Šta je novo?

Nexus 5

djurkash

Slavan
Učlanjen(a)
23.09.2009
Poena
465
Novi Nexus taman na vreme za google io u maju...

5-inch display at Full HD 1920 x 1080 resolution (440 PPI),
NVIDIA Tegra 4 processor,
2GB of RAM,
8/16GB of storage,
13-megapixel camera with LED flash and auto focus and a 3-megapixel front-facing camera,
Most probably by LG...
It is expected to run the next-gen Android OS version, which could very well be Android 5.0 Key Lime Pie.
Device will feature a thin (1mm) bezel.
Price: $299 for 8GB model, $349 for 16GB...

Poslednja izmena:
A u oktobru/novembru Nexus 6...posto ce peticu napraviti u 14 primjeraka.

a 6ica ce biti jedna 😀 one nexus to rule them all! 😀

Ali ako se ovo ispostavi kao tacno bas me zanima sta cete reci na to sto Google nastavlja saradnju sa LG-jem.
Posto im je LG "upropastio sve."

Ови из Google-a ће наставити сарадњу са LG-јем једино ако су тотално полудели. Моје мишљење 😎

Ako nastave saradnju to nedokazuje da je LG odlican proizvodjac.
Nexus je jedno a LG telefoni sasvim drugo.

Ali ne stvarno preteruju sa ovim telefonima. Evo poceo i Google.
Kupis telefon i za par meseci vec imas "stari hardver" meni ovo nije toliko bitno ali moraju malo da se smire i prestanu da stancuju ovako telefone.
Ubise se takmiceci se ciji je veci, jaci, tanji, brzi...

Ako obnove saradnju sa LG-jem znaci da im od sad Nexus serija sluzi samo za marketing, a ne za prodaju.

Ja ponavljam ne znate pozadinu price ni ja ni vi. Nemojte misliti da LG ne moze da proizvede dovoljnu kolicinu za Play Store. Toliko.

Да, то си управу, али то нама као крајњим корисницима није битно, битно је да имамо где да купимо, што нажалост није случај са nexus четворком.

Ja ponavljam ne znate pozadinu price ni ja ni vi. Nemojte misliti da LG ne moze da proizvede dovoljnu kolicinu za Play Store. Toliko.

Pa i ja to kazem - ne samo da LG-ju nije stalo da proda Nexus u velikoj kolicini, vec i Google nije briga. Da jeste, LG bi placao penale sto nije uspeo da zadovolji ni deseti deo potraznje za N4, a novi Nexus bi proizvodio neki drugi proizvodjac. Ovako izgleda da su i jedni i drugi zadovoljni, dobili su besplatnu reklamu za svoj brend u svakom mogucem IT kutku i to je to, a nemaju neku zaradu na njemu ni jedni ni drugi pa zato im nije ni stalo da ga prodaju

U kakvoj je poziciji LG govori to sto i pored uzasno malog broja proizvedenih Nexusa 4 ne moze da proda hardverski potpuno isti model u preko 1000 primeraka mesecno :d Vadi ih onaj L9 koji se prodaje na tone jer je jeftin kod operatera i ima 4,7'' ips.

Bilo bi do jaja da Nexus 5 bude Motorola, Samsung ili Sony. Npr Motorola za Maxx baterijom 😉

Poslednja izmena:
U kakvoj je poziciji LG govori to sto i pored uzasno malog broja proizvedenih Nexusa 4 ne moze da proda hardverski potpuno isti model u preko 1000 primeraka mesecno :d Vadi ih onaj L9 koji se prodaje na tone jer je jeftin kod operatera i ima 4,7'' ips.

Bilo bi do jaja da Nexus 5 bude Motorola, Samsung ili Sony.

Kakve to veze ima?
Mislis da LG kompanija sa toliko proizvedenih tehnickih uredjaja do sada ne moze da proizvede dovoljno telefona? Ha ha ha
Pa bas zbog toga bi trebali da se bace na proizvodnju Nexusa 4 ako im sa G vec ne ide?

Mislis da LG kompanija sa toliko proizvedenih tehnickih uredjaja do sada ne moze da proizvede dovoljno telefona? Ha ha ha
Pa bas zbog toga bi trebali da se bace na proizvodnju Nexusa 4 ako im sa G vec ne ide?

Sve je to u teoriji a u realnosti?

Oni su svastarska kompanija, dobro mnogo ih je danas ali je LG proazijski orijentisan kao sto je i Samsung bio do pre nekoliko godina, imali su po 20 verzija jednog istog telefona sa odlicnim hardverom ali krs fabrickim softverom, LG je uvek bio kopija Samsunga, posebno slajder i telefoni ''na preklop'' a sto je najgore i uboge fabricke softvere su kopirali od njih :d

Nesto slicno je i danas, imaju solidna i odlicna kucista/kvalitet izrade a na papiru odlican hw kroz ubogi softver uniste, tako da su failovali sa vecinom modela u poslednje vreme a kada ni uz Google podrsku u vidu Nexus 4 modela ne mogu da prodaju ni priblizan broj telefona kao samsung sa samo 1 modelom od jeftine plastike.. to onda govori da LG ne moze da se shvati ozbiljno 😉 A ko je kriv, oni ili Google.. bas me boli pisa :d

Ja ne razumem zašto se potencira to da lg mora da plati google-u zbog neipunjenih obaveza? lol
A zašto ne bi bilo obrnuto?
😀
Google kaže napravite nam do 00 telefon.
Lg kaže, može, preuredićemo opt. g, cena je $500.
El Goog kaže do mudiju. Mi ga prodajemo za $300 i dajemo vam $200 do pune cene.
Koliko modela, kaže lg.
Google krene da razmišlja: $200 * 1.000.000 komada je $200M. Mnogo je to bacanja para, dajte nam 350.000 komada. 😀
Sve se raproda, a Google se obruka jer im store radi jadno i ne može da napiše poruku not available, već puca.
The end.

Inače, nadam se da će malčice promeniti dizajn 5ice.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno