Šta je novo?

Ninebot one e+

lesa84

Poštovan
Učlanjen(a)
21.04.2016
Poena
95
Neki me djavo tero da uzmem ovo cudo. Jel ima neko iskustva sa ovim ili slicnim modelima? Ima na netu dosta tutorial-a ali me interesuje iskustvo iz prve ruke. Inace za prva dva dana nemam ni jedan pad mada sve sluti da nece tako ostati :)

Poslednja izmena:
Mene bi bilo strah da vozim gde ima vise ljudi, imam utisak da bih "zagrlio" nekog. :D

Cudan je osecaj. Bolji sam svakim danom ali opet sa druge strane mi cesto malo fali da se prospem ili zakucam u nesto. Vezbam za sad samo u dvoristu naravno. Ako neko ima iskustva voleo bih da ga podeli sa nama.

Odlicna stvar! Treba vremena da se naucis (preporucujem pocetnicima da se ne hvataju za zid i slicno, samo prva dva-tri puta), jednom kada se naucis ni jedan bicikl, trotinet ili segway sa dva tocka mu nije ravan po gradu. Mobilan je, fleksibilan za voznju. Odlicna stvar. Gde si pazario, ima li ovde u Srb da se uzme?

Uzeo ovde kod mene u Salzburgu. Za sad se pri penjanju drzim za ogradu ali do nekih 10-ak m ide nekako. Stajanje je i dalje veliki problem.

Sto se tice udobnosti cini mi se da nema problema, ali posto i dalje ne drzim dovoljno pravilno polozaj nogu smeta malo unutrasnjoj kosti gleznja. Ovo sam naravno resio jednostavnom bandazom istog.

Verovatno ima da se kupi u Srb ali da budem iskren nisam proveravao.

Prosle godine videh na Fontani jedan. Covek ga vozi kao skije, kolena napred i kao karving...

Najgora stvar u ucenju je da se drzis za nesto dok vozis, samo cu ti to reci. Pa ne znam kako da ti pomognem za stajanje, gledaj da stavis stopalo sa strane pad-a (ne znam kako drugacije da ga nazovem) gde stavljas stopalo i kada silazis i kada polazis. I takodje ispruzi ruku na strani na kom ti je stopalo vec na pad-u da se izbalansiras, isto to radis i kada silazis (ako leva noga ide na zemlju, ispruzis desnu ruku). Stavi jednu nogu na ninebot i nasloni ga uz list noge (pretpostavljam da instinktivno to vec radis) i prenesi sto vecu tezinu tela na tu nogu koja ti je na ninebot i vezbaj, to mi je bar pomoglo. Uzbrdo se navalis malo vise posto te drasticno uspori, ali naravno da ce ti biti problem posto u pocetku svakako moras brzo da vozis ne bi li odrzao stabilnost, tako da izbegavaj brda za sada (ako mozes). 10m je odlican rezulat, za 3-4 dana ces vec moci da vozis bez vecoh problema. I da procitah da vezbas u svom dvoristu, ako imas mogucnosti odi na neki teren i tu vezbaj sto vise. Em imas veliki prostor, em ne pazis da ne zakacis/udaris nesto i dosta znaci posto svakako sada ne mozes pravo da vozis, nego ides u neku stranu. Ja sam na pocetku imao problem da skrecem levo i pravio krugove na desno. Sto se bolova tice, normalno je posto ti se noge ukoce, vremenom ce da se opustas.
Nema na zalost ovde u Srbiji, trazio sam. Ali svakako kada se resim da ga uzmem, nabavicu ga. Dobra stvarcica stvarno, odusevljen sam.

Nazad
Vrh Dno