Šta je novo?

Nikako da nateram Leoparda

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

LuxoR

Čuven
Učlanjen(a)
20.01.2002
Poena
619
Mašina iz potpisa ...

Rešio da metnem Lea, uzeo iz fijoke stari hard (80gb) i lepo na njega (da se ne igram sa particijama sa ovim gde mi je win)

Sa neta sam skinuo prvo iATKOS-a neki onaj poslednji uradio sve po uputstvu, prilikom prve instalacije od opcija sam stavio drajvere za grafičku, mrežnu i tako to i nije hteo da se podigne (onaj sivi ekran sa jabukom, vrti se dole ono čudo, zaustavi se tu i tako može da stoji kolko oće..)

Drugi put instalacija ne odaberem ni jedan drajver i lepo podigne sistem. Čak radi varijanta da pri podizanju kompa pritisnem F12 i biram hard disk, ako odaberem ovaj na kome mi je win lepo se učita bez pogovora a ako odaberem ovaj drugi lepo uđe u MAC (čak pri darwinu ako lupim enter nudi mi Leopard OS i "foreign OS" odnosno windows). Dakle - fantastično ! Mana je bila što od drajvera nema ništa (mrežna, zvuk, VGA). Skinem neki "custom" drajver za nVidia grafičke i ono poleti super ! međutim zvuk i mrežu nisam uspeo.

Nađem na onom insinleyMac forumu neki grupni instalacioni paket za Gigabyte DS3 i DS4 ploče sa svim drajverima, međutim on traži update na 10.5.2 sistem. Skinem taj update i instaliram ga i lepo radi, onda instaliram taj paket sa svim drajverima e tu pri podizanju sistema pojavi se onaj plavi ekran pred učitavanje desktopa sa sve strelicom koju mogu da mrdam bez problema i neće ni da čuje za dalje ... samo tako stoji ...

Negde vidim da onaj KalyWay ima mnogo više drajvera u sebi .. reko da ne budem lenj, skinem njega, naražem, gurnem disk i dok učitava disk izađe greška da ACPI paket (odnosno kext) nema vezu ni sa jednim i da resetujem komp. WTF ? Krenem da tražim po netu i vidim da ljudi imaju isti problem a odgovori su vezani za AHCI !!! kakve veze imaju ACPI i AHCI ?!?!? čak sam radio sve varijante i za taj AHCI i ACPI podešavanja u biosu, isključivao novi hard (SATA) ostavljao samo ovaj stari i nikako neće ...

E sad ja bih u BIOSu rado isključio taj ACPI skroz, ali nemam nigde da uklj / isklj već samo mod da podesim ..

Dakle šta da radim ? da li neko ima ovu ploču i kako je namestio da mu to sve radi ??

Pomoć! pliz ! :wave:

Probaj u BIOS-a da namestis da ti sATA kontroler radi AHCI modu pa sve iz pocetka.
Ja sam instalirao verziju Leo4All v2 i radi super bez cackanja po BIOS-u ista su mi postavke i za Leoparda i za Vistu.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno