meaculpa
Čuven
- Učlanjen(a)
- 18.07.2002
- Poena
- 619
Kada dodjem do malo vremena, modovacu je u XT, pa se nadam da cu preci onih famoznih 12.000 markova uz pomoc 16 cevkiVoodoo_NBGD je napisao(la):Oho, mashala! :d
Pa evo ovako:Nedjo je napisao(la):A sad molim te objasni nam kako si ti, ako si uopste ti, dobio taj rezultat??? Na koliko je bio klokovan taj X800 na tom P4 2.6 GHz!?
I koja, zapravo cija je to kartica (ja sam imao na testi cetiri komada i nijedna se nikada nije prijavila kao Unknow device) i koji su drajveri!
X800 Pro na A64 3200, o/c-ovan na 535/1150 MHz baca 10889 3DMArkova03! Uzasno me zanima na koliko je ovaj bio overklokovan, a da nije izbacio ni jedan artifakti niti u jednom testu posle samo pet loopova!?
Slazem se potpuno sa tobom, da nemamo od toga nista, samo me je malo povredilo nepoverenje u prvom nastupu, nista strasno. Jezgro je islo na 600.25 MHz, ali je puko na prirodi i to na samom kraju gde je leptir na kamenu, tu sam imao 51 fps, ali ebi ga, mnogo mi je vruce u sobi, mozda je to razlog. Pokusacu sa modom u XT, siguran sam da ovj primerak ide za GPU preko 600,Nedjo je napisao(la):Pa ti prijatelju imas mnogo visoko o/c-ovan sistem (275MHz QPB, ako je moja matematika koja je upotrebljena za dostizanje tih 3.6 GHz tacna)!?
U svakom slucaju postoji mogucnost da je zamena paste na kuleru urodila plodom, pa si uspeo izuzetno visoko da klokujes jezgro. Evo ja sam upravo pokusao na 550, ali vec u Trols Lairu pocinju da izbijaju artifakti i krajnji rezultat je jedva preko 11000.
U svakom slucaju, verujem da memoriju mozes jos da podignes, malo, ali obrati paznju na izbijanje artifakata.
P.S
nema potrebe da mi bilo sta dokazujes, niti ja a ni ti nemamo nista od toga!
Poz
Nedjo
Nedjo je napisao(la):Pa ti prijatelju imas mnogo visoko o/c-ovan sistem (275MHz QPB, ako je moja matematika koja je upotrebljena za dostizanje tih 3.6 GHz tacna)!?
U svakom slucaju postoji mogucnost da je zamena paste na kuleru urodila plodom, pa si uspeo izuzetno visoko da klokujes jezgro. Evo ja sam upravo pokusao na 550, ali vec u Trols Lairu pocinju da izbijaju artifakti i krajnji rezultat je jedva preko 11000.
U svakom slucaju, verujem da memoriju mozes jos da podignes, malo, ali obrati paznju na izbijanje artifakata.
P.S
nema potrebe da mi bilo sta dokazujes, niti ja a ni ti nemamo nista od toga!
Poz
Nedjo
simpson H je napisao(la):Pa brate Nedjo, za taj klok (3,6GHz), mi intelovci kazemo da nam je default :d :d
I Meaculpa je odgovoran i ozbiljan covek koji sigurno nece da se sluzi nekim nedozvoljenim radnjama
Pozdrav
student je napisao(la):Naravno, ko voli da kloka. Ko ne voli - eto mu ga AMD!
Pozdrav!
A za 80 evra???student je napisao(la):Salu na stranu, jeste naprednija arhitektura, ali u igrama sigurno vise dobijas za CPU od 200EUR iz Intelove fabrike nego za isti cenovni pandam iz AMD-a. Naravno, ko voli da kloka. Ko ne voli - eto mu ga AMD!
Kol'ko para, tol'ko muzike!ipedja je napisao(la):A za 80 evra???![]()
ipedja je napisao(la):A za 80 evra???![]()
simpson H je napisao(la):Pa brate Nedjo, za taj klok (3,6GHz), mi intelovci kazemo da nam je default :d :d
I Meaculpa je odgovoran i ozbiljan covek koji sigurno nece da se sluzi nekim nedozvoljenim radnjama
Pozdrav
meaculpa je napisao(la):sa manjim klokom CPU-a karta se bolje klokuje, znak da se karta dosta oslanja
na procesor, valjda. :trust:
nesharm je napisao(la):Pa naravno, imao sam do sada 5 Prescotta na raznoraznim testovima, i suma summarum kaze :
1.265MHz
2.249Mhz
3.248MHz
4.231MHz
5.223Mhz
Ovo i nije neki o/c moram da primetim.
delimir je napisao(la):Primecujem i ja da nije neki O/C :d Mislim, da je to u rangu nekog 8086 XT-a...Mada ovaj na 5.223 MHz bi mozda potrerao DOS Navigator :d
PS: U stvari hocu da kazem da mi nije jasno sta znaci tih 5 cifara koje si postovao...![]()
delimir je napisao(la):Jao Boki, bolje ne spominji da na stolu drzis iWill barebone, nije valjda da sa 150w napajanja overklokujes P4 na default :d
Pa, sto se tice napijanja :d imam Antec 430 truepower, a posto sam dwl. novi drv. ver. 4.7, dobio sam osetno bolje rezultate, sada sam na granici hall of fame sa 12.723 markova. Naravno sledi otvaranje svih 16 cevki, i idemo daljedelimir je napisao(la):Moguce je da je slabo napajanje, pa ne moze da izdrzi overklokovani PresHot i X800Pro? Ne sumnjam da si obezbedio dobro napajanje, ali pada mi to napamet...Inace 12000 u 3D Mark 03??? Nisam imao uopste predstavu koliko izvlace ove nove kartice...Ja mislio to ce biti tu negde oko 7-8k markova, kao i do sada - malo brze od prethodne generacije...Sta li onda radi nVidia, 25k 3D Markova, ako Ati izvlaci 12k? :d
Ako ne juris score, nema ako ti radi sve besprekorno. Ovo su ipak driveri u beta fazi iako je vec treca revizija.testthenext je napisao(la):Ima li smisla skidati 4.7 za 9800XT? Ako sve radi savrseno. Jel se dobija i tu neka optimizacija?
Hvala!
Ima! HDD 80 GB 7200rpmsimpson H je napisao(la):Pa jedan losiji primerak P4 2,66 u tom Iwillu radi na 3,06GHz stalno sa sve tih ubogih 150W.Obaska sto je unutra R9700, HDD 80GB 7200 i 512HyperX DDR434.
Kao sto vidis nema kod simpsona nista na default :d :d
siguran? da nije HD 40GB 5400rpm oc na 80GB 7200rpm! :d :dGoranM je napisao(la):Ima! HDD 80 GB 7200rpm![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari