Šta je novo?

Nije iluzija, sve veći broj proizvođača smanjuje broj kamera, napuštajući ideju da više kamera automatski znači bolji telefon

Benchmark

Znamenit
Učlanjen(a)
11.09.2006
Poena
1,385
broj-kamera-na-telefonu.webp

Nije iluzija, sve veći broj proizvođača smanjuje broj kamera, napuštajući ideju da više kamera automatski znači bolji telefon​

Proizvođači pametnih telefona se sve manje oslanjaju na sistem višestrukih kamera, a prosečan broj kamera po uređaju se sve više smanjuje

Kompletan članak: https://benchmark.rs/vesti/uredaji/...a-vise-kamera-automatski-znaci-bolji-telefon/

Nekad smo imali jednu kameru pa su oni dodali jos jednu a mi odma požurili da kupimo da ne ispadne da nosimo stari model.

Sad će da smanje broj kamera, a mi ćemo da požurimo da kupimo da ne ispadne da nosimo stari model.

Ja sam uvek za to bio da telefon ima jednu kamera, ali da se smanji i cena telefona, a ne da ostane ista. Ušteda bi bila velika za proizvođača, ali ćemo videti da li će to biti tako. Bolje tu jednu da nabudže da bude još bolja i taj slobodan prostor unutar telefona gde su bile stare nekako iskoriste za to, nego da guraju više kamera koje se realno dosta manje koriste ili nikad kao što je slučaj sa mikro kamerom za slikanje izbliza.

Tako će i biti na kraju, telefon bez kamere, bez AI, bez nekih opcija uz priču... Prvi jednostavan telefon bez ovoga, bez onoga, čist android bez raznih servisa u pozadini, manje troši bateriju, nema grbu sa zadnje strane zbog jedne kamere... i opa, cena 800e i više. :D

Potrošio se stari hardver, pa ne mora da se ubacuje u nove modele...

Nazad
Vrh Dno