Šta je novo?

Noctua NH-D14

slobomo

Slavan
Učlanjen(a)
24.06.2009
Poena
445
Moja oprema  
Mobilni telefon
Xiaomi 13T Pro black
Pametni uređaji
Samsung smartwatch
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Evo ovako, zanima me jel postoji vise verzija ovog kulera. Cene su nenormalno razlicite po prodavnicama, verovatno zbog duzine garancije al reko bolje da pitam sigurno neko zna o cemu je rec.
Zeleo bih da utisam(a kasnije i da OC) svoj CPU. Ako je ovo najbolje resenje da predjem na njega.
Koliko vidim na oficijalnom, sajtu kompatibilna je moja ploce(M4A78T-E) sa ovim kulerom.Visina memorijskih modula(4 slota) je 38mm(bez hladnjaka 30mm), sam hladnjak(nh-d14) pocinje posle 44-tog mm tako da ima mesta. Visina hladnjaka je 16cm, sudeci po YT snimcima ovog hladnjaka sa CM 690II adv., i kuciste mi ima dovoljno prostora.
Ako neko ima predlog za bolji kuler neka navede cenu i mesto gde moze da se nabavi a naravno i za ovaj model.

Nekoliko slika:

Prilozi

• Noctua_NH-D14_with_G_Skill_Ripjaws.jpg
    Noctua_NH-D14_with_G_Skill_Ripjaws.jpg
    258.7 KB · Pregleda: 96
  • kingston KHX1600C7d3x1k2 4gx.jpg
    kingston KHX1600C7d3x1k2 4gx.jpg
    97.6 KB · Pregleda: 60
treba da je svugde ista noctua u pitanju, a u kutiji dobijas jos dva venta,pastu ,montaze za sokete i slicne dzidza bidze, to si verovatno vec video i prostudirao.

sto se tice " boljeg " kulera verovatno mislis na nesto kao sto je bolje hladjenje i manja buka.
ako je to slucaj pogledaj thermalright silver arrow koji se isporucuje isto sa dva venta, termalnom pastom, montazama itd., a pobedio je noctua-u u hladjenju ( mozda zbog term.paste u kitu ), a narocito buci.
cena je manja od noctua-e, tako da je to 3:0 za thermalright-a.

neke od zamerki za silver arrow bi bile:

gde to naci u srbiju bre
teza manipulacija ventilatorima >? dok je hladnjak u kucistu

Evo ovako, zanima me jel postoji vise verzija ovog kulera. Cene su nenormalno razlicite po prodavnicama, verovatno zbog duzine garancije al reko bolje da pitam sigurno neko zna o cemu je rec.

Garancija je bitna zbog ? Ventilator skoro nikada ne crkava, a na koroziju ne daju garanciju :)
Ako i postoji razlika u ceni, kupi gde je naj-jeftinije.

thermalright silver arrow koji se isporucuje isto sa dva venta, termalnom pastom, montazama itd., a pobedio je noctua-u u hladjenju ( mozda zbog term.paste u kitu ), a narocito buci.
cena je manja od noctua-e, tako da je to 3:0 za thermalright-a.

neke od zamerki za silver arrow bi bile:

gde to naci u srbiju bre
teza manipulacija ventilatorima >? dok je hladnjak u kucistu
Video sam neke review-unboxing na YT, bas bilo i poredjenje strelke i belke :) .
Nego ne slazem se stobom oko tog kulera, jeste jeftiniji(80 naspram 85$). Za nivo buke nisam video da se bas razlikuju a u temperaturama vrlo malo ako moze da se kaze da je to zbog paste.
Mozda u gigi to budu dobijali pa ko naleti...
A sto se tice garancije, pa meni licno je jedino problem sto nasi sabani daju samo 1-3g gar. a sama Noctua 6g. Bas jadno nema sta.
ovaj vent iznad memare bas i ne lici na vent koji dolazi sa noctua-om
Ovo je prava slika za njega(ima krilca hehe).
1.jpg

DSC_0186-2.jpg

20110630174642.jpg

Poslednja izmena:
bas lep thermalright, meni se mlogo svidja.
ima ga u njemacku, za " samo 49.99 " naspram noctua-e koja je 60+.

sto se tice garancije za noctua-u, verujem da ti nece trebati, ventilatori su deklarisani na 150.000 sati neprekidnog rada tako da....

Kupljena Noctua NH-D14 :)
Koliko vidim i cujem, odlicno radi :party:.

Za AIDA64 log, samo izbrisati ekstenziju txt i onda otvoriti nekim od net browsera.

Prilozi

• Asus M4A78T-E.jpg
    Asus M4A78T-E.jpg
    659.2 KB · Pregleda: 45
  • Noctua NH-D14.jpg
    Noctua NH-D14.jpg
    631.5 KB · Pregleda: 45
  • log_2011-07-15_18-51-06_log.htm.txt
    40.2 KB · Pregleda: 36
  • log_2011-07-15_18-51-06_stat.htm.txt
    3.9 KB · Pregleda: 34
Poslednja izmena: