Šta je novo?

Njuz.net "izvor" u udžbeniku

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hahahahahha :D Nadam se da se neko salio kada je to naveo kao relevantan izvor :D

previse....

Nije se niko salio nazalost.

Upravo i ja citam istu vest i ne znam da li je za smejanje ili plakanje! :S:
Uostalom, maltene svaka knjiga sa faksa je prepuna fusnota u kojima pise odakle je preuzet tekst, a o tome da pojedini profesori diplomske radove svojih studenata uz vrlo malo pa i ni malo izmena objavljuju u svojim knjigama bez navodjenja izvora - necu ni da komentarisem! Ovo ne pricam tek tako, jer znam kako na PMF-u u Nisu samo prepisu rezultate spektrometrijske analize ili neceg slicnog, i nikom nista. A tako se rade i naucni radovi, rade 2-3 doktoranta, pa onda potpisu i svoje mentore (profesore), a uz njih jos par kolega. Tako da ispada da je za nesto sto u svetu rade 2-3 coveka kod nas radi ceo tim, kao da traze Higsov bozon ili sta vec ne!

Drzavni fakultet u Kragujevcu. Dalji komentar nepotreban. :S:

Svako od nas bi tako mogao da napise doktorat podkreljen nekim budalastinama s neta. I dali bi bila ista manje tacni od doticnog profesora? Ne verujem.
Covek ima glupu teoriju i onda potrazi neki primer na netu koji bi to potvrdio i stavi link do klasicne parodije. Vrhunski profesore, vrhunski :d

...ipak je to jedan PROFESOR, nemojte tako :) ;) ;)
...

Ma neko mu je napisao knjigu a on se nije ni udostojio da proveri sta pise.

A tako se rade i naucni radovi, rade 2-3 doktoranta, pa onda potpisu i svoje mentore (profesore), a uz njih jos par kolega. Tako da ispada da je za nesto sto u svetu rade 2-3 coveka kod nas radi ceo tim, kao da traze Higsov bozon ili sta vec ne!

Vauuu, neverovatno, tako nesto se sigurno ne desava nigde drugde u svetu...
To je svuda uobicajena praksa i uopste nije retkost, zato se cesto za ozbiljno i uzimaju samo prvi, ili prva dva autora sa spiska...

Za ozbiljan naucni rad je nemoguce danas da postoji pojedinacni autor, jer sve sto je jedan solo covek mogo da izmisli izmisljeno je. Danasnje nobelove nagrade iz fizike su dela tima od 3000 ljudi na institutima, a vodja tima preuzima lovorike. Sto i nije defakto losa stvar, jer ponavljam da je nemoguce doci do naucnog otkrica bez tima ljudi i masina, sponzora, uslova, i cega sve ne.

sto se tice ovog clanka, imamo i sega mega i singi mingi fakultete de se ozbiljno studenti pitaju pitanja tipa: uticaj Karleuse na to i to, reality show to i to ... tako da ovo sa njuzom ne cudi. Korupcija odnela razum sirotima, a lovanderima nije ni bio u planu da ga koriste. A dobar i obrazovan covek sedi i cuti, od muke.

Ahaha, jea, riiiiight xD

:d

360175_milan-kocic_f.jpg

Veća je greška recenzenata nego samog profesora. A kako je reč o univerzitetskom udžbeniku bar dva prof. dr su pregledala i potpisala.

Dakle tri prof. dr odobre takvu glupost.

Inače taj faks je prvi komšija onom čuvenom kragujevačkom pravnom i poznati su po nenormalno visokim školarinama za doktorske studije a koje ni njihovi studenti koji su završili pre bolonje nemogu da upišu ako neplate 250 000 master.
A kakvi kadrovi izlaze sa tih doktorskih ovo je najbolji primer

p.s.
I kao što su mnogi predvideli kao opravdanje će se navesti da nije geška u pitanju nego marketiški trik

Poslednja izmena:
aj sad da ja polayem ispit, pa da kayem to je MARKETINSKI TRIK

@Kritika
Apsolutno se slazem. Recenzenti su krivi za ovaj nazovimo ga "propust" maltene koliko i autor. Mada sam siguran da ti "recenzenti" nisu ni procitali knjigu, vec su neki prijatelji autora koji su samo udarili svoj potpis. Tuzna istina je da se kod nas to tako radi. Pitaj profesore na svom (kom god) fakultetu i broji koliko primera mogu da ti daju za dva minuta :(

Poslednja izmena od urednika:
Ovo je verovatno samo jedna u moru gluposti koje se mogu procitati u literaturi nove generacije profesora/nastavnika... Jadno je na koji nivo je pao naš obrgazovni sistem.

kao i ova tema

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno