Šta je novo?

New Trillian Astra

Nadam se da ovaj Trillian nece biti katastrofa kao v3.1.

Btw - Astra? Da li su poceli da obozavaju Opela ili pokusavaju da smisle nesto nalik na Vista - Asta? 😀 :d

Odlichno izgleda, nadam se da nece bugovati kao 3.1

Da... Problem je što je Trillian 3.1 stari program. Dok se na Mirandi, koja je freeware (opensource), protokol plugins updateuju svakih dve nedelje, na Trillianu je to urađeno dva puta od izlaska nove verzije. Zato mi se dešavalo da imam nemoguć transfer sa AIM korisnicima. Često puta sam MSN - online, a sagovornik mi kaže da sa offline! Zbog te loše strategije (redak update protokola) sam pre 6 meseci potpuno prešao na Mirandu. I mislim da se neću vraćati. Naročito zbog velikih customizable mogućnosti Mirande... Sećam se da sam jednom tražio i nisam uspeo da promenim font za contact listu u Trillianu v.3.1 što je veoma zabrinjavajuće za jedan payware program...

Svidja mi se. Mada, nadam se da ce biti bolji od 3.1. Iako ga koristim, pun je bugova. Recimo, javlja se program da posle nekog copy/paste-a pobrljave fontovi u MSN prozoru 🙁
Neka f-ja vise bi bila vrlo korisna.
Miranda mi se doduse, jos vise ne svidja, pa opet, ostajem na ovom 😀.
Ima li naznaka kada ce ovo biti final? Kolko vidim, ne moze se skinuti neka beta ili preview verzija.

Jednoga dan ai vi cete moci da uzivate u carima najbolje messaging programa na svetu - Adium-a 🙂

Nekako me novi trillian uzasno podseca na sve odvratnije verzije MSN Messangera - nadam se da su vise mislili na ono ispod haube nego na sam izgled.

Da Adium kada na Krsuci rodi Jabuka. 🙂 Mada ako ga naprave i za PC probacu ga i ako zadovolji kriterijume onda ce imati cast da zuzime masto na hddu. Trenutno Astra obecava po funkcionalosti medjutim trebace praksa da pokaze. Kada sam koristio Trln 3.1 jako mi se cesto desavalo da nemoze da konunicira sa serverom, zbog bajatog protokola ako bude se sa novom Astrom to desavalo bice veoma brzo delete sa hdda. Trenutno osnovna verzija Mirande zadovoljava moje potrebe sa jos par nekih plug-inova.

Kada će moći da se download-uje ovaj program?

Jednoga dana i vi cete moci da uzivate u carima najbolje messaging programa na svetu - Adium-a 🙂

Koji je inace baziran na libgaim-u, tako da i na ostalim platformama mozemo da koristimo Gaim i uzivamo u najboljem messaging programu na svetu u GTK ruhu 😉

Poslednja izmena:
U cemu je finta... Kada ka pokrenem izbaci.. Ono program error Send/Don't send... Redownloadovao sam ga 3-4 puta ali ni da pisne... Imam XP-SP2?!?

Skini 2.0 beta 5. On radi OK. 1.5 je i meni stalno pucao.

p.s. Pretpostavljam da misliš na GAIM

Poslednja izmena:
Koji je inace baziran na libgaim-u, tako da i na ostalim platformama mozemo da koristimo Gaim i uzivamo u najboljem messaging programu na svetu u GTK ruhu 😉

GAIM je propast 🙂 Nije mi jasno kako nisu u stanju da ga osavremene malo kada osoba koja je glavna na GAIM projektu radi i Google Talk 🙂

Btw gde nadjoste za dl?

Poslednja izmena:
Mislio sam na Beta verziju Trilliana a ne na raspali GAIM 😛

I ja sam se lišio posle dosta godina Trilla u korist Gaim 2 beta 5. Jako liče, Gaim nema elegantno rešene metakontakte i još neke sitnice, ali je mnogo pouzdaniji, i što je najbitnije - besplatan je, pa mogu da ga koristim i na službenom notebooku. 😉

U principu da ima malo bolje rešene metakontakte, verovatno bi prelazak bio u toj meri gladak da ne bih ni primetio da se nešto desio. 🙂

Kada dođe vreme za to... 🙂

Već je dosta vremena prošlo,valjda će uskoro da je završe.
Da li će biti free verzija ili...?

Poslednja izmena:
Da ga završe... Biće Pro (payware) i non-pro (freeware) verzija.

Kada je to...?????

Nazad
Vrh Dno