Šta je novo?

Nije neki problem ali smara.

Wuk

Čuven
Učlanjen(a)
24.12.2003
Poena
630
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 7800x3D @Arctic Freezer III 360
Matična ploča
ASROCK B650E Steel Legend
RAM
32 GB Kingston Fury Beast @6000MHz CL30
GPU
PNY GeForce RTX 3080 10GB XLR8
PSU
BeQuiet 1000W Platinum Straight Power 11
Kućište
Antec C5 ARGB
Monitor
LG 27GL850-B 2K IPS
Miš & tastatura
Keychron K2 Pro, Logitech G Pro X Superlight
Ostale periferije
LG OLED C1 55"
Mobilni telefon
Samsung Galaxy S25
Pristup internetu
  1. Optički internet
Formatirao sam hard ortaku i instalirao WinXp sp1. On me normalno pri dizanju sistema pitao sa kog harda da dize Win.Kada sam njegov hard izvadio Win me i dalje smara sa kog harda da dize sistem prilikom ukljucivanja.

Dakle kako to da sredim da vise ne smara (osim format)?

Cao.

start->run->notepad c:\boot.ini
pa obrisi ono sto mislis da je visak
ako je to odgovor na tvoje pitanje
ako ne, jel moze malo detaljniji opis problema

[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(1)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(1)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect

Ovo je iz boot.ini Sad cu da obrisem prvi red posto mi pre dizanja ponudi dva winxp i odbrojava 25 sec. prvi je bio njegov a sad je missing pa je valjda i u boot.ini prvi njegov hard.

Zar nije lakse da odes u sistem properties>advansed>startup and recovery i samo izaberes koji hoces i stavis timeout 0.

nIce Cream je napisao(la):
Zar nije lakse da odes u sistem properties>advansed>startup and recovery i samo izaberes koji hoces i stavis timeout 0.

Istripovao se do jaja nije hteo uopste nista da dize te sam stiskao f1,f2 f3 celu tast. :) pa mi je ponudio sta da digne ali tek pod pritiskom (na tastaturu).

Umesto toga promenih default=multi(0)disk(0)rdisk(1)partition(1)\WINDOW S
u 0.
Sad sljaka.
Pozdrav

To se desilo zato sto si bio izbrisao pogresnu stavku, jer to 0 i 1 su bile oznake diskova.

Vrh Dno