Šta je novo?

Nikad gluplji problem sa sistemom

kUdtiHaEX

Super ridža
Administrator
Učlanjen(a)
18.07.2001
Poena
1,445
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel® Core™ i5-9500F, NZXT Kraken Z63
GPU
Asus GTX 2070 Super
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 1 TB
Kućište
NZXT H210i
Monitor
LG C2 42"
Miš & tastatura
Logitech G502, Keychron K8, Nuphy Air75, Ducky TKL One 2
Ostale periferije
Glupi HP štampač
Laptop
Apple Macbook Pro 14" M1
Tablet
Apple iPad Pro 11"
Mobilni telefon
Apple iPhone 13 Pro Max
Pametni uređaji
Apple Watch Ultra
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Ja sam ocito neki shit magnet kada su u pitanju uvrnuti problemi sa windowsom...@#&_@$&@)&$)$&@*$^!(#^

Elem, pre tacno 5 (i slovima: p e t) dana sam stavio XP umesto Windowsa 2003 (trebao mi je za nesto sto na 2k3 nije radilo). Ok, sve je to lepo radilo do pre cca 10 minuta. Pokrenuo sam MV2 Player, pokusao da pustim film (pre toga odgledao jedan) i progrma se zakucao. Tj. zakucao se ceo sistem iz nepoznatog razloga nakon cega je usledio hard reset, da bi me docekala predivna poruka (naravno BSOD) u kojoj me glupi XP obavestava kako moja ploca nije ACPI kompatibilna? Ma nemoj... pricaj mi o tome.

OK, sutra moram da zavrsim neki posao i sada sam poprilicno pissed off 😡 😡 zbog ovog ******. Da li iko zna kako da ozivim ovu glupost od sistema? Sve fore tipa vracanje BIOS-a na default, iskljucivanje ACPI-a, last good conf i slicno ne pali.

A da nisi razmishljao malko da ti makina mozda ne pravi probleme. Bash ti se chesto deshavju neke gluposti sa systemima. Koje ti je napajanje u toj makini? Probaj malko da menjash hardware. Chisto probe radi!

Pa hardver je izmenjan 🙂 i probleme mi ISKLJUCIVO pravi XP. Pre je to bila VIA kt333 i palomino 1700+ a sada je to IT7MAX2 i P4 3.2 ghz... Ocigledno da nemam srece sa XP-om.

Pa probaj sa Win2k onda. I ja sam imao velikih problema sa XP-om i od kako sam stavio 2000 radi neverovatno stabilno. Mislim, posle jedno 2-3 meseca od instaliranja XP-a poceo je da brljavi i postao jako spor. Kod 2000 nemam tih problema uopste. Jedino sto se malo sporije ucitava, al to mi ni malo ne smeta.

Cekam konacnu verziju FC3 i onda cu definitivno da resim pitanje sistema...

kUdtiHaEX je napisao(la):
Cekam konacnu verziju FC3 i onda cu definitivno da resim pitanje sistema...
Uh, ne znam sta ce ti FC3. Stavi Slack. Ja sam uvek imao najbolja iskustva sa njim. Jeste da treba malo vremena dok se sve ne podesi, ali posle toga zaboravis na sve probleme.

Jednom Red Hat, zauvek Red Hat 🙂

Zamislite Windows je proradio. Znate sta sam mu uradio - apsolutno NISTA! sem sto je prespavao noc 🙂 Mrzim probleme bez ikakve logike...

Poslednja izmena:
Mali zeleni su dodatna aplikacija svakog Windows-a 😀

kUdtiHaEX je napisao(la):
Pa hardver je izmenjan 🙂 i probleme mi ISKLJUCIVO pravi XP. Pre je to bila VIA kt333 i palomino 1700+ a sada je to IT7MAX2 i P4 3.2 ghz... Ocigledno da nemam srece sa XP-om.

A grafichka, memorija...sve si menjao ili samo plochu i memoriju? U svakom sluchaju cool ako ti je sve proradilo :d

kustera je napisao(la):
Kad smo vec kod malih zelenih, ceo sajt jedan im je posvecen:
http://www.bsod.org/

Vrisnuo sam kad sam nasao ovo u FAQ:

Is BSOD a bug, or a tradition?
According to definition, a bug is a part of program that is not working correctly. Despite so many versions of windows, BSOD still exists so it's a useful feature. The bugs are scattered quite liberally in most of Microsoft's operating systems, so the BSOD, an error reporting system as well as an end to all your current work is in fact a feature. What would it be, if we had no BSOD? It would only cause confusion and chaos, because Windows, without a Blue Screen just is not old good Windows. Your machine would just die with no explanation. A BSOD is like the rolling of the credits at the end of a movie, you know it's The End.

:d :d :d

Nazad
Vrh Dno