Šta je novo?

No-script

• Začetnik teme Deleted member 9456
  • Datum pokretanja
Direktno sa Kasperskog on-line scanИзбор_011.jpg

Covek je preveo i kaze za nas koji ne kapiramo da sam program nije zarazan ali kad se updatuje otvara stranicu autora na kojoj se nalazi maliciozna reklama na koju treba da kliknema da se zarazimo.
Meni sad nije jasno ako je to cudo na stranici autora zasto Mozilla dozvoljava ovakav dodatak, zar ne postoji neko ko ce da kazem tom liku no,no to ne smes da radis. Na kraju poenta klikni na reklamu da bi se zarazio,
ako je covek dovoljno lud on ce da klikne na sve zivo na sta naidje. Ako me pamet dobro sluzi neko od autora no-script ili adblock je bio zlonamerni haker pa prema tome uvek treba imati rezervu prema
svim tim stvarcima koje se dele besplatno. Ako se dobro secam adblock pusta neke reklame, ne filtrira ih jer su im to sponozri. Naravucenije za internet sve sto je besplatno nije besplatno, narod kaze i kod stare babe nema dzabe.
Ko moze da garantuje da linux koji se deli besplatno nema neka vratasca, plus vidimo da stalno se proturi po neka zakrpa a onda ispadne da se za rupu zna vec godinama ali to ne znaju obicni smrtnici.

Taj link što ga linkovao je težak bulls* jer na sajtu NoScripta nemaš tu reklamu već je onda naknadno dodata programom za obradu slika. Nekome je autor NoScripta sjeo na žulj pa mu neko pokušava smjestiti na providan način. :)

Poslednja izmena:
Ovo je i još iz Juna, pukla bi priča do sad.

Usput koristi uBlock Origin.

Izgleda da nesto postoji ali je skriveno, evo slika, addblok ne prijavljuje u blokiranima ali prijavljuje da je skriveno. Kad se prevuce misem po tom delu oznacenom strelic moze da se klikne.
Избор_012.jpg

Poslednja izmena od urednika:
Nazad
Vrh Dno