Šta je novo?

Nikako se ne uklapa...

• Začetnik teme Začetnik teme Vule
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Vule

Čuven
Učlanjen(a)
19.03.2004
Poena
710
Treba da sastavim mashinu jednom prijatelju koji raspolaze sa 350 Eura. Sta god sam pokusao nisam uspeo da spustim cenu... Ne treba mu nista specijalno brzo (za te pare - ne moze!), ali necu da komp bude neki spori shit. Gledao sam K7N2 Delta-L, koji je samo 5 eura skuplji od MSI-KT400, pa mi se cini da je to ipak best-buy sto se tice ploce. Monitor ce biti 753DFX posto hoce crni komp (to je oko 115-120 E).
Tu stizem do cifre od 180 Eura samo za plocu i monitor, a kad se tu doda i crni mis, tastatura, kucite.... eto ga vec na 210-220 Eura. Znaci, ostaje samo 130 eura da se uzme proc, kuler, memorija, graficka i hard! Malo tesko, ali zato trazim vasu pomoc....

Bitno je:
1.Da bude AMD
2.Da bude totalno crn komp
3.Da cena ne prelazi 350 (eventualno 360) Eura!

Unapred hvala na pomoci!

za tu cenu jedino neka mega giga 2000 ultra pro titanujum INTEGRACIJA AsRock npr.

kod mene u selu kazu: "ne moze i jare i pare" :d

Poslednja izmena:
za te pare mozes da mu sastavis odlicnu polovnu konfiguraciju,cak ne mora biti 100% polovna,nesto moze i novo da se uklopi u tu cenu(npr. HDD i jedan combo) i reci mu da *****e te fore sa crnom bojom,bolje da kupi neki ljudski trinitron monitor(polovan i BEO) negoli taj samsung......

Bolje kvalitetno napajanje koje ofarbas auto lakom ili "tapaciras" samolepljivom folijom nego neko jeftino djubre od napajanja. koje ce ga "zakopati" od problema. A probaj da uklopis:

1. neki Duron ispod 50€
2. ECS maticniu do 40€
3. HDD oko 55€
4. kuciste sa 300W napajanjem, neki provereni kinez, oko 40€ koje ofarbate po zelji
5. polovna graficka dok ne nadje nesto bolje do 15€
6. modem do 10€
7. LG combo
8. Polovni Eizo, Sony ili Siemens monitor koji rasrafite i prefarbate u boju koju volis.

... ostalo kolko se moze.

Poslednja izmena:
Opet prica o mercedesu sl za 2000eu... ovog puta mora da bude i crn |>>
Ovako:
na ploci neces puno ustedeti, tj gledaj da bude oko 50eu nova ili ako dobijes nesto polovno u kompletu onda to...
procesor ganjaj polovan athlon do 40eu, ili novog durona za otprilike isto para...
kuciste... imas aurora ili ono neko crno sa drskom, krsevi, ali su crna... 25-30eu.
memoriju trazi polovnu do 30eu, graficku gf2 do 15 eu
hard 80gb nov55eu, cdrw 30-tak eu
to je 250eu ako sam ja dobro izracunao... ako probate da nadjete polovni crni dell 17" ili ibm, za oko 70eu, kupite misa i tastaturu za 15-20eu i ostaje vam i kusura, taman da te vodi na pice...

Napravili smo...

AMD Athlon XP 2000+ BOX
Soltek 75FRN2-L nForce2
256 DDR 400 Mhz
MSI FX5200 128 DDR
Maxtor 80 GB 7200 ali sa 2 MB
Samsung 753 DFX Black
Neo kuciste, tastatura i mis (takodje black 😀 )
Asus DVD-ROM (takodje black :d )

Bas vam hvala na savetima.... Puno ste pomogli 😀 😀 😀

pazi da msi 5200 bude 128 bitan (128ddr to NE znaci!!!!)
tako sam ja zeznuo jednog mog druga iz dobre namere...

vule85 je napisao(la):
Ja sam mislio da ce neko ozbiljno da odgovori... ali nema veze... nesto cemo napraviti

Ja ne vidim nista neozbiljno u savetima koje su dali drugi memberi u postovima iznad.

Preporucujem uzimanje Ati 9200 ( :d ) polovne, s tim da bude 128-bitna.

Tek sad sam skontao komentar o ozbiljnom odgovoru... sta je to bilo NEOZBILJNO u mom odgovoru?! osim komentara o mercedesu?! izvinjavam se, ali kad neko ima jako specijalne zahteve, a jako ogranicen budzet onda taj malo treba da razmisli o tome ko je neozbiljan tu...

jaksa je napisao(la):
Ja ne vidim nista neozbiljno u savetima koje su dali drugi memberi u postovima iznad.

Ja pak ne vidim nista dobro u konfiguraciji koju su izabrali :laugh: .
Ni pouzdano ni brzo,već zato crno, :sceptic: ali to nije naš problem .

Nazad
Vrh Dno