Šta je novo?

Nitro PDF problem sa veličinom fajla

Kritika

Slavan
Učlanjen(a)
26.02.2010
Poena
320
Kad iz nekog fajla koji je veličine npr. oko 150 MB i broji oko 120 strana izbacim više od 100 stranica i na kraju snimim fajl, njegova veličina je identična sa početnim koji u sebi sadrži gomilu teksta, fotografija i ilustracija.

Probao sma i sa opcijom optimize PDF (smanjenje rezolucije forografija, izbacivanje, raznih formi itd) ali konačna veličina fajla uvek ostaje ista.

Zna li neko kako ovo rešiti?

I da dodam samo, sad sam gledao na računaru na disku ima knjiga od npr 800 strana teksta identična knjiga jedna je manja od 1MB a identična veća od 11MB

Da, i ja sam to primjetio, kad se brišu stranice i nakon toga snimi takav dokument, veličina (u MB) mu ostane ista... ja zato sad koristim obrnuti metod, umjesto brisanja vršim "Extract" onih stranica koje mi trebaju i onda snimim novi file koji tad ima korektnu veličinu (u MB)...

KAd ima mnogo "raštrkanih strana" onda je to žešće maltretiranje. Inače ranije sam PDFTKBUikderom radio ali je uvek konačna veličina bila problem

Pa onda radi kao i do sad brisanjem nepotrebnih strana i onda iz tako napravljenog .pdf poslije ekstraktuj sve strane (1-n) u novi fajl, i veličina tog novog fajla će biti manja...

Vrh Dno