Šta je novo?

Nije mi jasno, pomoc..

mohikanac

Slavan
Učlanjen(a)
22.04.2005
Poena
319
Trenut imam dva procesora kod sebe Semprona 2800+ 64bit BX

Prvi je proizveden u Kini(to pise dole nesto na Asa... in China) i nema sanse da ga klokujem 2400 na DFI ploci uz svo podesavanje parametara pri 1.6 za CPU 😡

Drugi Cpu na prvi pogled identican,ali pise Malaysia i klokuje se koliko hoces na def. naponu...

kad sam citao sve vase pohvale vezane za doticni sempron nisam znao da ima dve "vrste".... :wall: mislim da to niko nije spominjao!!

Stvarno mi nije jasno o cemu se radi...

Daj tacne oznake sa oba procesora, ako imas digitalni aparat uslikaj ih sa obe strane pa okaci.

...

Problem je sto nemam pastu, i zbog toga ne mogu da ocistim CPU za slikanje...nisam ja valjda prvi uocio ovo??? 😡

Pa ovaj sto se oc "koliko hoces" je verovatno BX, a drugi nije. Kupi pastu pa vidi. I kakav si to overclocker a nemas ni pastu kod sebe. 😀

mohikanac je napisao(la):
Trenut imam dva procesora kod sebe Semprona 2800+ 64bit BX
Kaze covek BX. Vidi da promenis naslov threada, dodji do paste i postuj sve podatke sa CPU. Ako ima jos takvih iksustava-potencijalno vrlo zanimljiva stvar.

...

Ok, sutra pazarim pastu i menjam naslov...saljem slike!!!
jos je i ovaj "kinez" kupljen u "dobroj" firmi na NBGD-u kod Merkatora(necu da imenujem samu firmu jer mislim da nije dozvoljeno)

pozdrav

Posto je u pitanju jedan primerak kineskog procesora
trebalo bi probati jos takvih procesora pa tek onda izvesti zakljucak.
Ako se ljutis na "dobru" firmu samo zbog toga sto ti je prodala
sempron 2800+ koji nece da radi na 2.4GHz, ljutis se neosnovano.
Fabrika i prodavac kazu da taj procesor treba da radi na 1.6GHz, 50% overclock
se ne garantuje i ako je kod ovih procesora to cesta pojava.
Tako da ono "necu da imenujem ......." izgleda kao prozivka a ona nije na mestu.

Ako se zaista dodje do zakljucka da se cpu assy in china stvarno losije klokuje,
to se moze koristiti kao savet drugima koji sa oc namerama kupuju sempron s754.

Poslednja izmena:
...

Nije samo pitanje koliko se klokuje vec me plasi da nije neki skart primerak...
Da ljutim se na doticnu firmu AKO je stvarno uvezla skart iz Kine jer "lupam" to je bilo povoljnije...

A koliko vidim niste ni vi znali da ima china i malaysia ...

Ja mislim, ponovicu jos jednom, da je stvar u tome da taj "los" primerak nema BX steping i da se zbog toga losije oc od onog drugog. Nebitno je gde je napravljen. Nema potrebe da se ljutis na nekog ako si ti(ili ko vec) pogresio pri izboru cpu-a(nisi obratio mozda paznju na ovo BX) a i sto kaze Tarmi Ricmi niko ne garantuje siguran oc . Nego videcemo sta kaze kada poskidas oznake.
Mozda i ja gresim, mozda je i to neka losa serija, videcemo. To bi verovatno bio prvi,koliko ja znam, primerak na forumu da nece da se clockne za prosek.

Навео је још првом посту да су степинзи оба Bx.

...

Evo ti A64info mislim da se tamo vidi revizija...

Prilozi

• Snap1.webp
    Snap1.webp
    78.6 KB · Pregleda: 69
Testiran jedan primerak => skart serija (kuku meni ne klokuje se)

Oakvo zakljucivanje nije na mestu !

Da li procesor radi na 1.6GHz, ima 256KB L2 cache-a i stabilan je na toj frekfenciji ?
Ako je odgovor da i procesor ne pravi probleme ..... prica je gotova.
Moze samo neko da doda neki konstruktivan predlog vezano za sam OC
kineza.Garanciju si dobio pretpostavljam, pa onda ako ne radi na 1.6GHz
kako treba tada mozes da se zalis ali opet ne i da se ljutis.

Ja stvarno nisam znao da postoje kinezi i malezijci 🙂D procesori naravno)
jer je meni to totalno nebitno.
Ljutnje i zalbe na uvoznika trenutno mogu da idu samo zgradi vodovoda 😀

Ako ti je cilj 2.4GHz, tu je uvek s754 A64 3700+, valjda sam potrefio PR oznaku

...

ne, cilj je 2.8 😀
nije to poenta...

Ovo pisem i zbog ljudi koji se pale citajuci postove i pazare DFI+Sem. i naravno da ocekuju "sigurnih" 2.4 , znaci treba obratiti paznju i izneti svoja zapazanja!!!

a ko ti garantuje "sigurnih" 2.4.... to je overclock 😉

4 Mohikanac:

Sve je to OK ali ti donosis zakljucak na osnovu samo jednog Assy in China
procesora.Treba probati 20-ak komada iz dve tri razlicite ture uvoza pa onda
zakljuciti

Poz

U najavi mu ne naleze hs kako treba. To china/malazija/indonezija nema veze. Dalje na 1.6V moj nece ni da mrdne al na 1.7 vec ide podosta, tek na 1.85 pokazuje sta zna 😀, tako da probaj i to.

Nazad
Vrh Dno