Šta je novo?

Nije los rezultat,ja mislim???

moca87

Slavan
Učlanjen(a)
07.01.2007
Poena
330
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5 5600G & Noctua NH-U9S
Matična ploča
Gigabyte B450 I AORUS PRO WIFI
RAM
Kingston Renegade 2x16Gb 3600MHz
Storage
Corsair MP510 240Gb & WD RED 4Tb
PSU
FSP Hexa 350W
Kućište
HP 490 G2
Miš & tastatura
Xiaomi & Logitech K360 wireless
Dokle mogu da podizem voltazu za memoriju,trenutno je 2,2V?Bice bolje kad kupim bolje hladjenje za CPU,a mozda i za memoriju.
BTW Jel moze hladnjak za DDR1 na DDR2 jednostrani ili jednostavno da stavim neki vent da duva preko memorije?

Poslednja izmena:
Ljudi dajte neki odgovor,molim vas.

Ako si pocetnik rezultat je ok. Memoriju si posteno nasvirao i tesko da ona moze nesto puno preko, medjutim procesor moze vise sigurno. Probaj da oboris delilac za mem da ti bude /6(667) pa ako hoce tako da radi probaj da stignes do ~2900MHz za procesor mem ce ti biti ~480, probaj da je malo vise zategnes i onda ces bitno popraviti rezultat. Ne znam koliko si obratio paznju na tweak-ovanje wina ali znaj da je i to vrlo znacajno za rezultat.

:wave:

Pokusavao sam vise da kloknem proc ali nece sigurno,uleteo mi je los primerak.Mozda ce i moci na nekih 2700 kad skupim pare za bolje hladjenje,mada cu morati da podizem mnogo voltazu za njega,a do tada bi da se igram sa memorijom,zato sam pitao dokle da podizem voltazu za nju.Kad sam uzeo komp uspeo sam da dodjem do 2700 ali to nije dugo potrajalo pri 1.675V jer se restartovao,a ja nisam hteo dalje da probam zbog hladjenja.Sto se tice win-a,planiram da probam XP 64 za koji dan,jer ovaj win je otisao u k...c pa kad vec instaliram reko da probam ovaj.
Edit: sad sam video u tabeli,ne mogu vise da dizem memoriju zbog procesora...a ja se bas nadao

Poslednja izmena:
Probaj sa zategnutijim tajminzima za memoriju dobices sigurno bolje vreme na spi32.

Cini mi se da je to mnogo struje za cpu. I probaj ovo sto ti Dekara kaze za memoriju. Trebalo bi da da na toj brzini cpu radi sa minimalnim podizanjem voltaze. Pogledaj moju masinu , bez dizanja vol. na cpu.

Imam los primerak procesora pa zato radi na toj voltazi,sad sam kupio Hyper TX pa sam ga dogurao do 2700MHz na 1,7V i procitao sam ono za tvikovanje Super Pi-a i dobio sam ovaj rezz.Memorija je bila prilicno ne stabilna na 2,3V,a ja nisam hteo da vise povecavam voltazu,tako da mi je za svaki dan 2600MHz na 1,575V i memorija na 860MHz cini mi se.
Zaboravih,ne znam zasto ali CPUZ mi ne cita voltazu kako treba,mozda zbog novog windows-a.

Poslednja izmena:
si probao proc sa voltazom na 1.85V ?

Pa probao sam na 1.725 i nije hteo da se upali na 2745,pa nisam hteo vise,ne znam koliko moze da izdrzi?Kad vec spominjemo voltaze,koliko smem za memoriju,isao sam do 2.3,a i koliko za chipset,default je 1.5,mada za chipset mi nece trebati,jer nema potrebe da toliko dizem fsb?

kako mozes reci da je los primerak procesora, to sto ne obara neke rekorde i nije neki vic.

Uostalom uporedi radnu i default frekvenciju i dobije prilicno dobar odnos, zar ne.

Malo je preterano ocekivati da procesor radi na duplo vecoj frekvenciji od default-ne.

