Šta je novo?

Nije ozbiljno ali.......

saka

Čuven
Učlanjen(a)
06.03.2004
Poena
620
Da li ima neko ko bi mi pomogao?
Ovako, imam sapphire radeon 9600pro i problem je kod overclocka.
Naime ovo mi je druga po redu, ova ima memoriju od 2.8 a stara je imala od 3.3 i nijedna ne moze toliko da se klokuje kao na testu kod benchmark.com momaka. postizem i kod jedne i kod druge 459 za jezgro, kod 3.3 sam postigao svega 618mhz za memoriju dok je kod 2.8 666mhz(lep broj :) ) inace imam 2000+,gigabitekt400, 256 samsung ddr pc2700 ali mislim da to nije toliko vazno. Pokusavao sam da menjam bios ali onda sam dobio na memoriji ali mi je core mogao manje da se klokuje :( pa sam vratio stavi posto mi je veci skor kada klokujem core nego memoriju. Ako neko zna gde mogu da nadjem bios od primerka kod koga moze da se klokuje oko 500 neka mi da link (nemojte onaj sa softmodovog sajta, sve sam isprobao). PS. koliko bi mi jos 256mb rama doprinelo u igrama, ponajvise u UT2003 posto mi je bootmatch skor 45fps a interesno je da je skor veci kada je ukljucen AA i AF??????????????

Ne mora da znachi. Ja sam na testu imao 3.3ns model koji se za nijansu losije klokovao od fenomenalnog Sapphire 9600pro sa 2.8ns memorijom, ali znatno bolje od CLub3D 9600pro sa 2.8ns i Connect3D sa 2.8ns.

Ja sam Sapphire Atlantis 9600pro klokovao(ali da radi stalno stabilno bez ikakvih artifekata)na 501/670 prilicno fina brojka

Nemoj da se shalish sa 256 Mb. 512 Mb je minimum za novije naslove, a koliko sam video, ima novih naslova koji se komotno igraju tek sa 1 Gb memorije, tj. vise im znaci RAM neko jacha graficka.

byMaX je napisao(la):
Ne mora da znachi. Ja sam na testu imao 3.3ns model koji se za nijansu losije klokovao od fenomenalnog Sapphire 9600pro sa 2.8ns memorijom, ali znatno bolje od CLub3D 9600pro sa 2.8ns i Connect3D sa 2.8ns.

Upravo tako. Drugar ima Gigabyte 9600pro (prodavane na hothardware-u ovde) , elem karta ima 3,3ns Samsung i komotno mu radi 330mhz bez ikakvog hladjenja memorije. Verovatno moze ali i za ovo sam morao da ga nagovaram da proba :D . Nasuprot toga moj 9700 sa Infinion 3.3ns ne moze preko 297 nikako :S: , ali zato ima drugih prednosti :banana:

OK ali sto mi nece jezgro ni na jednom primerku vise od 459? Da nije do konfiguracije? Ili sam samo te srece da mi dodju 2 primerka kojima se core isto klokuje :)

bice da je ovo drugo :D

Nazad
Vrh Dno