Šta je novo?

No keyboard detected?

gillette

Slavan
Učlanjen(a)
25.11.2004
Poena
319
da li je neko imao ovakav problem:

upalim računar, dobijem samo crni erkan sa onim informacijama o sistemu isl, i dole piše No keyboard detected.

Da paradoks bude veći, piše press F1 to contunue.
Gde da pritisnem F1 kad ne prepoznaje tastaturu?

Takođe, ne radi ni miš.

I tastatura i miš idu peko USB-a. (mali USB razvodnik kojemu za svo to vreme neka lampica svetli, kao da je sve u redu)

Ima li neko ideju šta bi ovo moglo da bude?
Zahvaljujem unapred

Je l' samo od sebe ili si nesto cackao - recimo update bios-a?

Kada sam prvi put video tu grešku, i ja sam bio u čudu :) Koliko sam te razumeo, tebi su miš i tastatura povezani preko haba (možda grešim), ako je tako, probaj da ih nakačiš direktno na usb port. To mi je nekako najverovatnije, jer kažeš da ti i miš ne radi, i dalje podrazumevam da je prikačeno preko haba. Ukoliko grešim, svakako promeni portove za početak.

jeste, povezani su preko haba.
Probao sam i direktno naravno, ali ništa.
Ništa nisam petljao oko biosa.

Ta greska je tako davno primecena da je pun internet sprdnje oko F1 to continue.Elem
Ako ti je tastatura USB trebalo bi da si dobio USB to PS2 adapter (onaj ljubicasti),pristekaj preko njega,udji u bios (pod uslovom da ti tako proradi tastatura) proveri da li imas opciju USB keyboard i USB mouse negde u opcijama i stavi na enabled.Krajnje resenje je da stavis opciju
Halt on error : No error
tako ce ti racunar preskakati bilo koju gresku (sto opet moze imati kontra efekat)
Pozdrav

tako sam i mislio da probam, ali nige ne mogu da nađem taj USB to PS2 adapter posebno, svi ga prodaju u kompletu sa mišem ili tastaturama..

A ja nemam sopstveni (ili sam ga bacio misleći da mi pored USB-a više neće trebati ili..ne znam)

Ok, probaću da nađem neku stariju tastaturu pa da vidim kako ide..

Hvala

Poslednja izmena:
Nista bez adaptera. Skoro sam ja kad sam radio update biosa imao istu situaciju, otkazali mi mis i tastatura. Ali imam i staru PS2 tastaturu i onaj adapter koji stoji samo za te slucajeve vec 6 godina. Eto, isplatio se posle toliko cuvanja :D
Uglavnom, verovatno je bios nesto fljasnuo pa mu sad u opcijama iskljucen USB key. i mouse, nista vise od toga. Pozajmi od prvog komsije tastaturu na 5 minuta ili sl.

Puno hvala, proradilo je.

Ušao u BIOS, stavio No Errors i to je to.

:wave:

Pokusaj zamijeniti USB portove.

Ili, ja sam rijesio slican problem tako sto sam ukljucio tastaturu u njen klasicni prikljucak (onaj sa iglicama, na starijim racunarima). I onda kad ukljucis racunar probaj preko device managera updateovati misa i tastaturu koji idu preko USBa - tako sam rijesio problem sa Wireless tastaturom. Pozz

Nazad
Vrh Dno