Šta je novo?

No signal

MladenVR

Cenjen
Učlanjen(a)
09.06.2012
Poena
170
Prijatelji

Od pre par dana mi se javio ovaj problem, i nikako da se stanje vrati u normalu (desavalo se i ranije ali se posle par restarta vrati u normalu)

Naime, odjednom se kompjuter ugasio, posle samog paljenja no signal na monitoru. Graficka vrti ventilator otprilike na 30% (znam jer je obicno toliko stavljam na RivaTuner-u) iako pri startovanju to bude preko 50%. Kuler procesora, ostali fan-ovi takodje. HDD radi i lampica na maticnoj svetli. Inace kada se sve to desilo sumnjao sam na graficku, jer joj je par dana pre toga zamenjena pasta. Medjutim, nije joj prvi put i ne vidim da je to uzrokovalo neku gresku jer je sve vreme posle toga besprekorno radila. Elem, kao sto rekoh, to se desavalo i ranije ali se sve vracalo u normalu. Inace, vadio sam i vracao RAM memorije i na drugim slotovima i ponovo nista. Da li je neko imao iskustva sa tim i da li znate sta bi mogo biti problem? svaka pomoc dobrodosla

Probaj da iskljucis racunar iz struje,izvadis bateriju za BIOS, ostavis jedno 10ak minuta bez baterije, pa vratis i ukljucis racunar.

Ma kakvi, ponovo isto. Uzeo cak i promenio bateriju, ali ne daje rezultate ... :/

Proveri da li na maticnoj ploci i grafickoj kartici imas naduvene kondenzatore.

stvarno sam BOT sto se tice ovih stvari, ali reci mi sta mislis o ovome?

dsc02340.jpg

Koliko vidim, u redu je taj kondenzator.

Meni je jedino taj zapao za oko, jer svi ostali izgledaju potpuno netaknuti ... :/

Ako mozes, pozajmi od nekoga graficku karticu i isprobaj sa njom.

Ako to ne uspe, preporucujem ti da ga odneses u neki servis.

Obavezno veceras cu da probam drugu graficku, u svakom slucaju hvala ti :)

Evo samo mali update, od sve nervoze i potrage za kvarom, zaboravio sam da se prilikom samog paljenja sistema treba cuti ono BEEP! sto se kod mene ne cuje. Kod druga moja graficka na konfiguraciji radi bez problema, njegova Gigabyte 6870 kod mene ne pokazuje signal na monitor, znaci po svemu sudeci maticna ploca...

Može biti i napajanje. Probaj sa nekim proverenim pre nego kreneš da menjaš matičnu.

Nazad
Vrh Dno