Pa mnogima radi sa default voltazom ili sa veoma malim dizanjem voltaze na 2600MHz,a kod nekih ide i do 3GHz.Nije los primerak ali ja bih zeleo da je malo bolji.

Imam piatnje vezano za maticnu plocu.Da li je to novija verzija poznate Ultra-e MII ali samo sa jednim x16 PCIex slotom i sa NF550 chipsetom umesto Nforce4 Ultra-e?
Kakav joj je bios i kakav je Layout ploce(u porednju sa vec navedenom Ultrom MII)?

Hvala

Poslednja izmena:
Svaka cast za OC rezultate, ali moj savet ti je da CPU ne drzis dugo na voltazama preko 1,6v... slazem se, sve u stvar nauke ( citaj: manje para, bolje performanse ), ali tako se drasticno smanjuje radni vek... lepa voltaza za fsb ti je do 1,75 ali je to gornja granica!!! Sve u svemu, pazi sa voltazama - licno iskustvo! ;) :D

Probao sam do 1,85V ali ne dobijam ono sto sam hteo,na toj voltazi 2800MHz,a SuperPi ne moze bolje od onog rezultata,ili ne moze uopste,prijavljuje neke greske.Inace prso mi je HDD od klokovanja,dok se podizao sistem par puta zabode i ja restartujem i pao mi je win i jos mi se izgubila D particija,ali taj problem sam resio.

Da ne otvaram novu temu,sinoc sam pokusavao da zategnem malo memoriju,radila je na 745MHz i 2t,4,4,4,12,14 pocnem da smanjujem,kad sam dosao do 1t,3,3,3,10,12 komp vise nije hteo da se upali,a proc je radio na 2600.Uradim ja clear CMOS i nista,uradim par puta ponovo,opet nista.Izvadim RAM ono pisti,menjam slotove i nista se ne desava.Vadio sam i proc ali opet nista.Nece da se upali,samo je crn ekran i ne cuje se ono PIP kad se upali,a ona zelena lampica na kucistu samo treperi,bez prestanka.Sta je crklo?

Da ne otvaram novu temu,sinoc sam pokusavao da zategnem malo memoriju,radila je na 745MHz i 2t,4,4,4,12,14 pocnem da smanjujem,kad sam dosao do 1t,3,3,3,10,12 komp vise nije hteo da se upali,a proc je radio na 2600.Uradim ja clear CMOS i nista,uradim par puta ponovo,opet nista.Izvadim RAM ono pisti,menjam slotove i nista se ne desava.Vadio sam i proc ali opet nista.Nece da se upali,samo je crn ekran i ne cuje se ono PIP kad se upali,a ona zelena lampica na kucistu samo treperi,bez prestanka.Sta je crklo?

Svaka cast, imas srca. Ako budes imao dovoljno para bice od tebe veliki OC-er.

Svaka cast, imas srca. Ako budes imao dovoljno para bice od tebe veliki OC-er.

:d :d :d
Bio sam u servisu,ostalo je da pogledaju da li je procesor ili ploca,mada ja tipujem da je ploca,jer sam preko nje smanjivao brzinu ventilatora na 1600rpm,a inace radi na 4800,mada sve je moguce.
Moracu da zbudzim nesto da bi usporio taj ventilator.Sta mislite koliko mu je otpora dovoljno da se uspori?Specifikacije su 12V;12,5W;1A.
Edit: Ploca je crkla.

Poslednja izmena:
Zakljucili smo (ja i momci gde sam kupio ostatak kompa) da je zbog onog ventilatora crkla ploca,ja zvao HG spot-servis da pitam kad mogu da donesem,kad mi onaj lik sa kojim sam pricao ko iz topa kaze "serviser je trenutno na godishnjem odmoru,tek za nedelju dana ce moci da se radi nesto" i jos plus koliko im treba da mi zamene,ijao smoricu se bez kompa.Jel ima neko da mi iznajmi neku plocu?
Zakljucak : ne povezujte jake ventilatore direktno na plocu nikako.

Nazad
Vrh Dno