Šta je novo?

Nije ni ATI tako los :)

meaculpa

Čuven
Učlanjen(a)
18.07.2002
Poena
619
Posto ne pripadam taboru (ATI i nVidia), hteo bih da iznesem svoj utisak o X800 PRO sa 12 cevki... :d :d :d

Uz napomenu da je iz ko zna kojih razloga windows prijavio kao unknown device, mozda zbog beta drv.
Poz.

Prilozi

• prvi test.jpg
    prvi test.jpg
    56.7 KB · Pregleda: 270
Poslednja izmena:
A sad molim te objasni nam kako si ti, ako si uopste ti, dobio taj rezultat??? Na koliko je bio klokovan taj X800 na tom P4 2.6 GHz!?
I koja, zapravo cija je to kartica (ja sam imao na testi cetiri komada i nijedna se nikada nije prijavila kao Unknow device) i koji su drajveri!
X800 Pro na A64 3200, o/c-ovan na 535/1150 MHz baca 10889 3DMArkova03! Uzasno me zanima na koliko je ovaj bio overklokovan, a da nije izbacio ni jedan artifakti niti u jednom testu posle samo pet loopova!?

Voodoo_NBGD je napisao(la):
Oho, mashala! :d
Kada dodjem do malo vremena, modovacu je u XT, pa se nadam da cu preci onih famoznih 12.000 markova uz pomoc 16 cevki ;)
Mada, ove vrucine, nisam pametan...
poz.

Nedjo je napisao(la):
A sad molim te objasni nam kako si ti, ako si uopste ti, dobio taj rezultat??? Na koliko je bio klokovan taj X800 na tom P4 2.6 GHz!?
I koja, zapravo cija je to kartica (ja sam imao na testi cetiri komada i nijedna se nikada nije prijavila kao Unknow device) i koji su drajveri!
X800 Pro na A64 3200, o/c-ovan na 535/1150 MHz baca 10889 3DMArkova03! Uzasno me zanima na koliko je ovaj bio overklokovan, a da nije izbacio ni jedan artifakti niti u jednom testu posle samo pet loopova!?
Pa evo ovako:
[email protected] je stari ofucani northwood by Sims.
karta je RX 800 pro, skidan cooler i namazana pasta, posto mi je ono licilo vise na zvaku iako je srebrne boje.
U defaultu je uradila test na 10.096 imam zabelezeno, onda sam uradio na 540/540 sa novim 1010 radlinkerom posto mi je atitool puko jer se karta prijavila u device-u kao unknown, pa sam dwl. novi radlinker.
rezultat koji sam dobio sa 540/540 je 11.385, zatim sam podigao na 560/560
i dobio konacan rezultat. Sve to je uradjeno sa 4.5 cat. jer nisam imao vremena da skidam novi 4.6. Bice i toga.
Modovacu je u XT verziju, jer je GPU sa brojem xxxxx.1, a za sada su se takve karte modovale 100%. Levi gornji most treba da se prespoji i izflashuje sa XT biosom.
Napomena: Nikada se na ovom forumu nisam sluzio necasnim radnjama i za sve imam dokaze, ako hoces da je slikam u kucistu, Simpson zna mog plavog Chief-a, ili vec sta hoces, samo kazi, tuka sam na raspolaganju.
Pozdrav

...ili dajte mi mogucnost da se ulogujem na futuremark kao orb user pa da updatujem rezultat, onda ces mi Nedjo mozda poverovati...
mis'im stvarno...

Pa ti prijatelju imas mnogo visoko o/c-ovan sistem (275MHz QPB, ako je moja matematika koja je upotrebljena za dostizanje tih 3.6 GHz tacna)!?
U svakom slucaju postoji mogucnost da je zamena paste na kuleru urodila plodom, pa si uspeo izuzetno visoko da klokujes jezgro. Evo ja sam upravo pokusao na 550, ali vec u Trols Lairu pocinju da izbijaju artifakti i krajnji rezultat je jedva preko 11000.
U svakom slucaju, verujem da memoriju mozes jos da podignes, malo, ali obrati paznju na izbijanje artifakata.
P.S
nema potrebe da mi bilo sta dokazujes, niti ja a ni ti nemamo nista od toga!
Poz
Nedjo

