Šta je novo?

Njemaöki magazini

||NeX||

Čuven
Učlanjen(a)
25.11.2002
Poena
649
Evo preselio u Njemacku, pa gledam ove razne casopise. Kada bi svaki kupio, dobro bi me opalilo po dzepu. Pa reko da vidim koji vi preporucujete. Ono sto mene interesuje su dobri hardware i software testovi. Ma globalno receno sto vise profi to bolje, ali uopsteno, a ne az neki poseban smjer. Tako da ostanem u toku, dok studiram.

Najbolji je definitivno C't; kvalitetno, strucno, temeljno, nema muljanja; ima i kvalitetne tekstove o hardveru i o softveru. Izlazi svake dve nedelje, moze da se kupi fakticki u svakoj samoposluzi, trafici, pumpi, itd.

Pa je l' kupujes ti casopis zbog sadrzaja ili papira (tapete, burek, slanina sapunjara, wc...)?? :d
Ljudi ne bacaju pare bezveze na formu ko kod nas - vazno da je naskuplji i najdeblji papir i najshareniji dizajn, a za sadrzaj (ili recimo opremu za novinare) cemo lako.

Ja sam u pocetku kupovao skoro sve te "hopa-cupa" racunarske casopise tipa PC Welta, PC Magazina, PC Praxisa, itd. I onda ubrzo primetio da su svi fakticki potpuno jednaki, kostaju previse za ono sta daju i da sutradan po citanju vec mogu da ih bacim u kantu - ni jedan jedini broj me nije stimulisao da ga stavim u fioku, pa skroz sam ih batalio. Pretplacen sam na razne strucne casopise tipa Linux enterprise, Linux user, itd ( :D ) i falio mi je jedan uopsteni magazin da pokriva novosti iz hardvera i softvera, ali takav da ga pise neko ko se stvarno razume u materiju i da nije bas sve na osnovnom nivou. I nakon sto sam isprevrtao 99% casopisa, na prvom mestu je ostao C't, pa jedno tri mesta prazno, pa onda tek ostali. Em sto je sadrzaj kvalitetan, em sto ima i hw i sw, em sto sa svojih ~300 strana kosta 3 eura (samo desetak strana na kraju su oglasi), em sto izlazi dvaput mesecno. Pa gde ce ti dusha? :)

a meni se bas svidja taj papir iz PC Welt-a (ne presijava se)! Cak sam pitao i glodura Mikra da li bi oni mogli da koriste taj papir (koji inace, nije nekvalitetan, nego je ekoloski!). Odgovorio mi je da bi oni to zeleli, ali da je to suvise skupo ovde!

uzgred, meni je mnogo cool ono "mini" izdanje PCWa (a i kosta svega 1.2 evra!)... uz to, ima odlicne "male savete", koji su stvarno korisni i raznovrsni...

Poslednja izmena:
Hehe, dobro onda sam ja seljak. :d
Ma nešto poput Pc Chipa ili VIDI-ja meni treba. Ali eto nema.
Ima li neki hardware specializovani magazin? Ono grafičke, matične, proc. i hdd-ovi. Bez routera i ostalemrežne opreme.

Ima. Benchmark.co.yu :D

Nazad
Vrh Dno