Šta je novo?

nForce problemi

• Začetnik teme Začetnik teme beagle
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

beagle

Cenjen
Učlanjen(a)
14.04.2009
Poena
170
Htedoh da instaliram novi ForceWare drajver na moj sistem (Win7 x64) i odradim uninstall iz control panel-a i poteram driver sweeper da ocisti ostatke... I greskom obrisem nForce drajver! Skinem sa neta novi drajver, i kad pokrenem instaler, sve sto mi nudi je storage drajver. Sad vise ne mogu da ocujem graficku kartu zbog toga, a i perfomanse u igranju su mi opale. Sta mi je ciniti?

Prosao si isto kao i ja, samo sto sam ja menjao grafu 🙂
Obrisi SVE Nvidia drajvere (i za graficku i za plocu), poteraj driver sweeper, i onda sve nanovo. Jedino moguce resenje.

Poslednja izmena:
Prosao si isto kao i ja, samo sto sam ja menjao grafu 🙂
Obrisi SVE Nvidia drajvere (i za graficku i za plocu), poteraj driver sweeper, i onda sve nanovo. Jedino moguce resenje.

Eh, da nisam probao 🙂

Znaci, iz control panela ocistim apsolutno sve sto ima veze sa nvidia-om i poteram sweeper, medjutim kad hocu da instaliram drajver, nece. Probao sam nekoliko verzija, cak i zvanicne, sa Gigabytovog sajta i nece.

Ako nije problem, jednostavno obori win, i polako sve nanovo 😉

Ako nije problem, jednostavno obori win, i polako sve nanovo 😉

Jeste problem. Za svaku sitnicu moram da obaram win. Kad ce bre vise da skrpe taj OS? 😀 Linux mogu godinama da koristim i da ne moram da ga reinstaliram (i dalje mi treba win, ne mogu bas sve da provucem kroz wine).

Ma i ja sam ispao glup, uvek pravim bekap sistema, medjutim za 7icu nisam "sejvovao" (posto je bila u test modu, da vidim dal vredi menjati XP), i ponovna reinstalacija bi potegla ponovno instaliranje (velikih) programa, prilagodjavanje itd. Radije bih to popravio (a mora da moze, nekako).

Sta se ti bunis, ja svakih nedelju dana obaram sistem. Ne mrzi me uopste 😀
Izgubim 1h, ali opet sa time ispunim vreme. Radim to i kad mi je dosadno 😀

Menjaj W7 za XP, momentalno. Ja bih ostao na W7 samo da imam 2GB ram-a, ovako nemogu ni igre da igram, sve secka osim PES-a i CS-a 😀

Nemora uvek da postoji resenje. 😉

Poslednja izmena:
udji u windows folder,search "nv",i delete sve sto sadrzi nv u sebi,pokreni instalaciju i restart posle,probao par puta i uspevalo 😀

Sta se ti bunis, ja svakih nedelju dana obaram sistem. Ne mrzi me uopste 😀
Izgubim 1h, ali opet sa time ispunim vreme. Radim to i kad mi je dosadno 😀

Menjaj W7 za XP, momentalno. Ja bih ostao na W7 samo da imam 2GB ram-a, ovako nemogu ni igre da igram, sve secka osim PES-a i CS-a 😀

Nemora uvek da postoji resenje. 😉

Zaludan pop i jarice krsti 😉. Ja vala radim i nesto korisno na svom racunaru, i formatiranje bi zahtevalo visednevno skidanje pluginova, podesavanja i ostalih zezanja. Imam 4GB rama, i za mene je Win 7 bio preporod.

@Midgard

Znas li ti sta sve ima u windows folderu? 😀 Ko ce da nadje bas svaki fajl vezan za nVidiu? 😀

udji u windows folder,search "nv",i delete sve sto sadrzi nv u sebi,pokreni instalaciju i restart posle,probao par puta i uspevalo 😀

Ne pomaze. Pobrisao sam sve sto ima veze sa nv tu i u registriju i nema sanse. Bem ti windows blentavi :wall:

a da instaliras stariju/noviju verziju nakon brisanja fajlova ?

Uspeo sam da povratim OC opcije. Problem je u ForceWare 196.21 drajveru, ima neki bug (svi imaju taj problem). Sa nekim matorim drajverom sve radi kako treba. Sad sikad 196.34 beta driver (nema taj bug), pa cu ga isprobam. A za nForce ne znam sta da radim...

Je l' imas u device manageru nforce pci management system pod system devices (ne znam da li se tako zove i na 720D chipsetu). To bi trebao da ti bude chipset (smbus controller), desni klik na njega i update driver, pa nadjes folder gde si raspakovao drajvere. Probaj tako...
Mada ne znam sta je sad konkretno problem, Win7 bi trebao bez obzira da stavi svoje genericke drajvere...

Je l' imas u device manageru nforce pci management system pod system devices (ne znam da li se tako zove i na 720D chipsetu). To bi trebao da ti bude chipset (smbus controller), desni klik na njega i update driver, pa nadjes folder gde si raspakovao drajvere. Probaj tako...
Mada ne znam sta je sad konkretno problem, Win7 bi trebao bez obzira da stavi svoje genericke drajvere...

Da, to sam odmah isprobao, medjutim ne moze da apdejtuje drajver (kao ne moze da nadje adekvatni u nVidia folderu). Inace, sad koristi Microsoft-ov genericki drajver (pise u sigu da je suplier Microsoft, a ne nVidida).

Nazad
Vrh Dno