Šta je novo?

Nezahtevne igre? Predlog (Stara konfiguracija)

7euffel

Slavan
Učlanjen(a)
06.08.2012
Poena
240
Interesuje me, koje bi mi ne zahtevne igre preporučili da instaliram/igram, pošto imam u kući jedan veoma stari računar sa Sempronom 3200+ i x1600 grafikom. Naime, zanima me koje su u ovom trenutku po vama najbolje igre koje bi mogle da se igraju na ovoj da nazovemo konfiguraciji. Volio bih da su to novije igre neke, jer ima dosta novih igara koje nisu zahtjevne, ništa nije bitno sem da igra bude zanimljiva, nebitnog žanra. Na ovoj konfi sa zadnje igrao CS, CoD4, NFS Undercover i sve otprilike na medium 1280x1024, ali sam se zastio toga. Preporučujte.

Napomena: Ako tema nije u skladu sa pravilima foruma, neka je obrišu moderatori te im se unaprijed izvinjavam!

Evo par preporuka:

RPG:
Morrowind
Gothic 1/2
Star Wars: KOTOR ( oba dela )

Action:
Max Payne 1/2
Mafia
Grand Theft Auto: Vice City
Hitman: Silent Assassin
Splinter Cell ( prvi deo )

Sto se tice ostalog... Mozda bi mogao da probas Portal 1 i Portal 2, nisu previse zahtevne igre. Od nekih starijih igara bi jos preporucio Deus Ex, Thief Deadly Shadows ( ostale delove nisam igrao, pa ne znam kakvi su ).

Hvala puno na odgovoru. Igrao sam gotovo sve ove igre, sem nekih sad ću to da istražim pa da probam (Thief Deadly Shadows i Morrowind) . Portal i 1 i 2 mi rade, grafiku neću ni komentarisati ali uglavnom ne štrecka na smanjenjim (beton) detaljima.

Half Life 2. Trebalo bi da moze. Faster Than Light. Oblivion. Witcher. Crimsonland

Limbo
Rayman Origins

Far cry
Timeshift
Fear
Call of Cthulhu
Fable The Lost Chapters
Bastion
Deadlight
Torchlight

p.s. probaj kako bi ti Mass Effect radio..

Poslednja izmena:
i obavezno Psychonauts..

Mislim da ces moci da poteras bar neki Prince of Persia - Sands of Time, Warrior Within, Two Thrones. Sve su odlicne.

@Dr Sidious, to je valjda rekord :d

@fingon82, može i half life 2 i njega sam igrao, radi bez problema.

@'DoG, Bila mi je Far Cry dvica instalirana, uglavnom kidao se računar da je nekako pokrene na beton podešavanjima, pored toga može i FallOut 3 na nekoj optimalnoj grafici za ovo grafiču (1280x1024), ali gotovo bez ikakvih detalja.

@Jericho, PoP-a sam magistrirao isto tako Tomb Raider i slične poznatije igre.

@Druge dve igrao, sad ću pogledati kako mi izgeda ova prva.

Uglavnom sada sam stavio da download listu Thief Deadly Shadows, Crimsonland, Faster Than Light, Plants VS Zombies, Psychonauts i dodaću još neke kad se ovo poskida, a to će negdje do večeras da budNe. Sve u svemu najveći broj ovih sam igrao.

Hvala svima na odgovorima.

Poslednja izmena:
Psychonauts te mozda ne osvoji na prvu (pomislices "kakva je bre ovo decija igra!?") ali odigraj i predji malo, odusevices se koliko su prica , atmosfera i humor dobri. Na zalost , prodavala se jako lose zbog opsteg loseg ukusa i predrasuda gamera.

Crysis i Warhead na low izgledaju mnogo losije od napucanih podesavanja pa cak i od far cry 1 tako da mislim da bi ta masina mogla da ih pokrene na low.
Mogao bi jos da igras cod 2, 4, colin mcrae rally 4, 5, serious sam 1, 2.. legendarni pes 6 :D

@Markomaniax, skinuo sam ali nisam instalirao, jer sam probavao ostale. Moraću probati a i sviđaju mi se igre na ovaj fazon. Po ovim ss sto sam pogledao podsjeca me na crash.

@hsv.stoned, Crysis ne želim ni da probavam jer znam šta me čeka. Više volim da igram godfather 1 na max nego neke na skroz min podešavanjima. CoD imam instaliran, a dobro da me podsjeti za Rally, nisam odavno vozikao, a imam i neki volan od prije.

@fingon82, stavio sam na listu, skidam sve dok ne napunim HDD (imam oko 70-80 GB slobodnog prostora).

Hvala svima.

EDIT~Nemoj cs, imam trip od njega.

Disciples II, sve ekspanzije. Predobra TBS.

P.S. Kako si na Intel lga775 ploču nakalemio AMD FX6100?

@RazbojNick, Dobro da si primetio, kako sam menjao "Moju mašinu", zaboravio sam da editujem MoBo polje, inače bio je na njoj core2 procesor. :d Sad ću to morati promijeniti.

Usput evo i te silne konfe:

konfaq.png

EDIT~Sad ću pregledati igre što ste postavili. :)

Poslednja izmena:
Zanrove nisi spominjao pa obavezno baci pogled na neki gameplay video pre igranja.
Neke su malo starije, ali ako ti ne smeta ruzni CS, grafika ne bi trebalo da predstavlja problem

Nisam jer mi nisu bitni, glavna stvar je da je igra zanimljiva, da ima neku priči i jednostavno da mi se sviđa, nebitno da li je fps, rpg, mmorpg ili šta ja znam.
Grafika mi ne predstavlja problem, jer imam i dr. računar na kojem mi to i nije neki problem. Ali i ko me pita ustvari za grafiku kad ustvari imam x1600 i sempron koji je oldtimer, još malo pa ga u muzej mogu prodati. Hvala i tebi na odgovoru, i da prije svakog skidanja logično je da gledam gameplay, jer ste baš puno igri predložili, stavio sam na download 10ak komada. Posebno mi se sviđa Thief, Pscyhounatus, i Undying kao i ostale koje su već poznate širom da su dobre.

Pscyhounatus je najbolja platforma koja se moze naci na PCju. Igra deluje naivno i decije ali nije tako, ima dobru i zanimljivu pricu a bogami i poruku. Prosle godine sam drugi put presao igru i uzivao sam kao kada se tek pojavila.

Vegas 1 Rainbow six ali ostala izdanja iz RS kolekcije nisu loša Raven shield, Athena sword, Take-Down, Lockdown, Critical Hour, pod uslovom da voliš realistične pucačine iz prvog lica.
Mogao bi da probaš i S.W.A.T. 4

Splinter cell 1,2,3. Ja sam igrao na sličnoj konfi. Chronicles of Riddick, nfs most wanted isto.

Nazad
Vrh Dno