Šta je novo?

nForce SoundStorm zeza na Win-u

clown

Slavan
Učlanjen(a)
01.01.2007
Poena
319
dakle: plocha je abit nf7-s, ima pomenuti chipset i integrisanu zvuchnu..

zvuchnici su Altec Lansing sa sfx tehnologijom, zadovoljan sam samim zvuchnicima..

na Slackware Linuxu sve lepo shljaka, valjda sam lepo podesio driver i ostale komponente...

medjutim, na windows sistemu, u poslednje vreme primetno je loshiji kvalitet reprodukcije
mp3 fajlova, i to onih koji su kodovani sa vishe bita!

Ima li neko predlog koji driver da trazim za Win, il da kupujem neki Audigy?

Otkad je SoundStorm Hi-Fi?:D
Ja ti preporucujem kupovinu Audigyja. Imam nf7-s i davno sam ubacio Live! i razlika je bila velika.

probaj da reinstaliras drajvere za maticnu, meni je to svojevremeno pomoglo za pucketanje i shtucanje

hvala...

javljam shta sam uradio..

Dzaba, mozes da instaliras i reinstaliras koliko hoces, taj SoundStorm je krsh i nikada neces imati dobar zvuk (naravno zavisi sta ko podrazumeva pod "dobar"). Kazem ti, imao sam ga i kada sam ubacio Live primetio sam ogromnu razliku.

Dzaba, mozes da instaliras i reinstaliras koliko hoces, taj SoundStorm je krsh i nikada neces imati dobar zvuk (naravno zavisi sta ko podrazumeva pod "dobar"). Kazem ti, imao sam ga i kada sam ubacio Live primetio sam ogromnu razliku.
a ja sam ubacio Audigy2 i nisam primijetio bog zna kakvu razliku :d SoundStorm je, AFAIK, nabolja integrusha ikad :)

Jeste SoundStorm najbolja integrusha ikada, sa tim se slazem, ali kada sam spojio izlaz sa kvalitetnim hifi pojacalom na kojem su kvalitetni hifi zvucnici, veruj mi, razlika je ogromna izmedju SoundStorm-a i Live-a!

pretpostavka da clown nema Hi FI setup :p

Pa ako cemo tako onda ni LIVE nije bas neki Hi-Fi....

Ako pod Linuxom radi kako ti odgovara, a pod winom ne radi, onda svakako pokusavaj sa driverima (ima ih hvala bogu puno raznih verzija, pa probaj mozda i neke starije mozda ti budu radile bolje nego ove novijeg datuma) a sa druge strane mozda je problem u samom reprodukovanju MP3 playera....

Kojim programom pustas MP3 iz Win-a?

No svakako se kvalitet zvuka ne meri pomocu MP3, ali ako sve radi pod linuxom mora davati priblizne rezultate i win...

Turbo

Evo ja juče pređoh sa Creative 5.1 Live! na Audigy 2, i sa Altec Lansing 5100 se razlika primeti još kako. Imam i dvosistemske HI-FI zvučnike (sam pravio, ono, Sal zvučnici i skretnice, kutija medijapan....), i naravno da se primeti. Zvuk je generalno "oštriji", bas je bolji. O igrama da ne govorim, kvalitet zvuka je bolji, podržava više efekata i kanala, i naravno jede kudi kamo manje procerskog vremena.
P.S.
Moram da odem u off topic: Ne mogu da razumem one ludake sa nadrkanim C2D procesorima i besnim grafičkim koji se igraju i slušaju muzika na ubogim integrušama.

Poslednja izmena:
neka integruse, nego zvucnici od 15e :d

Nazad
Vrh Dno