Šta je novo?

Nintendo Switch (Nintendo NX)

Nisam siguran ali mislim da je Labello bio sarkastičan.
Mogu samo da nagađam, ali generalno mi čitanje sarkazma odlično ide, baš bi bilo čudno da sam ovde propustio. 😄 A odgovaram samo jer sam na sto mesta online video nerealna očekivanja. Iznenađujuće je česta priča sa tim da mora da bude 4K Switch 2 ili Pro, kako se već bude zvao.
 
DLSS ce da sredi sve to. Lagan 4K 60 FPS zato to su igre iz PS3 ere bolje odradjene graficki. Tako da zahtevnost nije problem kad imamo igre kao sto su Pokemoni, Zelda, Mario. :D
 
Poručio sam jedan kertridž sa ovog stora, otprilike me je koštao 7 evra manje nego na KP (9 evra ako računamo poštarinu iz Subotice do BG). Imaju značajne popuste na kertridže, koji su uglavnom iz Hong Konga ali igre podržavaju engleski jezik. Igra će raditi na US regionu, jedini problem može biti ako kupujete DLC, onda mora biti azija/Hong Kong. Javljam iskustva kad kertridž dođe.
 
Do 50 evra nema carine, ali ima PDV. Da je predmet poslat iz EU ili US carina jer bar meni uvek uvažavala račun koji je prodavac priložio. Sa pošiljkama iz Kine sve je lutrija. Možda ne naplate ništa, možda te oderu.
 
Do 50 evra nema carine, ali ima PDV. Da je predmet poslat iz EU ili US carina jer bar meni uvek uvažavala račun koji je prodavac priložio. Sa pošiljkama iz Kine sve je lutrija. Možda ne naplate ništa, možda te oderu.
Kupio proizvod od 60 evra i poslao email, nije naplaćena carina, pdv ni otvaranje paketa, pre 7 dana.
 
Kupio proizvod od 60 evra i poslao email, nije naplaćena carina, pdv ni otvaranje paketa, pre 7 dana.
Imaš gomilu poruka gde su ljudi na 1500 dinara vrednosti plaćali PDV (pogledaj temu o pošiljkama). To što je tebi prošlo ne znači da će i drugome.
PDV se plaća uredno i nema veze sa carinom. Ako ga otvore, po pravilu ide PDV. Ako ga ne otvore, naravno da neće naplatiti PDV.
 
Kupio proizvod od 60 evra i poslao email, nije naplaćena carina, pdv ni otvaranje paketa, pre 7 dana.
Imao si sreće. Propisi su jasni - na paket bilo koje vrednosti ide PDV, a na sve čija vrednost prelazi 50€ ide i carina. Beogradska carina propušta pakete bez naplate, dok Novosadska i Niška retko šta propuste bez naplate. Ali to je offtopic u ovoj temi, da ne dužimo.
 
Auh akva igra Super Mario Bros. Wonder. Prešao sam četiri sveta za sada i ne mogu da se načudim koliko su truda uložili da ne bude repetitivno nego stalno nešto kreativno i novo. I izgled i mehanika. Zabavno baš.
Probao sam još desetak igara sa top liste koju sam našao.
Radi kao podmazano na Air M1 uz PS5 kontroler
 
Fenomenalna jedino što je kratka, ima posle skrivenih sadrzaja ali brzo se zavrsi.
 
Prešao sam je i zadovoljan sam koliko je bilo nivoa. Za dva do tri dana igranja. Kako izgleda igranje na ručnoj konzoli od par sati, jel ima umora očiju na tako malom ekranu kao kod switch lite?
 
132 milona konzola prodatih do 30 sept.

Ako ovako nastave, posle praznika će biti preko 150miliona prodatih.
Nema šanse da ne bude podrške za Switch 1 naslove, jedino ako Switch 1 naslovi budu izlazili paralelno 2 godine od izlaska nove konzole.
 
Ponovo imam isti problem sa konzolom ali sam ovog puta ustanovio kako i šta se desilo.

Naime, evo više od 2 meseca sam je koristio i sve je radilo bez greške ali nijednog momenta nisam ugasio ili restartovao konzolu već sam je držao na sleepu. Prvi put sam sada hteo da igram online i kada sam je ugasio više nisam imao izbor cfw i ofw već je odmah upalio ofw.

