Šta je novo?

Nizak fps na counteru sa 8800gt

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

Mixoni

Slavan
Učlanjen(a)
28.06.2006
Poena
310
Pozdrav ljudi....Naime imam Palita 8800gt Sonic verziju i pikam cs preko neta,ali fps ne moze da mi predje preko 60.Pre ove graficke imo sam nvidiu 6600gt i fps mi je bio uvek 100-99 na rezoluciji 1024x968 i naravno na openGL-u..
Ne znam sta da radim kako da poboljsam fps...pomagajte :zgran:

Iskljuci vertical sync.

Poslednja izmena:
hvala na odgovorima....naso sam vert.synch i sad radi vrh...:D

@M!ST!CX hvala za fajl ..sad cu ga ubacim :)

POz

A sta ce ti vise od 60, btw? :)

A šta je falilo pre 7-8 godina kad se kanter zbog tada aktuelnog hardvera igrao u 40-50 frejmova? :)

A šta je falilo pre 7-8 godina kad se kanter zbog tada aktuelnog hardvera igrao u 40-50 frejmova? :)
Pa falilo je to sto igra nije radila glatko,posto je sada 90% HW u stanju da tera te igra savrseno glatko,zasto covek ne bi mogao da uziva?
Naravno mi sad malo nagadjamo ,ali pretpostavljam da se radi o tim igrama.

Poslednja izmena:
Ne želim da ti solim pamet, ali na 60 FPS ti je bilo sasvim ok + zbog vsync ti slika nije iskrzana + još ako isključiš više od dva bafera onda nemaš ni lag kontrolera + hardver ti se ne greje bez veze. Nema tu šta da se "popravi". Ali ako ti misliš da ti je bolje na 100 onda samo uživaj.

U CS-u sam mislio...

I kako to nije isla glatko, molim te?
engine igre je takav da igra radi glatko samo ako ima preko 90fps,a idealno je 100...ako si igrao quake 3 nekad,onda znas da manje vise svi limitiraju fps na 125,valjda je tako naj glatkije:D.....nisam ja to smisljao ali jednostavno tako je

Ne, svi znamo da je minimum za dobro kanterisanje dvocifren fps.
Ovo je najjaci mit od pre par godina, kada sam radio program za igraone. Iako ti je TFT refresh 60Hz i NE MOGUCE je prikazati vise frejmova, nema to nikakve veze. Naravno bufferi namesteni mis refresh min 100hz, ne ne mora jos da se iscrtavaju 40fps u pozadini... bolest...

Ja nemam pojma sta si ti sada rekao :) recenica ti je konfuzna :)

@M!ST!CX: da igrao sam Q3, tacnije proveo sam previse vremena sa njim :) I dalje ne vidim sta fali 60 FPS tu i u CS koji je jadan po svakom pitanju? :)

u quake-u 3 fizika u igri zavisi od fps-a, na 125 se najbolje skace...

Nije toliko ni bitno koliko monitor moze da prikaze, odziv kontrola je bolji sa visim fps-om u svakom slucaju.

Ja nemam pojma sta si ti sada rekao :) recenica ti je konfuzna :)

@M!ST!CX: da igrao sam Q3, tacnije proveo sam previse vremena sa njim :) I dalje ne vidim sta fali 60 FPS tu i u CS koji je jadan po svakom pitanju? :)
bio jadan ili ne to je vecj stvar ukusa...Mozes da pitas bilo kog "PRO" kanterasa ili kvejkera i oni cje ti recji IDEALNO je 100FPS za Counter Strike i 125 za Quake,dalje polemisanje nicemu ne vodi.

Ljude mnogo više zezaju komand rejtovi i broj prerenderovanih frejmova u drajverima, pa tripuju da je kriv frejm rejt...

Koliko ja znam frejm rejt u CS-u ne moze fise od 99?!

za kanter uopshte nije bitna karta... NJABITNIJI je procesor ;)

Na 60 fps-a osetio sam extra razliku u odnosu na 100...znaci pucanje je totalno drugacije,slika je brza,a i mis precizniji(tj ja :) ) Tako da bolje 100 nego 60...:type:

Ma kako da nije, na 100 herca protivnici prosto sami padaju :S:
Šta znači to "slika je brža" zaboga, pa nije Kvejk u pitanju...

Ego trip i placebo efekat!

Zasto li ste toliko nedokazani,to mi nije jasno?i zasto uvek mislite da ste najpametniji,jednostavno nekad neke stvari nemaju logike,ali jednostavno tako je.Znam i sam da je u gotovo svim igrama jako tesko,skoro nemogucje primetiti razliku izmedju 60 i 100fpsa,ali u CSu je to potpuno drugacije,razlika je ogromna.A to za placebo efekat si gadno lupio,barem sto se tice ove igre,da si u zivotu barem 1 sat igrao CS znao bi o cemu pricam(o);)
@voodoo a reci mi na kom je engine-u baziran CS?

Poslednja izmena:
Zato što ljudi prave od toga dramu, kao da je igra totalno neigriva u 60 Hz. Ponavljam, kanter je bio mnogo popularniji i igrao se mnogo više u vreme ispodgigahercnih procesora i jadnih grafičkih kartica, and I didn't hear anyone complaining.

Zato što ljudi prave od toga dramu, kao da je igra totalno neigriva u 60 Hz. Ponavljam, kanter je bio mnogo popularniji i igrao se mnogo više u vreme ispodgigahercnih procesora i jadnih grafičkih kartica, and I didn't hear anyone complaining.
Nije to toliko stvar drame koliko izbora,sada je kao sto sam vecj rekao mogucje igrati CS na 100 fpsa,znaci moze savrseno da radi,zasto bi igrao u 60 ako moze u 100,a kao sto sam rekao razlika je drasicna.A pre ljudi nisu kukali zato sto ljudi nisu znali za bolje,ja sam je isto igrao od samo njenog pojavljivanja kod nas (od silnog igranja skoro pa smo otplatili sve racunare u Playhouse-u:D ),ali sada mi je nezamislivo da igram counter ispod 100,mislim mogu da igram i u 60,ali to je stvarno mucenje,***....ljudi se razmaze..

Poslednja izmena:
Pozdrav ljudi....Naime imam Palita 8800gt Sonic verziju i pikam cs preko neta,ali fps ne moze da mi predje preko 60.Pre ove graficke imo sam nvidiu 6600gt i fps mi je bio uvek 100-99 na rezoluciji 1024x968 i naravno na openGL-u..
Ne znam sta da radim kako da poboljsam fps...pomagajte :zgran:

Мислим да ти је слаба графичка. :d Ако гријешим нека ме неко исправи.

Mislio sam da je za counter u mrezi bitan ping i brzina cpu.
Na kojim karticama i kako ste se igrali pre godinu dana?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno