, ali ram tacno u milimetar staje, kao sto pise na sajtu Noctua. Tako da eto mi i ram hladjenja ujedno. :)

mirza, nista nemoj da se cudis, i moj i tvoj avatar lice na veverice.

Hehehe, moguce, moguce. :D

Evo ispravio se covek, ipak je stamparska greska, ali na trenutak sam pomislio, evo jos jednog. :D

Hehehe, moguce, moguce. :D

Evo ispravio se covek, ipak je stamparska greska, ali na trenutak sam pomislio, evo jos jednog. :D

Haha, vec je bio takav slucaj znaci? Pravo da ti kazem malo je falilo da pocnem da te ubdejujem, posto vidim da me i turok zeza, a znam da sam citao isli ljudi i malo vise od toga (3.8 naravno :) ) ali im bile ogromne temperature... I onda skapiram da u stvari pise 4.8 ... U svakom slucaju, podigao na 4.5, nesto iznad toga teze ide, ovo i izvuce. Nije mi ni potrebno preko toga. Temperature sa Noctuom ostale iste, ne prelaze 60 stepeni u prime (10-15 minuta), naravno na full speed bez onih low noise adaptera, jer ja il sam gluv, ili se ovo ne cuje. Jes da imam 6 fan-a na kucistu, al svi su na low stavljeni, ne cuju se posebno... Jedino sto cujem je da vazduh prolazi, tako da sto se mene tice ovo je odlicna investicija, pa ako se neko misli, mogu da kazem da nema sta da se razmislja, noctua all the way. :) Jos kazem, 3-4 puta sam odlepio heatsink od procesora dok sam srafio, tako da je to verovatno postalo zvaka, kad opet stavim pastu mozda ce se izmeniti temperature na jos bolje..

Vrh Dno