Kako je ovo uopšte moguće? Dakle konzola radi na cfw sve dok se ne restartuje i onda više ne radi.

Jel imao neko sličan problem sa čipovanom konzolom i kako ga je rešio?
 
Imao je neko procesjalj temu. Neki lem je popustio ako je hardwerski chipovana.
 
@Krdza_93
Da li je reč o v1 ili v2 varijanti konzole? Ako je v1, jesi li siguran da je hardverski čipovana? Ako je nepečovana verzija v1, a nema ugrađen čip, onda ti je neophodan džig da bi je gličovao i da bi ti ponudila izbor između OFW i CFW.

Edit: Sad vidim da smo vodili ovu diskusiju pre par meseci i da imaš OLED model. Proveri sve kontakte i vodove do čipa.
 
Ne mogu edit pa šaljem novi reply.
Proverio sve kontakte i vodove do čipa, sve na mestu.
Evo i diode - plavo dugo, 2x kratko zeleno i bootuje OFW odmah

 
99% je lem na nekom od vodova loš. Ako ne na strani čipa, onda na strani ploče. Čip i ne pokušava da glitchuje konzolu. To što se kod tebe na snimku vidi je kako se čip ponaša kada se poveže na izvor napajanja, bez povezivanja na konzolu.

Ne mogu ništa preciznije da kažem, jer ne vidim gde i kako idu vodovi.

Ovako izgleda moja instalacija modčipa:

IMG_5703.jpeg
IMG_5704 Copy.jpeg
 
Nažalost, jako je teško išta utvrditi na osnovu priloženih fotografija.

Jesi li skinuo lim sa SoC-a i proverio lemove na samim kondenzatorima na SoC-u?

Ima previše termalne paste svuda, a vidim da ima i solder maska koji je nanet, pa odvaljen, što je pokazatelj da su žice od modčipa naknadno pomerane.

Iskren da budem, da sam na tvom mestu, ja bih skinuo sve to, očistio ploču detaljno i iznova odradio čipovanje novim čipom. Zamenio bih i taj eMMC adapter, jer se nije dobro pokazao. Dobro je da ima ankerisanje u još jednoj tački, kod kondenzatora desno od eMMC.

Ovo je moja instalacija eMMC adaptera:
IMG_5695.jpeg

Novi čipovi sa fletovima nisu skupa investicija, a ispeglano je puno bagova u međuvremenu. Jedino što trenutno izgleda da nisu dostupni za kupovinu.
 
@Corvus Corax Nažalost ovo nisam ja radio ( nisam imao vremena :rolleyes: pa sam dao, neću reći kome ) ali izgleda da je bolje bilo da sam ja sam radio jer na kraju izgubih više vremena na proveri svega ovoga nego da sam radio polako ispočetka. 🤔 Pored ovoga, lik je uspeo da odvali žabicu od flat kabla za ekran, pa nisam mogao da izvučem flat kabl i onda sam morao da okrećem sve "naopačke" da bih prišao toj zadnjoj strani sada kada sam proveravao sve ovo.

Jel može u PM neki kontakt odakle si uzeo taj čip, ili bar gde i šta tačno da gledam, pa kad naleti da poručim i zamenim sve ispočetka sam?
 
Pipav je OLED za rad. Mora da se obrati pažnja i da se pažljivo pristupa rastavljanju, čipovanju, pa sastavljanju. I same žice tj. fletovi igraju veliku ulogu, jer žice ne smeju biti preduge, često im smeta čak i ako prelaze jedna preko druge. A i lemovi moraju biti dobri.

Odgovorio sam ti na PM. 👍
 
Donkey Kong Country: Tropical Freeze je na sniženju u Target-u, košta 30 dolara. Ja sam sad uspela da poručim, čekam da mi stigne kod. Ako nekoga zanima, potrebno je da se uključi VPN da bi mogao da se ubaci u korpu i da bi se pokrenuo proces registracije, posle može da se isključi. Ja sam stavila Delaver i platila PayPal-om tako da nije naplaćen porez.
 
Nazad
Vrh Dno