Šta je novo?

Nikon 5900 kao web cam

bocko

Čuven
Učlanjen(a)
23.01.2004
Poena
619
Imam nikon 5900 i zelim da ga koristim kao web kameru preko usb-a, znam da postoji mogucnost preko video ulaza, ali ja zelim ako je moguce da ga koristim preko usb-a. Ono sto mi treba je neki odgovarajuci capture driver, ali na originalnim cd-ima i na njihovom sajtu ga nema.
Ako neko zna neki driver sa kojim bi to uspeo neka javi
Hvala

Web camere kostaju ~10EUR.

Uzmi genericki drajver sa WinXP instalacionog diska, to je pomoglo mom prijatelju. Istina, pomalo je blesavo korisiti n5900 kao web kameru ali... ako tako volesh :d

Pa naravno da nije bez veze kada bi ste videli razliku u slici izmedju digitalca i web kamere, svi koji su me gledali preko aparata bili su odusevljeni kakva mi je slika, a oni meni izgledaju kao ispod prljavog stakla, tamni i mutni.

@Marti

Genericki drajver za sta? meni treba nesto tipa usb capture driver from digital camera...
Sta bi trebalo da dobijem u MSN-u gde izabiram video source, sada tamo imam capture driver od capture kartice?

Kada ti trazi drajver daj mu putanju do WinXP instalacionog diska. That's it ;)

Vidi Marti, meni uopste ne trazi drajver, cim povezem preko usb-a aparat, windows ga prepozna i vidi kao storage device, dobijem dodatni drajv i mogu sa njega da skidam slike i sve ostalo, uopste se ne pokrece vizard za novi hardver, kao kad dodas usb memory stick, jel razumes

Ako mislis na video mod na aparatu, nema nikakve veze, sve je isto vidi ga kao foto aparat, mogu da skidam slike i ostalo, ali nigde se u msn-u ne nudi mogucnost da njega koristi kao web kameru.
Drajver uopste ne trazi

Nazad
Vrh Dno