Šta je novo?

Nikon Coolpix L310

Nidzge

Cenjen
Učlanjen(a)
31.03.2011
Poena
160
Kakva su vam iskustva sa ovim fotoaparatom?

Sestra hoce da kupi fotoaparat pa me je pitala da se raspitam o doticnom modelu. Da li na ovaj fotoaparat moze da se nakaci neki dodatni (bolji) objektiv ako odluci kasnije za isti. Mod za panoramsko slikanje joj je takodje bitan. Koliko sam video na netu cini mi se da ima ovu f-ju, ali eto da proverim sa vama koji se bolje razumete u ovu problematiku.

Generalno, sta je najkvalitetnije sto ima da se kupi do 200e, a da je za neku normalnu upotrebu.

Unapred hvala.

1. Bataljuj odmah kupovinu tog aparata, sr*nje je.
2. Ne mogu dodatni objektivi. To samo kod 4/3 i dSLR-ova može (200e minimum za neko polovno telo, plus od 50 do 200 eura za objektive - isto polovne iz nižeg ranga = objektiv na dSLR-u je veoma bitna stvar = što bolji objektiv, bolji kvalitet fotke).
3. Ako hoće panoramizaciju, nek' batali te interne aparata panorame. Rezolucija je često ograničena na ~1600 po visini (plus uz kvalitet koji ti aparati nude - fotke budu sr*nje). Posle, kad fotke prebaci na komp, ima PTGui i nek' spaja kako treba.
4. Do 200e novo, za normalnu upotrebu (još uvek) Canon SX130. Ostaje joj para za Eneloop baterije sa punjačem (napomeni joj da mora Eneloop, nema kvalitetnijih kod nas), karticu, torbicu...
5. Nema na čemu. ;)

Poslednja izmena:
Zahvaljujem na brzom odgovoru dzoni :)

Gledao sam nesto na netu rejtinge kupaca i video sam da je ovaj Nikon solidno ocenjen, zato me je malo zacudo tvoj komentar? Ima li neki konkretan razlog zbog cega je los?

Sa druge strane nisam nigde uspeo da nadjem ovaj SX130 sto si ti preporucio, da li ima to jos uvek da se kupi kod nas?

Da dodam ako je bitno, sestri najpre treba neki aparat kojim ce na putovanjima praviti kvalitetne slike (dakle nista profesionalno, ali da izgledaju lepo i kvalitetno slike). Zato joj je bila ideja da kupi neki na koji ce kasnije moci da se nakaci kvalitetan objektiv. Ocigledno da to mnogo vise kosta :)

Nazad
Vrh Dno