Šta je novo?

Nezeljena promena datuma u Windowsu!

RasetaM

Čuven
Učlanjen(a)
08.09.2001
Poena
619
Zadnjih 10-tak dana na jednoj mrezi se desava sledece. Na racunaru na kojem se pokrece aplikacija koju koriste ostali racunari u mrezi prilikom reseta ili odlogovanja promeni se datum na tacno 2 godina manje, znaci ako je danas 22.07.2008. posle reseta ili ako se odlogujem na tom racunaru bice datum 22.07.2006.
Isto se desava i na racuanrima koji su umrezeni sa gore pomenutim, samo sto nije tako cesto.
Antivirus na racunaru je NOD.

Ima li neko predlog resenja?

Mozda bi trebao da zamenis CMOS bateriju na maticnoj ploci, to najcesce pravi problem.

imam ja resenje.. u servisima iskljuci Windows Time...Ali ipak zameni prvo Cmos batt... Kad se iskljuci ovaj servis, nece vuci podatke sa servera o datumu
poz

Nema veze to sa baterijom... Proveri koja je vremenska zona podešena na tom računaru. Ako su u domenu proveri koja je vremenska zona podešena na domen kontroleru.

Nije poenta da isključiš NTP nego da podesiš da radi kako treba.

Kako vremenska zona igra ulogu za razliku od 2 godine?

Nije do baterije, osim ako nekim cudom baterija nije crkla i na drugim racunarima u mrezi, a i to se desava i bez gasenja racunara ako se korisnik odloguje sa svog naloga.
Windows Time sigurno nije posto je to samo za sinhronizaciju vremena a ne datuma, cak nece ni da radi ako je datum pogresan.
Vremenska zona moze da igra ulogu ako se pogresi za nekoliko sati, ali za 2 godine ne verujem.
RAcunari nisu na domenu logovani.

Odgovori mi jel na svakom racunaru imas NOD 32 i da li ti je updatovan???
Mom drugaru je jedna verzija Noda 2,nesto pravila konflikt sa vremenom na racunaru!!!

Poslednja izmena:
Odgovori mi jel na svakom racunaru imas NOD 32 i da li ti je updatovan???
Mom drugaru je jedna verzija Noda 2,nesto pravila konflikt sa vremenom na racunaru!!!

Ne samo na tom na kojem se svaki dan promeni datum, na ostalima nije instaliran antivirus, ali se i koD njih nekada pomeni datum

Mora da je kancelarija je na vremenskoj kapiji. Sada neki drugi ti se žali kako svaki put datum ode na +2 godine :d

Da nemaš kakav kreker instaliran koji prilikom log on-a vrati datum da bi "nešto" radilo?

Vrh Dno