Šta je novo?

NF7-S pomoc oko FSB-a

Blade

Čuven
Učlanjen(a)
24.12.2002
Poena
619
Da bi namestio FSB na 200 MHz dal' treba u biosu da dizem napon chipseta?
Kako treba da stoji FSB/DRAM ratio, da bi bilo sinhrono sa memorijom?
Revizija ploce je verovatno 2.0 (ne znam kako da proverim, ali ima promenu voltaze na chipsetu u BIOS-u)

U princiu je dobro da podignes malo voltazu i na chipsetu ali to nije obavezno,naravno zavisi od kvaliteta ploce, dakle testiraj bez pa dodaj malo pa... dok nedobijes stabilan sistem.Naravno ako imas los CPU ili memoriju dzaba koliko god da dignes.
Da bi ima sinhroni rad treba da stavis 1:1 mada nisam siguran jer sam na poslu pa neznam koje opcije postoje.Ako nedobijes odgovore pre ja cu posle 24:00 da ti dam tacan odgovor.

Poz. Bane ,)

Za 200 Mhz ne bi trebalo da dizes napon cipseta.
FSB/DRAM stavi na 6/6
Tako bar radi kod mene.

Ukoliko je NF7-S rev2 ne treba da dizes napon na cipsetu na veci od "difolt" vrednosti. Ako pak treba, ploca ti onda nije ispravna jer ne radi na fabrickoj specifikaciji, a to je 200 FSB, VDD=1.6v

Ako hocesh preko 200 onda definitivno dizi napon :d! Iako je drfedja upravu preporuchio bih ti banetovu kombinaciju (probaj bez dizanja pa ako pokazuje bilo kakve znake nestabilnosti dizi napon).

Podigni napon obavezno, malo ce vise da se greje ali nema veze, prati samo temperaturu da se ne pregreva. Testiraj sa prime-om...

Vrh Dno