Šta je novo?

nForce_2.03-WHQL problem sa ZVUKOM na NF7-S

dovla1

Čuven
Učlanjen(a)
06.03.2003
Poena
619
Imam problem vezi sa zvukom u win98se - zvuk kao da secka - u winampu brojac sekundi skace sa 4 na 6 8 10 14 itd a zvuk se cuje samo na sekundu, tako da npr pesma od 2 min traje manje od minuta!

U igrama zvuk radi savrsheno dok kad pokusam da pustim neku mp3 pesmu on secka.

Isto tako kad instaliram nove 2.03 drv pomeri mi se com za modem tako da modem nije u stanju da prenosi podatke.Konektujem se normalno i sve to ali kad pokusham da idem na internet ili da skinem poshtu modem samo ceka i ne radi.

Da li je ovo do ploce pa da je zamenim ili je do dravera [jer pod 2.00 je baram modem ok - barem sam mogao da napishem ovaj post :) ], ili je mozda do win98se?

Malo sam procunjao po kompu i uvideo da mi je modem bio u konfluktu sa grafickom tako da ovaj problem nije do drajvera vec do dodeljivanja IRQ-ova - tako da modem radi sa novim 2.03 drv.Naime procitao sam u manualu da SATA sheruje IRQ sa 1 i 5 PCI-om - stim da verujem da i graficka sheruje 1 PCI.

Nvidia nForce Audio Codec Interface mi je na istom IRQ-u sa NVIDIA nForce PCI system menagmentom

Sata mi je na istom IRQ-u sa USB 2.0 Enhanceed Host Controllerom

NVIDIA nForce MCP Audio Processing Unit mi je na istom IRQ-u kao i Standard OpenHCI USB Host Controller

Pa je mozda negde tu problem?

tnx

Sad sam pustio neku *.mid muziku i ona se cuje normalno - ovo postaje sve enigmaticnije...
Znaci samo MP3 nece da pusta normalno .... nego ubrzano uz seckanje.

hm

Provalio sam problem sa zvukom ->

My Computer -> Control Panel -> Multimedia -> Playback [Advanced Properties] -> Performance -> Hardwere acceleration :mora da bude na none ili na Basic acceleration

U drugom slucaju se deshava ubrzanje pesme i preskakanje i seckanje.

Da li ovim gubim u performansama ili u mozda iskljucujem neke stvari?

tnx

Problem je reshen i zamenom u istom prozoru Preferred device na

-Game Compatible Device ili Voice Modem Wave

Jer moze neko da mi kaze shta sve to znaci?
Da li mi je integrisana zvucna pokvarena ili je mozda do drajvera za win98?

tnx

e svaka cast pa ti ovde sam sa sobom se lepo ispricao... :)
nego... imam donekle slican problem
Na Abit NF7 obicnoj bez SATA verzija 1.0 i WinXP prilikom pokusaja da pokrenem Nvidia nForce Control Panel prijavljuje mi gresku: Failed to initialize the NVIDIA audio driver! Please install and try again
inace radi i muzika i igre ali nemam panel za podesavanje...
ima li neko slicnih problema ili caku kako resiti ovo...?

trinitrol je napisao(la):
e svaka cast pa ti ovde sam sa sobom se lepo ispricao... :)
nego... imam donekle slican problem
Na Abit NF7 obicnoj bez SATA verzija 1.0 i WinXP prilikom pokusaja da pokrenem Nvidia nForce Control Panel prijavljuje mi gresku: Failed to initialize the NVIDIA audio driver! Please install and try again
inace radi i muzika i igre ali nemam panel za podesavanje...
ima li neko slicnih problema ili caku kako resiti ovo...?
Ali stvarno, coveku je sigurno bilo dosadno, pa ajde malo da prica sam sa sobom...:D

Nego da se vratimo problemu...

Kao prvo, koji DirectX imas u WIn XP ?

DirectX je prvo bio cini mi se 8.1b koji dolazi uz XP sa SP1 ispravite me ako gresim a i sa njim se javljao isti problem, sada drzim 9.0 mada mi prijavljuje DirectX 8.1 or better...graf. je Abit Siluro GF4Ti 4200 ako ti to nesto znaci...ja ipak mislim da je do drivera...instalirani su standardni uz plocu...ima li novijih?

Ja sam imao isti problem, dok nisam instalirao DX9.
Skinuo sam najnovije drajvere, ali sad mi se pojavio novi problem, prilikom igranja i gledanja filmova stalno se resetuje komp.
Danas cu malo eksperimentisati sa DX i drajverima, ali mislim, da su drajveri u pitanju.
Pisao si da si dobio 2.03 drajvere sa plocom, skini starije drajvere, pa probaj sa tim.

Mozda sam se slatko napricao ali to nije otklonilo moj problem :(

Smanjivanje akceleracije i menajnje audio device-a uzrokuje nestabilnoshcu u igrama i tatalna odsutnost EAX-a [razumljivo]

Problem jos postoji pa ako neko moze da pomogne nek postuje :)

tnx

MoDMasta,

I just ran across this while trying to help someone else with the problem you're referring to.

There are 2 fixes that I know of.

1. Lower your audio hardware acceleration setting all the way to the left (None or disabled).

2. Download and install the WDM Win98 hotfix. I haven't tried this yet, but I've read it works. I just found the link a few minutes ago.

ftp://ftp.aopen.com/pub/driver/mb/a...5/qfe242937.exe

Here's a couple of links from where I found the information.

http://www.amdforums.com/showthread...ight=WDM+hotfix

http://www.amdforums.com/showthread...ht=audio+hotfix

http://www.amdforums.com/search.php...rder=descending

This hotfix is needed for Win98SE.

Nazad
Vrh Dno