Nedjo je napisao(la):
Pa ti prijatelju imas mnogo visoko o/c-ovan sistem (275MHz QPB, ako je moja matematika koja je upotrebljena za dostizanje tih 3.6 GHz tacna)!?
U svakom slucaju postoji mogucnost da je zamena paste na kuleru urodila plodom, pa si uspeo izuzetno visoko da klokujes jezgro. Evo ja sam upravo pokusao na 550, ali vec u Trols Lairu pocinju da izbijaju artifakti i krajnji rezultat je jedva preko 11000.
U svakom slucaju, verujem da memoriju mozes jos da podignes, malo, ali obrati paznju na izbijanje artifakata.
P.S
Poz
Nedjo
Slazem se potpuno sa tobom, da nemamo od toga nista, samo me je malo povredilo nepoverenje u prvom nastupu, nista strasno. Jezgro je islo na 600.25 MHz, ali je puko na prirodi i to na samom kraju gde je leptir na kamenu, tu sam imao 51 fps, ali ebi ga, mnogo mi je vruce u sobi, mozda je to razlog. Pokusacu sa modom u XT, siguran sam da ovj primerak ide za GPU preko 600,
a za mem. nisam siguran. Na 560/560 ama bas nijedan artefakt.
poz.

Nedjo je napisao(la):
P.S
Poz
Nedjo

Pa brate Nedjo, za taj klok (3,6GHz), mi intelovci kazemo da nam je default :d :d
I Meaculpa je odgovoran i ozbiljan covek koji sigurno nece da se sluzi nekim nedozvoljenim radnjama

Pozdrav

simpson H je napisao(la):
Pa brate Nedjo, za taj klok (3,6GHz), mi intelovci kazemo da nam je default :d :d
I Meaculpa je odgovoran i ozbiljan covek koji sigurno nece da se sluzi nekim nedozvoljenim radnjama

Pozdrav

Pa Boki, zar ne znas da je A64 napredniji procesor od Nortwood-a, a bogami i od Prescott-a? Citaj malo po benchu i po ostalim sajtovima, a ne veruj svojoj praksi, bre!

Salu na stranu, jeste naprednija arhitektura, ali u igrama sigurno vise dobijas za CPU od 200EUR iz Intelove fabrike nego za isti cenovni pandam iz AMD-a. Naravno, ko voli da kloka. Ko ne voli - eto mu ga AMD!

Pozdrav!

Zato sam ja prodao A64 3200+ pre cetiri meseca, jer nisam uspeo da prebacim rezultate postignute sa intelom, istom mem. i istom gr. kartom, valjda nova tehnologija, pa nisam znao.

:smoke:

student je napisao(la):
Naravno, ko voli da kloka. Ko ne voli - eto mu ga AMD!

Pozdrav!

Reci im reci, ali to je sekta :d . Nikada mi nece biti jasno, da kupe procesor koji ne moze 3GHz, pa onda mastaju o tome.

student je napisao(la):
Salu na stranu, jeste naprednija arhitektura, ali u igrama sigurno vise dobijas za CPU od 200EUR iz Intelove fabrike nego za isti cenovni pandam iz AMD-a. Naravno, ko voli da kloka. Ko ne voli - eto mu ga AMD!
A za 80 evra??? :p

ccc, ovi intelovci od svakog treda naprave kabare :d
Taj o/c nivo koji ste vi postigli je statisticka anomalija, a ne redovna pojava!

Pa naravno, imao sam do sada 5 Prescotta na raznoraznim testovima, i suma summarum kaze :
1.265MHz
2.249Mhz
3.248MHz
4.231MHz
5.223Mhz

Ovo i nije neki o/c moram da primetim. Sve je ovo radjeno na Epox i865 i i875P plocama. Videcemo kakve ce rezultate dati novi Socket za neki dan.

A sto je intel priznao da je P4 odradio svoje i sto se vracaju godinama unazad i predstavljaju nam opet procesor sa dva malo izmenjena PIII jezgra (Pentium M je dosta slicniji trojci, zar ne?). Najmanje pratim trziste procesora a jos davno sam rekao da je intelu bilo bolje da uradi PIII arhitekturu u manjem postupku i pumpa MHz. Posto ni to nije lako izvodljivo, postavice dva Pentium M jezgra i ponuditi novu generaciju procesora. Bar je to size Nedjinog teksta... I jednom kada Simps sa 4 GHz bude apgrejdovao na novi Intel od 2.5 GHz, bice nam smesno kada A64 budemo vozili na 2.6 - 2.7 ;)

Kamo srece da je to Intel mnogo ranije uradio, u mom kucistu bi se nalazio upravo Pentium M a ne ovaj (ne)srecni T'Bred :)

