Šta je novo?

Ni da mrdne

FilipV

Cenjen
Učlanjen(a)
07.06.2009
Poena
169
Ovreklokovao sam CPU: AMD Athlon x2 7750BE, tj.podigao mu množilac sa 13.5 na 15. Resetovao se i posle toga ništa, upali se, izbaci logo matične i onda sve crno. U bios ne može da se uđe, pokušao sam preko USB-a da updatujem bios, neće ni to. Otvorio sam kućište i u njemu crveno svetli LED_D1 i LED_D2 i nađem u uputstvu za matičnu da kad to svetli-Abnormal:CPU/Chipset error.

Jer postoji neko rešenje?

Resetuj bioos. Na ploci pored baterije imas jumper. Nadji u knjizici tu stavku, ako ve ne znas kako se radi.

Uspeo sam da resetujem, zatim sam updatevao bios i na kraju uspeo da podignem win.

Ali sam sad naišao na problem da mi sppedFan pokazuje da mi je temp1 89 C. Ostale temp.su dobre. Jer ima ovo nekakve veze?

To je velika temperatura ako je tacna. Otvori kuciste, upali racunar i prste savi na limeni deo od kulera, tj. hladnjaka i vidi da li je hladnjak vreo. Proveri i da li se uopste vrti ventilator na istom. Ukoliko je hladnjak radi i ako je hladan ili mlak, moguce da novija revizija biosa baguje i da ne pokazuje lepo temperaturu , ali isto tako je moguce i da ti sad speed fan laze. Preisntaliraj speedfan i skin realtemp pa proveri temperature. Inace to su idle temperature i ako su tacne, mnogo su visoke. O load necu ni da pricam.

mogao si i u profilu da popunis "moja masina", pa da znamo sta imas i sta moze da bude problem.

Poslednja izmena:
Cim sam upalio komp.odmah je pokazivao da je temp.89, tako da verovatno laže. Probao sam da instaliram RealTemp ali kaže da moj CPU nije podržan.
Kloknuo sam CPU na 3GHz, podigao množilac na 15 i NB na 2.2Ghz i pustio da radi Orhos small FFTs i rez. nakon 1 sata rada su u attachmentu.

Da li mi usput možes reći da li mi je sa memorijom sve ok, u pitanju je 1 slot od 2GB DDR2 KingMax 1066MHz, tj.da li bih i to mogao malo da ubrzam?

Prilozi

• novooo.JPG
    novooo.JPG
    115 KB · Pregleda: 45
skini everest i vidi ocitavanja u njemu, a mozes da pogledas i u biosu pod stavkom healt ili tako nesto.

Speedfan ti baguje. Ocitao ti je samo jedno jezgro(core) i na njemu je dobra temp.

Poslednja izmena:
Uradio sam u everestu stability test, rez.su u attachmentu i mislim da je sve ok sem ovog naglog skoka temp.CPU?

Možeš li još da pogledaš u prethodnom postu slike CPUZ-a, da li sam dobro OC memoriju?

Prilozi

• temp.JPG
    temp.JPG
    247.4 KB · Pregleda: 36
  • cool.JPG
    cool.JPG
    239 KB · Pregleda: 32
  • volt.JPG
    volt.JPG
    246.4 KB · Pregleda: 38
  • stat.JPG
    stat.JPG