Šta je novo?

nForce4 sa AGP slotom ?

jazzy

Slavan
Učlanjen(a)
07.01.2006
Poena
301
Posto nisam mogao da nadjem nigde ovu varijantu zamolio bih samo da mi neko preporuci plocu S939 za Athlon-a 64 3000+ Venice , naravno da ima AGP slot posto grafiku ne bi menjao (Ati 9600 XT)

Unapred zahvalan

Poslednja izmena:
Sumnjam da ces naci tako nesto :) Sigurno postoji neka nForce 4 XYZ ploca sa AGP slotom, ali ja to ne bih uzimao i ne verujem da ces naci tako nesto kod nas na trzistu. Znaci moras da menjas grafiku ako hoces da stavis taj venice ili mozes kupiti neku plocu sa integrisanom grafikom...

Znam za Gigabyte GA-K8NSC939, nForce3 250, S939, FSB2000, AGP8,4xDDR400,
5xPCI, SC, LAN, 2SATA, 2PATA, RAID
Nije nForce4 ali bar "guta" CPU i VGA pa ako neko ima nekog iskustva sa ovom plocom ili ima predlog za drugu neka kaze pls :)

Btw, thx Dorry

Pozdrav

Pa sumnjam da ćeš naći nešto tako (u stvari sam siguran), možda neki ASRock (mada ga i nema nešto na našem tržištu, a i da ga ima preporučio bih ti da ga zaobiđeš). Pa glavna prednost NF4 nad NF3 jeste pci-e. Mada koliko ja znam postoje pci-e to AGP adapteri (mada opet sumnjam da ćeš naći nešto tako kod nas). Moja preporuka bi ti bila da utopiš tu 9600xt, i da uzmeš neku pci-e karticu (nove serije GF6, i Rx, koštaju manje u pci-e varijantama, nego u AGP).
A da a što bi bezveze uskratio sebi PCI-E, kad već uzimaš ploču za Venice-a.
Pogledaj samo malo na ovom forumu, i videćeš da ljudi furaju 64bit Semprone na NF4 pločama. Razmisli malo ako sada uzmeš NF4 ploču, imaćeš mogućnosti za upgrade u budućnosti, a sa NF3 si se uskratio za to u startu. R9600XT više i nije neka kartica (znači nije vredan uskraćivanja PCI-e).

Poslednja izmena:
jazzy je napisao(la):
Znam za Gigabyte GA-K8NSC939, nForce3 250, S939, FSB2000, AGP8,4xDDR400,
5xPCI, SC, LAN, 2SATA, 2PATA, RAID
Nije nForce4 ali bar "guta" CPU i VGA pa ako neko ima nekog iskustva sa ovom plocom ili ima predlog za drugu neka kaze pls :)

Btw, thx Dorry

Pozdrav

No problem ;)

BTW, Poslusaj sta je rekao Masterchief i sve ce biti u redu :smoke:

Poz :wave:

a ja bih ti preporuchio, ako bash ocesh da imash agp grafu, msi k8n neo2 platinum (nforce 3 ultra chipset). kod mene se stvarno pokazala odlichno i pri oc-u i pri svakodnevnom radu.

ali razmisli josh jednom da li ti se isplati kupovati agp plochu ? kad vec menjash celu platformu pradaj i grafichku i uzmi neku pci-e. ne znam zashto si bash trazio nf4 plochu sa agp-om ? razlika u performansama izmedju nf3 i nf4 skoro i da nema.

Ma dajte ljudi, potpuno je besmisleno žrtvovati i PCIe, i NF4, kao i sve blagodeti progresa zbog jedne najobičnije 9600XT koja nikad nije ni bila više od srednje klase kartica, a sad je na nivou najsporijih za PCIe.

Kakav crni AGP, sve škartiraj. Za jeftinije pare od tvoje 9600XT možeš uzeti X550 koji se da nasvirati na takt tvoje bivše kartice. Košta oko 70€. Ako se već otvaraš za Venice, glupo je uzeti bilo šta ispod 6600GT, sem ako baš nije frka sa finansijama. Mišljenja sam da taj XT možeš da prodaš i za više od 70€, ima ljudi koji nemaju za full upgrade, pa bi im legla tvoja XT ko kec na jedanaest. Prema tome, pamet u glavu, sve škartiraj i obraduj svoje kućište NF4+Venice+PCIe.

Asrock Dual s939 SATAII kao opcija ako se nema para, a gleda se na PCI-E podršku s vremenom. Ploča je skroz jeftina, layout baš nije naj naj, al još nitko o njoj nije pisao bez pohvala. Jedina ploča na tržištu koja nativno podržava i AGP i PCI-E, što znači bez problema sa kompatibilnosti graf. kartica ili eventualnog pada performansi.
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?s=&threadid=28517
http://www.techpowerup.com/reviews/...939Dual-SATA2/1
http://www.anandtech.com/mb/showdoc.aspx?i=2524
http://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=355&num=1

Poslednja izmena:
jazzy je napisao(la):
Posto nisam mogao da nadjem nigde ovu varijantu zamolio bih samo da mi neko preporuci plocu S939 za Athlon-a 64 3000+ Venice , naravno da ima AGP slot posto grafiku ne bi menjao (Ati 9600 XT)

Unapred zahvalan
К'о што су ти људи овде већ рекли, ако ти је примарно играње глупо је упарити једну такву слабију графичку и један тако јачи процесор, плус што ако останеш на AGP смањује ти се могућност upgrade и кад будеш желео нову графичку што би могло да буде за који месец с обзиром шта имаш мораћеш ил' да узмеш нешто половно из серије 6x00 ил' још у горем случају да продајеш плочу коју сад планираш да купиш.

Poslednja izmena:
jazzy je napisao(la):

Unapred zahvalan
- nForce4 je po svojoj prilici PCI-express chipset. Postoje kojekakve bridge kombinacije ali to radi jako lose. Bolje kupi onda nForce4 plocu i lepo prodaj tog Atija dok mozes jos neku pristojnu kintu da izvuces za njega osim ako nisi emotivno vezan :d

- nF3 po svojoj prilici je AGP chipset. Pristojna ploca sa AGP slotom za S939 je Microstar K8N Neo2 FX. Kosta oko 85 € i bolja je od VIA ploca.

- postoje i kojekakve VIA K8T800 pro kombinacije koje rade sa AGP karticama, kao i Ali Uli - na primer Abit AV8 koristi VIA K8T800 pro chipset i nije uopste losa ploca bazirana na tom cipsetu, ali tesko da ces kloknuti Athlonov HTT na preko 270-280 Mhz na toj ploci, a Venice 3000+ moze to mnogo bolje.

Poslednja izmena:
Vrh Dno