Šta je novo?

No internet access problem

OrokuSaki

Cenjen
Učlanjen(a)
13.11.2009
Poena
151
Imam jedan problem vezan za adsl modem huawei mt882. Nedavno sam instalirao win 7 Ultimate (pre jedno nedelju dana), sve je radilo ok do juce, kada je pocelo da mi se prikazuje obavestenje "no internet access", a modem je normalno konektovan (svetle sve one lampice koje trebaju). Prestala je da radi i automatska rekonekcija u Jdownloaderu (tj, odradi se ali izbaci reconnect failed; clr skriptu nista nisam menjao, ista je kao i pre nedelju dana), a ne mogu ni da surfujem dok rucno ne resetujem modem. Dal zna neko o cemu se radi?

Isti problem se i kod mene od juce poceo javljati, a pre nedelju dana sam instalirao W7 sve isto, nije mi jasno, ajde neko neki odgovor, kao i ti nista nisam dirao, samo odjednom i to na svakoih mozda 15 min se prekida veza.

Ako vam je aktivan windows firewall-a,probajte da ga ugasite...pa vidite jel hoce da radi...Mene je on zezao...

Poslednja izmena:
Ako vam je aktivan windows firewall-a,probajte da ga ugasite...pa vidite jel hoce da radi...Mene je on zezao...
Ako budem disable-ovao windowsov firewall, koji drugi da stavim? Jel imas neku preporuku?

E,da, reinstalirao sam win 7, i dalje mi se isto desava. Ne znam dal da da uradim fabricki reset modema?

Ako budem disable-ovao windowsov firewall, koji drugi da stavim? Jel imas neku preporuku?

E,da, reinstalirao sam win 7, i dalje mi se isto desava. Ne znam dal da da uradim fabricki reset modema?

Izgleda da sedmica ne ume bas da se snadje sa roze havajcem, i meni se to desava od kad sam instalirao sedmicu.

Neverovatno ali isti ili slican problem posedujem modem Telekom HG520 nije wi-fi ali u racunaru koji mi je stalno na netu imam "gigabajt" wi-fi karticu i na njemu XP dok na racunaru na kome imam problem imam istu wi-fi karticu i Win 7 (ranije sam koristio vistu i radilo je OK) Kada sam insalirao Win 7 odradio sam update gde je on instalirao drajvere za wi-fi karticu, i normalno sam nasao donji racunar i konektovao se...

Medjutim cesto(svakih 3-4 minuta) kada skidam nesto sa neta, torent, obican download ili cak kad hocu da uradim speedtest meni internet zakuje i dole gde pokazuje domet wi-fi ispise no internet acces i radi identifaying, pa dobije internet ponovo i sve tako ....

Mozda nisam lepo objasnio ... Ako jos nesto zatreba da bi mi neko otklonio problem tu sam .

Hvala unapred.

Izgleda da sedmica ne ume bas da se snadje sa roze havajcem, i meni se to desava od kad sam instalirao sedmicu.

Hmm...ja moram da demantujem :D Kod mene MT882 i Win7 kombinacija šljaka najnormalnije....ne puca...reconnect u Jdownloaderu radi...

i kod mene gorepomenuta kombinacija radi,win7 64 bit i mt882,bez problema

Moguce ali meni se ovo gore pomenuto desava vec danima.... Ne mogu da resim problem... Preinstalirao sam par puta sistem i opet isto.

Znaci na glavnom kompu mi je XP i tu je povezan HG510 tu radi besprekorno ali gde mi je win 7 sa wi-fi desava se da non stop izbacuje ni internet acces pa onda identifyng pa pe radi net pa za par minuta pet nestane i sve tako....

Ako ima neko resenje ili predlog....

Evo slike

Prilozi

• Bench.png
    Bench.png
    220.6 KB · Pregleda: 109
dajte screenshot msconfig-a, tab Services. ja sam imao isti problem i trebalo je samo iskljuciti jedan servis koji navodno dolazi sa adobe aplikacijama. kasnije sve proradi

@J__

Ovde ima vise strana tako da ne mogu da uradim PScreen da bi sve video, sta treba da iskljucim?

Prilozi

• Bench2.png
    Bench2.png
    306.7 KB · Pregleda: 65
OK,

pogledaj da li imas ovo u servisima:

##Id_String2.6844F930_1628_4223_B5CC_5BB94B87 9762 ##

Ako ga imas slobodno ga iskljuci i restartuj racunar. trebalo bi da sve bude OK.
Kod mene je taj problem resen na taj nacin, problem je izazvao Adobe.

Hmm imam gomilu nekih gluposti ali

Id_String2.6844F930_1628_4223_B5CC_5BB94B87 9762

nemam nigde ... Stvarno vise nemam ideju sta moze da zeza , pored mene je i laptop sa Xp i normalno se kaci na wi-fi i radi kao DOXA !

Hm, ja juce resio tako sto sam resetovao ruter, inace nisam kod telekonja, samo da napomenem da mi je dve nedelje radilo sve odlicno i odjednom dva dana me zezalo, resetovao sam ruter i sve radi kao i u pocetku, sta se desilo neznam da posle dve nedelje poludi, uglavnom reset je resio sve tako da ti to preporucujem da uradis.

Do Telekoma je. I ja i komšija smo za vikend imali isti problem.

Poslednja izmena:
Ma nije do Telekoma, evo sad sam instalirao Vistu 32 bitnu radi sve kao doxa, sad cu da probam da instaliram Win7 64 bitni pa da vidim sta ce onda da bude, verovatno ima neka caka u mojoj wi-fi karti i Win7 , "ne jasu se" sto bi rekao nas narod!

PS: Probao sam da resetujem modem, upalio pa ugasio, resetovao komp odakle vucem internet jednostavno nece i nece , ja preinstaliram sa Win7 32 bit na Vistu 32 bit evo radi net perfektno!!!

LUDILO !

@Ika Miladinovic

Meni u services uopste nema Id_String2.6844F930_1628_4223_B5CC_5BB94B87 9762

?

Sad cu da ubacim Win7 64 bitni pa javljam rezultate!

Hvala vima na trudu.

Poslednja izmena:
Do Telekoma je. I ja i komšija smo za vikend imali isti problem.

Ali ja nemam nikakve veze sa Telekomom, moj ISP vuce NET od SBB-a, a imao sam problem tako da nema veze sa telekonjom, a izgleda da ima veze sa povecanjem brzina i njihovim radom na mrezi, :D

Nazad
Vrh Dno