Da vas potsetim svog starog posta od pre mesec-dva:
"Treba mi aparat za "home" upotrebu (koji nije glomazan), sa kojim cu moci napraviti i profi fotku koju cu koristiti u poslu (graficki dizajn i animacija).
Kako sam prilican (ne totalni) laik po pitanju fotografije, ptreban mi je aparat sa kojim cu se lako snaci i u losim svetlosnim uslovima.
Jedna od stvari koja mi je veoma potrebna u poslu je dobar macro, realan prikaz boja..."
Tada smo dosli do konstatacije da je Olimpus C7000, najbolje resenje za mene. Sada kada je doslo vreme za kupovinu, apetit je malo porastao. Shvatio sam da hocu da uzmem aparat koji ce mi pre svega koristiti za posao, pa tek onda za zezanje. Tako da sad velicina ne mora da bude majusna ali ne bi trebalo ni da bude neka ogromna budza. Prvo sam se zagrejao za G6, ali sam dobio vrlo lose kritike od nekih ljudi koji su ga probali, mada je on marketinski prosao fenomenalno. Uporedjivao sam na d-preview iste motive slikane sa C7000 i G6. G6 mi izgleda puno bolji. A onda G6 sa Nikonom cp. Nikonove slike su punije i lepse za oko. Primetio sam sledece: G6 ima previse Ciana, a Nikon previse Magente. Iskustvo mi govori da kad tako neobradjene fotke odu u stampu, klijenti uvek daju zamerku za visak Ciana (koji na kozi, hrani... daje utisak bolesti), dok visak Magente nikome ne smeta (posto sve izgleda zdravije i vedrije). Da li je to pravilo za sve Canone i Nikone?
Karakteristike koje su meni od velikog znacaja:
- dobar macro
- realan prikaz boja
- snalazenje u losim svetlosnim uslovima
Napominjem da mi brzina koja je potrebna za reportersku i slicne tipove fotografija, gde je potrebna brza reakcija nije od nikakvog znacaja. U vecini slucajeva fotkao bih staticne kompozicije koje bih lagano sam namestao...
Vasi saveti su mi dragocini za odabir.
Hvala na dosadasnjoj pomoci