Morao sam da ponovo podignem windozu, sada se karta prijavljuje kao display
adapters, uredno. I odmah sam prebacio 12.095 markova, idemo dalje...
:whip:
sa manjim klokom CPU-a karta se bolje klokuje, znak da se karta dosta oslanja
na procesor, valjda. :trust:

Pozdrav

Jao Boki, bolje ne spominji da na stolu drzis iWill barebone, nije valjda da sa 150w napajanja overklokujes P4 na default :d

meaculpa je napisao(la):
sa manjim klokom CPU-a karta se bolje klokuje, znak da se karta dosta oslanja
na procesor, valjda. :trust:

Moguce je da je slabo napajanje, pa ne moze da izdrzi overklokovani PresHot i X800Pro? Ne sumnjam da si obezbedio dobro napajanje, ali pada mi to napamet...Inace 12000 u 3D Mark 03??? Nisam imao uopste predstavu koliko izvlace ove nove kartice...Ja mislio to ce biti tu negde oko 7-8k markova, kao i do sada - malo brze od prethodne generacije...Sta li onda radi nVidia, 25k 3D Markova, ako Ati izvlaci 12k? :d

nesharm je napisao(la):
Pa naravno, imao sam do sada 5 Prescotta na raznoraznim testovima, i suma summarum kaze :
1.265MHz
2.249Mhz
3.248MHz
4.231MHz
5.223Mhz

Ovo i nije neki o/c moram da primetim.

Primecujem i ja da nije neki O/C :d Mislim, da je to u rangu nekog 8086 XT-a...Mada ovaj na 5.223 MHz bi mozda potrerao DOS Navigator :d

PS: U stvari hocu da kazem da mi nije jasno sta znaci tih 5 cifara koje si postovao... :)

Poslednja izmena:
delimir je napisao(la):
Primecujem i ja da nije neki O/C :d Mislim, da je to u rangu nekog 8086 XT-a...Mada ovaj na 5.223 MHz bi mozda potrerao DOS Navigator :d

PS: U stvari hocu da kazem da mi nije jasno sta znaci tih 5 cifara koje si postovao... :)

Pogodio si za DOS Navigator. A ova tackica kod cifre sluzi da odvoji decimale od celog broja :d :d :d

delimir je napisao(la):
Jao Boki, bolje ne spominji da na stolu drzis iWill barebone, nije valjda da sa 150w napajanja overklokujes P4 na default :d

Pa jedan losiji primerak P4 2,66 u tom Iwillu radi na 3,06GHz stalno sa sve tih ubogih 150W.Obaska sto je unutra R9700, HDD 80GB 7200 i 512HyperX DDR434.
Kao sto vidis nema kod simpsona nista na default :d :d

delimir je napisao(la):
Moguce je da je slabo napajanje, pa ne moze da izdrzi overklokovani PresHot i X800Pro? Ne sumnjam da si obezbedio dobro napajanje, ali pada mi to napamet...Inace 12000 u 3D Mark 03??? Nisam imao uopste predstavu koliko izvlace ove nove kartice...Ja mislio to ce biti tu negde oko 7-8k markova, kao i do sada - malo brze od prethodne generacije...Sta li onda radi nVidia, 25k 3D Markova, ako Ati izvlaci 12k? :d
Pa, sto se tice napijanja :d imam Antec 430 truepower, a posto sam dwl. novi drv. ver. 4.7, dobio sam osetno bolje rezultate, sada sam na granici hall of fame sa 12.723 markova. Naravno sledi otvaranje svih 16 cevki, i idemo dalje :D
Pozdrav

Prilozi

• 12723.jpg
    12723.jpg
    33.3 KB · Pregleda: 100
Ima li smisla skidati 4.7 za 9800XT? Ako sve radi savrseno. Jel se dobija i tu neka optimizacija?
Hvala!

testthenext je napisao(la):
Ima li smisla skidati 4.7 za 9800XT? Ako sve radi savrseno. Jel se dobija i tu neka optimizacija?
Hvala!
Ako ne juris score, nema ako ti radi sve besprekorno. Ovo su ipak driveri u beta fazi iako je vec treca revizija.
Poz.

Pa jedan losiji primerak P4 2,66 u tom Iwillu radi na 3,06GHz stalno sa sve tih ubogih 150W.Obaska sto je unutra R9700, HDD 80GB 7200 i 512HyperX DDR434.
Kao sto vidis nema kod simpsona nista na default :d :d
Ima! HDD 80 GB 7200rpm :p

Vrh Dno